TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Fortiden lever igjen

Engelske Cyrus lanserer nye utgaver av forsterkene fra ungdomstiden din.

forfatter
Publisert 20.08.22 - 08:00

Ingenting er så kjært som det første minnet av kjærlighet. For mange av de som var unge på 80-tallet, ble kjærligheten til hi-fi vekket av de engelske Cyrus-forsterkerne. Små «matbokser» i plastikk som ikke fylte nok til å imponere i et stereo-rack. Men som var mye mer henrivende i sin melodiøsitet. De var litt dyrere enn NAD 3020-forsterkeren, men hadde også litt mer krutt og litt mer raffinert lyd. Etter noens mening.

Les også NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
NAD 3020

Tiden har ikke stått stille, og skulle du komme over en original Cyrus One (25W-utgaven) eller Cyrus Two (50W-versjonen), må du regne med å måtte bytte ut en del av de snart 40 år gamle komponentene. Og så vil den også mangle fjernstyring og digitale innganger.

Cyrus er likevel i beste velgående i dag. Nå kan du kjøpe fortiden i en helt aktuell og moderne utgave. I form av en revidert utgave av den integrerte forsterkeren, som passende nok har fått navnet Classic AMP. Man kan også få en ren forsterkerutgave. Ja, den heter faktisk Classic PRE. Felles for dem begge, er at de har inngang for (MM)-pickup, fire analoge line-innganger og fire digitalinnganger (to optiske og to koaksiale).

classic pre rear panel 2000x1125 1
Der er det massevis av både analoge og digitale innganger på Cyrus Classic PRE. Samt balanserte XLR-utganger. (Foto: Cyrus Audio)

Den integrerte forsterkeren (artikkelbildet) har en utgangseffekt på 70 W i 8 ohms belastning – altså betydelig mer enn de opprinnelige modellene. Konstruksjonsprinsippet er ikke opplyst, men ut ifra effektforbruket og at det faktisk er kjøleplater i kabinettet, satser vi på at det er god gammeldags klasse AB. Det har forsterkeren selvfølgelig ikke, men den har til gjengjeld balanserte XLR-utganger.

Vi har ikke fått opplyst norske priser enda, men de engelske prisene er hhv. GBP 1.995 for Classic AMP og GBP 2.595 for Classic PRE. Så vi regner med at prisene blir fra 20.000 kroner og oppover.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 10 UKER

KUN 1 KR

PRØV FOR 1 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde