Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fortiden lever igjen

Engelske Cyrus lanserer nye utgaver av forsterkene fra ungdomstiden din.

Skrevet av / 20.08.22 - 08:00
Fortiden lever igjen

Ingenting er så kjært som det første minnet av kjærlighet. For mange av de som var unge på 80-tallet, ble kjærligheten til hi-fi vekket av de engelske Cyrus-forsterkerne. Små «matbokser» i plastikk som ikke fylte nok til å imponere i et stereo-rack. Men som var mye mer henrivende i sin melodiøsitet. De var litt dyrere enn NAD 3020-forsterkeren, men hadde også litt mer krutt og litt mer raffinert lyd. Etter noens mening.

Les også NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.

Tiden har ikke stått stille, og skulle du komme over en original Cyrus One (25W-utgaven) eller Cyrus Two (50W-versjonen), må du regne med å måtte bytte ut en del av de snart 40 år gamle komponentene. Og så vil den også mangle fjernstyring og digitale innganger.

Cyrus er likevel i beste velgående i dag. Nå kan du kjøpe fortiden i en helt aktuell og moderne utgave. I form av en revidert utgave av den integrerte forsterkeren, som passende nok har fått navnet Classic AMP. Man kan også få en ren forsterkerutgave. Ja, den heter faktisk Classic PRE. Felles for dem begge, er at de har inngang for (MM)-pickup, fire analoge line-innganger og fire digitalinnganger (to optiske og to koaksiale).

classic pre rear panel 2000x1125 1
Der er det massevis av både analoge og digitale innganger på Cyrus Classic PRE. Samt balanserte XLR-utganger. (Foto: Cyrus Audio)

Den integrerte forsterkeren (artikkelbildet) har en utgangseffekt på 70 W i 8 ohms belastning – altså betydelig mer enn de opprinnelige modellene. Konstruksjonsprinsippet er ikke opplyst, men ut ifra effektforbruket og at det faktisk er kjøleplater i kabinettet, satser vi på at det er god gammeldags klasse AB. Det har forsterkeren selvfølgelig ikke, men den har til gjengjeld balanserte XLR-utganger.

Vi har ikke fått opplyst norske priser enda, men de engelske prisene er hhv. GBP 1.995 for Classic AMP og GBP 2.595 for Classic PRE. Så vi regner med at prisene blir fra 20.000 kroner og oppover.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top