TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Fortiden lever igjen

Engelske Cyrus lanserer nye utgaver av forsterkene fra ungdomstiden din.

forfatter
Publisert 20.08.22 - 08:00

Ingenting er så kjært som det første minnet av kjærlighet. For mange av de som var unge på 80-tallet, ble kjærligheten til hi-fi vekket av de engelske Cyrus-forsterkerne. Små «matbokser» i plastikk som ikke fylte nok til å imponere i et stereo-rack. Men som var mye mer henrivende i sin melodiøsitet. De var litt dyrere enn NAD 3020-forsterkeren, men hadde også litt mer krutt og litt mer raffinert lyd. Etter noens mening.

Les også NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
NAD 3020

Tiden har ikke stått stille, og skulle du komme over en original Cyrus One (25W-utgaven) eller Cyrus Two (50W-versjonen), må du regne med å måtte bytte ut en del av de snart 40 år gamle komponentene. Og så vil den også mangle fjernstyring og digitale innganger.

Cyrus er likevel i beste velgående i dag. Nå kan du kjøpe fortiden i en helt aktuell og moderne utgave. I form av en revidert utgave av den integrerte forsterkeren, som passende nok har fått navnet Classic AMP. Man kan også få en ren forsterkerutgave. Ja, den heter faktisk Classic PRE. Felles for dem begge, er at de har inngang for (MM)-pickup, fire analoge line-innganger og fire digitalinnganger (to optiske og to koaksiale).

classic pre rear panel 2000x1125 1
Der er det massevis av både analoge og digitale innganger på Cyrus Classic PRE. Samt balanserte XLR-utganger. (Foto: Cyrus Audio)

Den integrerte forsterkeren (artikkelbildet) har en utgangseffekt på 70 W i 8 ohms belastning – altså betydelig mer enn de opprinnelige modellene. Konstruksjonsprinsippet er ikke opplyst, men ut ifra effektforbruket og at det faktisk er kjøleplater i kabinettet, satser vi på at det er god gammeldags klasse AB. Det har forsterkeren selvfølgelig ikke, men den har til gjengjeld balanserte XLR-utganger.

Vi har ikke fått opplyst norske priser enda, men de engelske prisene er hhv. GBP 1.995 for Classic AMP og GBP 2.595 for Classic PRE. Så vi regner med at prisene blir fra 20.000 kroner og oppover.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde