Nyhet

High-end-forsterker i liten pakke

Den lille Chord Anni er en liten skrivebordsforsterker for hodetelefoner og høyttalere. Med teknologi fra sine dyreste flaggskip loves vi lyd uten sidestykke i sin klasse.
Chord Anni with HD800s
forfatter

Chord Electronics har lansert sin første kompaktforsterker til skrivebordet noensinne. Anni kan drive både hodetelefoner og et par kompakte høyttalere, og benytter kretsteknologi opprinnelig utviklet til flaggskipforsterkerne i ULTIMA-serien. Blant annet med dobbel feed-forward feilkorreksjonskrets, som ved hjelp av en sofistikert buffer overvåker signalet og når nødvendig sender et korreksjonssignal tilbake før feilen oppsto i tid.

Chord Anni rear
To kilder kan kobles til, og Chord Anni har høyttalerutganger til bananplugger. Foto: Chord Electronics

ULTIMA-teknologi

Chord Anni er laget for å kunne drive så å si alle hodetelefoner, uansett elektrisk motstand, og dessuten et par mindre monitorhøyttalere. Selv om høyttalerutgangen har en begrenset utgangseffekt på 10 watt, skal dette være nok til monitorbruk. Og ULTIMA-forsterkningen skal sørge for stødig drift med lavest mulig forvrengning. Det finnes også en tostegs gain-kontroll, for bedre tilpasning mot høyttalere med lav og høy følsomhet.

Chord Anni rack
Chord Anni kan monteres i rack, for eksempel med Qutest DAC og Huei platespillerforsterker. Foto: Chord Electronics.

To par hodetelefoner

Forsterkeren har både 3,5 mm og 6,35 mm hodetelefonutganger, og begge kan være aktive samtidig så man kan lytte gjennom to par hodetelefoner. Bananplugger brukes ut til høyttalerne, som deaktiveres når hodetelefoner er tilkoblet.

Chord vil sette ny standard for små DAC-er Om du digger Hugo 2 men ikke trenger hodetelefonutgang eller batteridrift, så er den vesle stasjonære Qutest svaret.
Chord Qutest

Som på andre Chord-produkter er hver knapp baklyst, hvor lysene skifter farge ut ifra inngang, utgang og funksjoner. Det finnes to innganger, som skapt for å koble til for eksempel en Qutest DAC eller Huei plataspillerforsterker. Eller hva du måtte ønske av andre lydkilder.

Chord Anni with speakers & turntable
Foto: Chord Electronics

Chord Anni: Pris og tilgjengelighet

Chord Anni, som både er utviklet og produsert i Storbritannia, er tilgjengelig i svart farge fra og med nå, og koster 16.990 kroner.

mono.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.