Hodetelefoner

Beyerdynamic A2 er tilegnet de aller beste hodetelefonene.
forfatter

Med A2 ønsker Beyerdynamic å gi lydentusiaster den absolutt høyeste lydkvaliteten, uansett hvilke hodetelefoner som er tilkoblet. Her loves vi smidig og kraftig lyd, fra en forsterker med et minimalistisk og stilfullt kabinett, som allerede har mottatt den berømte ”Red Dot Award: Product Design 2014”, for sitt elegante ytre.

Målet med å utvikle A2 har vært å skape en lyd som er så tett mot originalen som mulig. I pressemeldingen loves vi at A2 kan håndtere ”de meget fine og høye tonene i diskantområdet med en helt autentisk gjengivelse av toner og vokaler. Og høykvalitets toppklassetelefoner drar spesielt stor nytte av A2s dype og naturlige bass.”

Justerbar lyd
For å få ut det fulle potensialet fra high-end hodetelefoner som for eksempel Beyerbynamics egne T1, så spiller nødvendigvis de små detaljene en stor rolle. A2 er utrustet med diskrete komponenter gjennom hele signalveien, plukket fra øverste hylle. Dette for å gi en optimal kanalseparasjon, altså forhindre overhøring mellom kanalene. Strømforsyningen bygget rundt en heftig ringkjernetrafo som skal gi en stabil strøm og minimere støy.

Ganske unikt for A2 er muligheten for å justere både impedans og følsomhet separat ut ifra hvilke hodetelefoner som skal drives, som kan ha alt fra 16 til 600 ohms impedans. Vi blir fortalt at A2 er det eneste produktet på markedet med denne funksjonen, og undertegnede vet i hvert fall ikke om andre produkter som kan skilte med det samme.

En forsterkerbryter på baksiden benyttes til forhåndsinnstilling av lydnivå for den tilkoblede kilden og hodetelefonene, og deretter kan man bruke hjulet på fronten for å justere videre. Praktisk om man har flere kilder med ulik utgangsspenning, og ønsker å gi disse det samme utgangspunktet i lydnivå.

Et ALPS potmeter styrer lydnivået med høy presisjon, loves vi. Potmeteret er motordrevet, og kan styres med medfølgende fjernkontroll i aluminium.

Ingen digitale kretsløp
Det finnes ingen digitale kretsløp i oppbygningen av A2, som er laget for musikkelskere som allerede har en digitalomformer av høy kvalitet.

Lydkilder kan kobles til via to stereo RCA-innganger. Veksle mellom dem med knappene på fronten eller med fjernkontrollen. En høynivåutgang med satt lydnivå gjør at A2 kan kobles mellom lydkilden og forsterkeren i et stereoanlegg, og dermed være en del av anlegget.

A2 har to hodetelefonutganger, og kan drive to hodetelefoner samtidig, uansett impedans.
A2 har to hodetelefonutganger, og kan drive to hodetelefoner samtidig, uansett impedans.

Foran sitter to 6,35 mm utganger for hodetelefoner. A2 kan nemlig drive to hodetelefoner samtidig, og også da skal den bry seg fint lite om impedansen til disse. Alle kontakter er forgylt. I standby-funksjon bruker forsterkeren under 0,45W.

Stativ til hodetelefonene følger med, og monteres på undersiden av A2.

A2 leveres med et elegant hodetelefonstativ i aluminium.
A2 leveres med et elegant hodetelefonstativ i aluminium.

Prisen er 11.799 kroner

Fakta:
• Frequency response: 1 Hz – 100 kHz (-1 dB)
• Signal-to-noise ratio: >101 dB (unweighted)
• T.H.D.: 0,001% bei 170 mW / 250 Ohm
• Input Impedance: 50 kOhm
• Output Impedance: Headphone output 0 Ohm /100 Ohm (switchable)
• Output power:
100 mW / 600 Ohm
170 mW / 250 Ohm
150 mW / 32 Ohm
• Channel separation L/R: >89 dB
• Maximum gain: 18 dB
• Power supply: 110-120 V / 220-240 V (switchable), 50/60 Hz
• Power consumption (operation): • Power consumption (standby): <0,45 W
• Audio connections:
2 x line input, gold-plated RCA phono sockets
1 x line output, gold-plated RCA phono socket
2 x headphone output, ¼” stereo jack (6.35 mm)
gold-plated contacts
• Dimensions (W x D x H): 216 x 235 x 55 mm
• Height incl. headphone stand: 320 mm
• Weight: 2230 g
• Accessories: IR remote control, headphone stand, power cable

njal.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.