Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

BB5 SE: Styggpen toppmodell fra PMC

Studiomonitor til hjemmebruk? Sjekk ut PMCs nye toppmodeller!

Skrevet av / 24.02.13 - 21:00
BB5 SE: Styggpen toppmodell fra PMC

PMC er et av Storbritannias mest yndede høyttalermerker og en av verdens mest populære produsenter av studiomonitorer. De skiller seg ut fra den gemene hop av høyttalere ved å bruke en såkalt transmisjonslinje – en lang kanal innvendig i høyttalerne – for å oppnå dypere og kraftigere bass og renere mellomtone.

Den største modellen, BB5, var faktisk PMCs aller første høyttaler, og ble i sin tid laget for krevende monitorbruk i BBCs store studioer. Dagens proffmodell BB5 Active brukes i dag av mange respekterte studioer verden over, og av kjente musikere som Prince og Stevie Wonder. Nå har PMC sett sitt snitt til å oppgradere hjemmeversjonen av BB5i med en egen Special Edition.

PMC-bb5se
PMCs karakteristiske basselement har chassiset på utsiden av kabinettet for å lede mest mulig varme vekk fra talespolen, og således bevare lavest mulig forvrengning.


BB5 SE har fått et nytt kabinett med lavere resonans og egenlyd enn standardmodellen, og en ny spredningsflens til det store mellomtoneelementet som skal bidra til mer konsentrert lyd med færre refleksjoner fra frontbaffelen. Kabinettet har dessuten fått nye finisher utvendig, i rosewood eller macassar trefiner og kommer med spesiallagde stativer i samme finish. Selve høyttalerelementene har fått en ny sølvfarge.

PMCs største høyttalerbeist er kanskje ikke den man setter i en fint møblert stue, men basert på erfaringen med andre PMC-høyttalere, tipper vi de låter guddommelig i et dedikert lytterom.

tumblr_inline_mgxe2k1fg21rtppaj

I tillegg til BB5 har også de mindre modellene MB2i og IB2i (les testen her) fått en tilsvarende Special Edition-behandling.

Priser: 

BB5 SE: ca 220.000 kroner

MB2 SE: ca 140.000 kroner

IB2 SE: ca 115.000 kroner

PMC forhandles/importeres til Norge av Norsk Audio Teknikk og Golden Age Music.

www.pmc-speakers.com

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top