BB5 SE: Styggpen toppmodell fra PMC

Studiomonitor til hjemmebruk? Sjekk ut PMCs nye toppmodeller!

PMC er et av Storbritannias mest yndede høyttalermerker og en av verdens mest populære produsenter av studiomonitorer. De skiller seg ut fra den gemene hop av høyttalere ved å bruke en såkalt transmisjonslinje – en lang kanal innvendig i høyttalerne – for å oppnå dypere og kraftigere bass og renere mellomtone.

Den største modellen, BB5, var faktisk PMCs aller første høyttaler, og ble i sin tid laget for krevende monitorbruk i BBCs store studioer. Dagens proffmodell BB5 Active brukes i dag av mange respekterte studioer verden over, og av kjente musikere som Prince og Stevie Wonder. Nå har PMC sett sitt snitt til å oppgradere hjemmeversjonen av BB5i med en egen Special Edition.

PMC-bb5se
PMCs karakteristiske basselement har chassiset på utsiden av kabinettet for å lede mest mulig varme vekk fra talespolen, og således bevare lavest mulig forvrengning.


BB5 SE har fått et nytt kabinett med lavere resonans og egenlyd enn standardmodellen, og en ny spredningsflens til det store mellomtoneelementet som skal bidra til mer konsentrert lyd med færre refleksjoner fra frontbaffelen. Kabinettet har dessuten fått nye finisher utvendig, i rosewood eller macassar trefiner og kommer med spesiallagde stativer i samme finish. Selve høyttalerelementene har fått en ny sølvfarge.

PMCs største høyttalerbeist er kanskje ikke den man setter i en fint møblert stue, men basert på erfaringen med andre PMC-høyttalere, tipper vi de låter guddommelig i et dedikert lytterom.

tumblr_inline_mgxe2k1fg21rtppaj

I tillegg til BB5 har også de mindre modellene MB2i og IB2i (les testen her) fått en tilsvarende Special Edition-behandling.

Priser: 

BB5 SE: ca 220.000 kroner

MB2 SE: ca 140.000 kroner

IB2 SE: ca 115.000 kroner

PMC forhandles/importeres til Norge av Norsk Audio Teknikk og Golden Age Music.

www.pmc-speakers.com

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.