Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Den bærbare kassettspilleren er tilbake

Mer moderne enn noensinne: Kassettspilleren fra We Are Rewind har Bluetooth, og funker med trådløse hodetelefoner.

Skrevet av / 24.10.23 - 10:02
Den bærbare kassettspilleren er tilbake

En bærbar kassettspiller i 2023? Ja, du leste riktig.

Smartmobilen har riktignok for lengst overtatt som lydkilde nummer én, for folk som lytter til musikk på farten. Men vi er et folk som hele tiden forventer noe nytt, og i mangel på viktige nyvinninger de siste årene hender det at noen i stedet trekker frem noe gammelt og nostalgisk, og drar det inn i den moderne tidsalder. Det skjedde for eksempel med platespillerne, hvor mange av dem i dag har fått Bluetooth-overføring og kompatibilitet med trådløse høyttalere, deriblant Sonos.

Å modernisere platespilleren er fullt forståelig for de fleste. Det selges tross alt en god del LP-plater. Men musikkassetter …?

Ok, før du tar helt av, så vit at kassettsalget faktisk har steget de siste årene. Riktig nok fra nesten ingenting, men i 2022 var i hvert fall kassettsalget på sitt høyeste på 20 år. I Storbritannia alene steg salget fra under 4000 i 2012 til nesten 200.000 enheter i 2022.

Nostalgitrip

Salget av kassetter drives blant annet av en bølge av 80-tallsnostalgi, blant annet utløst av kulturelle fenomener som filmserien Guardians of the Galaxy og den populære TV-serien Stranger Things. Som igjen har fått artister til å begynne å gi ut ny musikk på det 60 år gamle formatet.

Billie Eilish, Rammstein, Florence + the Machine, Harry Styles og Arctic Monkeys, for å nevne noen.

we-are-rewind-cassetteplayer bærbar kassettspiller
Foto: We Are Rewind

Bærbar kassettspiller er trådløs

Sett i lys av dette er det kanskje ikke så dumt å bringe den bærbare kassettspilleren tilbake. We Are Rewind Cassette Player er utseendemessig inspirert av Sonys originale Walkman TPS-l2, fra 1979, men er en bærbar kassettspiller i høykvalitets aluminium i stedet for plast.

De tradisjonelle engangsbatteriene er byttet ut med et oppladbart litiumbatteri. Men kanskje det viktigste er at spilleren har Bluetooth, slik at du kan bruke den sammen med dine støykansellerende hodetelefoner på farten. For nostalgiske blodfans finnes også en 3,5 mm jack-kontakt, så man kan bruke akkurat de hodetelefonene man selv ønsker.

Kassettspilleren har dessuten opptaksfunksjon, så du kan lage dine egne mixtapes! Til dette skal du bruke den 3,5 mm linjeinngangen.

We Are Rewind Cassette Player er en bærbar kassettspiller som støtter alle kassettbånd, fra Type I til IV, som forteller om båndets metallblanding.

we-are-rewind-cassetteplayer bærbar kassettspiller
Foto: We Are Rewind

We Are Rewind Cassette Player: Pris og tilgjengelighet

Kassettspilleren kommer i tre farger: Oransje, blå og mørk grå. Den er utelukkende tilgjengelig fra produsentens nettside, og koster 149 euro. I tillegg kommer frakt på 21 euro. Du kan også bestille 60 minutters opptakskassetter til 7 euro pr stykk, eller 65 euro for 10. Med en tipakning kassetter ved siden av spillere, økes fraktkostnaden til 25 euro.

Mer info: wearerewind.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top