Alt-i-ett fra Naim

UnitiLite er en ny nettverksforsterker som spiller CD-er, strømmer høyoppløst musikk, og driver dine høyttalere.

Hvis du synes Naims nettverksspiller NDX er fet men ikke har over 30.000 kroner å svi av på den, og du samtidig trenger forsterker og CD-spiller, bør UnitiLite definitivt kunne falle i smak.

Dette er en enklere versjon av Uniti, slankere og uten platespillerinngang, og med CD-skuff som går rett ut i stedet for i form av en svingdør som hos Uniti. Ellers er det samme forsterker og samme digitalkonverter innebygd. Uniti går ut ut til fordel for Uniti 2, som da får en kraftigere 2 x 70 watts forsterker, mot Uniti sine 2 x 50 watt. UnitiLite vil koste mindre enn Uniti, under 20.000 kroner. Uniti 2 forventes å bli enda dyrere igjen.

Filformater
Enheten støtter digitale musikkfiler opp til 24-bit/192kHz (FLAC) og 32-bit/192kHz (WAV, AIFF), som dermed inkluderer det meste som er tilgjengelig som nedlastbar musikk. Dette kan enten spilles via nettverket fra en datamaskin eller nettverksharddisk (NAS), eller bruk USB-kontakten i front for å koble til en minnepinne eller ekstern harddisk. Lavoppløste filer støttes også, som MP3, AAC og WMA. Til og med Apple Lossless støttes, for Mac-tilhengere som har digitalisert sin platesamling i dette formatet.

Radio
Naim UnitiLite har også internettradio på plass. Skulle du ønske FM- og DAB-radio, er dette også tilgjengelig for en høyere pris.

DAC
Digital til analog konvertering skjer med chip-en Burr-Brown PCM 1793, og det er fem digitalinnganger, som alle støtter inntil 24-bit/192kHz: To optiske og to koaksiale RCA på baksiden, i tillegg til at 3,5 mm jackinngangen i front også støtter optisk digital minijack.

Analoginnganger
Tre analoge innganger finnes også, derav to RCA bak og den nevnte 3,5 mm jackinngangen i front. Naims store stolthet, DIN-innganger, finnes ikke her. Mest sannsynlig fordi CD-spiller og DAC allerede er innebygd og at forsterkeren dermed ikke er beregnet for tilkobling av ytterligere Naim-kilder.

Derimot er forforsterkerutgangen av typen DIN, slik at du får benyttet stjernejord når forsterkeren kobles til en Naim effektforsterker. Dette gir et litt bedre signal/støyforhold.

Forsterker
Forsterkeren produserer som nevnt 50 watt pr. kanal i 8 ohm og 75 watt i 4 ohm. Dette indikerer at relativt lettdrevne høyttalere bør brukes, gjerne en 8 ohms konstruksjon med en følsomhet på rundt 90 dB eller mer (1W/1m).

Fjernkontroll-appen n-Stream for iPad.

Fjernkontroll-app
For å få ekstra god oversikt over musikkbibliotek og spillelister når du strømmer via nettverket, støtter UnitiLite appen n-Stream for iPad, iPhone og iPod Touch. Tilgjengelig i Apples App Store.

ljudtema.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.