Alt-i-ett fra Naim

UnitiLite er en ny nettverksforsterker som spiller CD-er, strømmer høyoppløst musikk, og driver dine høyttalere.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du synes Naims nettverksspiller NDX er fet men ikke har over 30.000 kroner å svi av på den, og du samtidig trenger forsterker og CD-spiller, bør UnitiLite definitivt kunne falle i smak.

Dette er en enklere versjon av Uniti, slankere og uten platespillerinngang, og med CD-skuff som går rett ut i stedet for i form av en svingdør som hos Uniti. Ellers er det samme forsterker og samme digitalkonverter innebygd. Uniti går ut ut til fordel for Uniti 2, som da får en kraftigere 2 x 70 watts forsterker, mot Uniti sine 2 x 50 watt. UnitiLite vil koste mindre enn Uniti, under 20.000 kroner. Uniti 2 forventes å bli enda dyrere igjen.

Filformater
Enheten støtter digitale musikkfiler opp til 24-bit/192kHz (FLAC) og 32-bit/192kHz (WAV, AIFF), som dermed inkluderer det meste som er tilgjengelig som nedlastbar musikk. Dette kan enten spilles via nettverket fra en datamaskin eller nettverksharddisk (NAS), eller bruk USB-kontakten i front for å koble til en minnepinne eller ekstern harddisk. Lavoppløste filer støttes også, som MP3, AAC og WMA. Til og med Apple Lossless støttes, for Mac-tilhengere som har digitalisert sin platesamling i dette formatet.

Radio
Naim UnitiLite har også internettradio på plass. Skulle du ønske FM- og DAB-radio, er dette også tilgjengelig for en høyere pris.

DAC
Digital til analog konvertering skjer med chip-en Burr-Brown PCM 1793, og det er fem digitalinnganger, som alle støtter inntil 24-bit/192kHz: To optiske og to koaksiale RCA på baksiden, i tillegg til at 3,5 mm jackinngangen i front også støtter optisk digital minijack.

Analoginnganger
Tre analoge innganger finnes også, derav to RCA bak og den nevnte 3,5 mm jackinngangen i front. Naims store stolthet, DIN-innganger, finnes ikke her. Mest sannsynlig fordi CD-spiller og DAC allerede er innebygd og at forsterkeren dermed ikke er beregnet for tilkobling av ytterligere Naim-kilder.

Derimot er forforsterkerutgangen av typen DIN, slik at du får benyttet stjernejord når forsterkeren kobles til en Naim effektforsterker. Dette gir et litt bedre signal/støyforhold.

Forsterker
Forsterkeren produserer som nevnt 50 watt pr. kanal i 8 ohm og 75 watt i 4 ohm. Dette indikerer at relativt lettdrevne høyttalere bør brukes, gjerne en 8 ohms konstruksjon med en følsomhet på rundt 90 dB eller mer (1W/1m).

Fjernkontroll-appen n-Stream for iPad.

Fjernkontroll-app
For å få ekstra god oversikt over musikkbibliotek og spillelister når du strømmer via nettverket, støtter UnitiLite appen n-Stream for iPad, iPhone og iPod Touch. Tilgjengelig i Apples App Store.

ljudtema.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!