Search
Generic filters

Akubarik – ny aktiv høyttaler fra Linn

Med aktiv forsterkning og innebygd subwoofer lover Linn-høyttalerne både musikalske og kjellerdype toner.

Aktive høyttalere er i vinden for tiden, og stadig flere produsenter tilbyr høyttalerne sine med innebygde forsterkere. Skotske Linn har alltid vært en ivrig forkjemper for aktive høyttaleres fortreffelighet, og nå har de lansert en ny fullaktiv modell i high-end klassen.
Akubarik-HGWht-3Q-BlkPod_web-res2
Linn Akubarik er på mange måter en hybrid av høyttalerne Akurate 242 og Majik Isobarik som vi har testet tidligere. Den bruker Linns velkjente 3K Array diskant/mellomtoneløsning i toppen, så en 6″ midbass, kombinert med doble 8″ basselementer i bunn av kabinettet. Disse to bassene spiller ned mot gulvet og er montert i en «isobarisk» konfigurasjon, en type tandemkobling som gir dypere og kraftigere bass.
Linn-Akubarik
52_iso-e1322180264680
Aktive, men ikke trådløse

Høyttalerne drives av fem innebygde forsterkere fra Akurate-serien, montert i en modul på baksiden. Her sitter også de elektroniske delefiltrene som mater forsterkerne med dedikerte signaler. Tilkoblingene skjer med balanserte XLR-kabler. Akubarik er med andre ord ikke trådløse, men beregnet på å kobles til en tradisjonell analog forforsterker eller D/A konverter med volumkontroll.

Linn Akubarik kan være interessante for de som vil ha lyd i high-end klassen uten det store antallet bokser det vanligvis medfører. I følge Linn holder det med en Akurate DSM forforsterker, et par balanserte signalkabler og en iPad til å styre det hele.  Hvis Linn har greid å kombinere presisjonen fra Akurate 242 med den heftige dypbassen fra Majik Isobarik, kan det være snakk om en riktig morsom høyttaler.

Prisen er 143.000 kroner per par, med tillegg på 8.700 kroner for høyglans lakk. Det ryktes imidlertid at en noe rimeligere passiv versjon uten innebygd forsterkeri vil komme etter hvert.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.