Akubarik – ny aktiv høyttaler fra Linn

Med aktiv forsterkning og innebygd subwoofer lover Linn-høyttalerne både musikalske og kjellerdype toner.
Annonse
Annonse
forfatter

Aktive høyttalere er i vinden for tiden, og stadig flere produsenter tilbyr høyttalerne sine med innebygde forsterkere. Skotske Linn har alltid vært en ivrig forkjemper for aktive høyttaleres fortreffelighet, og nå har de lansert en ny fullaktiv modell i high-end klassen.
Akubarik-HGWht-3Q-BlkPod_web-res2
Linn Akubarik er på mange måter en hybrid av høyttalerne Akurate 242 og Majik Isobarik som vi har testet tidligere. Den bruker Linns velkjente 3K Array diskant/mellomtoneløsning i toppen, så en 6″ midbass, kombinert med doble 8″ basselementer i bunn av kabinettet. Disse to bassene spiller ned mot gulvet og er montert i en «isobarisk» konfigurasjon, en type tandemkobling som gir dypere og kraftigere bass.
Linn-Akubarik
52_iso-e1322180264680
Aktive, men ikke trådløse

Høyttalerne drives av fem innebygde forsterkere fra Akurate-serien, montert i en modul på baksiden. Her sitter også de elektroniske delefiltrene som mater forsterkerne med dedikerte signaler. Tilkoblingene skjer med balanserte XLR-kabler. Akubarik er med andre ord ikke trådløse, men beregnet på å kobles til en tradisjonell analog forforsterker eller D/A konverter med volumkontroll.

Linn Akubarik kan være interessante for de som vil ha lyd i high-end klassen uten det store antallet bokser det vanligvis medfører. I følge Linn holder det med en Akurate DSM forforsterker, et par balanserte signalkabler og en iPad til å styre det hele.  Hvis Linn har greid å kombinere presisjonen fra Akurate 242 med den heftige dypbassen fra Majik Isobarik, kan det være snakk om en riktig morsom høyttaler.

Prisen er 143.000 kroner per par, med tillegg på 8.700 kroner for høyglans lakk. Det ryktes imidlertid at en noe rimeligere passiv versjon uten innebygd forsterkeri vil komme etter hvert.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.