Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Akubarik – ny aktiv høyttaler fra Linn

Med aktiv forsterkning og innebygd subwoofer lover Linn-høyttalerne både musikalske og kjellerdype toner.

Skrevet av / 09.04.13 - 09:32
Akubarik – ny aktiv høyttaler fra Linn

Aktive høyttalere er i vinden for tiden, og stadig flere produsenter tilbyr høyttalerne sine med innebygde forsterkere. Skotske Linn har alltid vært en ivrig forkjemper for aktive høyttaleres fortreffelighet, og nå har de lansert en ny fullaktiv modell i high-end klassen.
Akubarik-HGWht-3Q-BlkPod_web-res2
Linn Akubarik er på mange måter en hybrid av høyttalerne Akurate 242 og Majik Isobarik som vi har testet tidligere. Den bruker Linns velkjente 3K Array diskant/mellomtoneløsning i toppen, så en 6″ midbass, kombinert med doble 8″ basselementer i bunn av kabinettet. Disse to bassene spiller ned mot gulvet og er montert i en «isobarisk» konfigurasjon, en type tandemkobling som gir dypere og kraftigere bass.
Linn-Akubarik
52_iso-e1322180264680
Aktive, men ikke trådløse

Høyttalerne drives av fem innebygde forsterkere fra Akurate-serien, montert i en modul på baksiden. Her sitter også de elektroniske delefiltrene som mater forsterkerne med dedikerte signaler. Tilkoblingene skjer med balanserte XLR-kabler. Akubarik er med andre ord ikke trådløse, men beregnet på å kobles til en tradisjonell analog forforsterker eller D/A konverter med volumkontroll.

Linn Akubarik kan være interessante for de som vil ha lyd i high-end klassen uten det store antallet bokser det vanligvis medfører. I følge Linn holder det med en Akurate DSM forforsterker, et par balanserte signalkabler og en iPad til å styre det hele.  Hvis Linn har greid å kombinere presisjonen fra Akurate 242 med den heftige dypbassen fra Majik Isobarik, kan det være snakk om en riktig morsom høyttaler.

Prisen er 143.000 kroner per par, med tillegg på 8.700 kroner for høyglans lakk. Det ryktes imidlertid at en noe rimeligere passiv versjon uten innebygd forsterkeri vil komme etter hvert.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top