Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Veis ende for Hegels beste DAC

Hegels beste DAC, HD30, har falt som offer for helvledermangelen. Den går ut av produksjon, og noen umiddelbar erstatter kommer heller ikke.
Hegel HD30

Det føles ikke sånn, men det har gått 6 år siden vi først hørte Hegels aller beste DAC noensinne, nemlig high-end-konverteren HD30. Og selv om det i elektronikkverdenen er gammelt, kan den likevel strømme musikk via både Airplay og UPnP.

DAC-en har en oppløsning på 24-bit / 192 kHz, og selv om vi som regel ser høyere tall enn dette på dagens digitalkonvertere, så har den fortsatt en musikalitet og dynamisk oppløsning som få andre.

Men tiden skåner ingen, ei heller Hegel HD30.

Hegel HD30 Hegels beste digitalkonverter noensinne er en åpenbaring, som er high-end-klassen verdig.

– De har krevd mye å opprettholde produksjonen i disse tider. Men nå kan vi omsider begynne å jobbe med nye ting igjen, sier Anders Ertzeid, markedssjef hos Hegel Music System AS.

Hegel H160

H160 ble lansert i 2014, og var Hegels første forsterker med Airplay-strømming. I 2015 kåret vi den til Årets beste forsterker. Foto: Hegel

Annonse

Nye Hegel-produkter i horisonten

Nye ting, altså. Hva de nye tingene er, vil Hegel imidlertid ikke avsløre ennå, men det blir neppe noen direkte avløser til HD30, sier Ertzeid.

Og akkurat det er kanskje ikke så rart. Vi ser jo at markedet for digitale kilder gradvis har gått fra rene DAC-er over til strømming – og gjerne alt-i-ett-forsterkere med både strømming og DAC integrert. Noe Hegel var tidlig ute med, da de allerede i 2014 lanserte den integrerte H160 med Airplay.

Annonse
Hegel P30

Hegel P30 er en aldeles glimrende, helt analog, forforsterker i high-end-klassen. Men er det på tide med en ny variant, med innebygd DAC og strømming – og kanskje hodetelefonforsterker? Foto: Hegel

Det vil kanskje være mer fornuftig om Hegel lager en ny high-end forforsterker med både DAC og gjerne hodetelefonforsterker integrert. Helst med balansert hodetelefonutgang. Og skal vi først komme med ønsker, så gjerne Airplay og Chromecast innebygd, og den må selvsagt være Roon Ready-sertifisert.

Den som lever, får se.

hegel.com

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.