TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Veis ende for Hegels beste DAC

Hegels beste DAC, HD30, har falt som offer for helvledermangelen. Den går ut av produksjon, og noen umiddelbar erstatter kommer heller ikke.

forfatter
Publisert 24.08.21 - 08:00

Det føles ikke sånn, men det har gått 6 år siden vi først hørte Hegels aller beste DAC noensinne, nemlig high-end-konverteren HD30. Og selv om det i elektronikkverdenen er gammelt, kan den likevel strømme musikk via både Airplay og UPnP.

DAC-en har en oppløsning på 24-bit / 192 kHz, og selv om vi som regel ser høyere tall enn dette på dagens digitalkonvertere, så har den fortsatt en musikalitet og dynamisk oppløsning som få andre.

Men tiden skåner ingen, ei heller Hegel HD30.

Les også Hegel HD30 Hegels beste digitalkonverter noensinne er en åpenbaring, som er high-end-klassen verdig.

– De har krevd mye å opprettholde produksjonen i disse tider. Men nå kan vi omsider begynne å jobbe med nye ting igjen, sier Anders Ertzeid, markedssjef hos Hegel Music System AS.

Hegel H160
H160 ble lansert i 2014, og var Hegels første forsterker med Airplay-strømming. I 2015 kåret vi den til Årets beste forsterker. Foto: Hegel

Nye Hegel-produkter i horisonten

Nye ting, altså. Hva de nye tingene er, vil Hegel imidlertid ikke avsløre ennå, men det blir neppe noen direkte avløser til HD30, sier Ertzeid.

Og akkurat det er kanskje ikke så rart. Vi ser jo at markedet for digitale kilder gradvis har gått fra rene DAC-er over til strømming – og gjerne alt-i-ett-forsterkere med både strømming og DAC integrert. Noe Hegel var tidlig ute med, da de allerede i 2014 lanserte den integrerte H160 med Airplay.

Hegel P30
Hegel P30 er en aldeles glimrende, helt analog, forforsterker i high-end-klassen. Men er det på tide med en ny variant, med innebygd DAC og strømming – og kanskje hodetelefonforsterker? Foto: Hegel

Det vil kanskje være mer fornuftig om Hegel lager en ny high-end forforsterker med både DAC og gjerne hodetelefonforsterker integrert. Helst med balansert hodetelefonutgang. Og skal vi først komme med ønsker, så gjerne Airplay og Chromecast innebygd, og den må selvsagt være Roon Ready-sertifisert.

Den som lever, får se.

hegel.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde