Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Veis ende for Hegels beste DAC

Hegels beste DAC, HD30, har falt som offer for helvledermangelen. Den går ut av produksjon, og noen umiddelbar erstatter kommer heller ikke.

Skrevet av / 24.08.21 - 08:00
Veis ende for Hegels beste DAC

Det føles ikke sånn, men det har gått 6 år siden vi først hørte Hegels aller beste DAC noensinne, nemlig high-end-konverteren HD30. Og selv om det i elektronikkverdenen er gammelt, kan den likevel strømme musikk via både Airplay og UPnP.

DAC-en har en oppløsning på 24-bit / 192 kHz, og selv om vi som regel ser høyere tall enn dette på dagens digitalkonvertere, så har den fortsatt en musikalitet og dynamisk oppløsning som få andre.

Men tiden skåner ingen, ei heller Hegel HD30.

Les også Hegel HD30 Hegels beste digitalkonverter noensinne er en åpenbaring, som er high-end-klassen verdig.

– De har krevd mye å opprettholde produksjonen i disse tider. Men nå kan vi omsider begynne å jobbe med nye ting igjen, sier Anders Ertzeid, markedssjef hos Hegel Music System AS.

Hegel H160
H160 ble lansert i 2014, og var Hegels første forsterker med Airplay-strømming. I 2015 kåret vi den til Årets beste forsterker. Foto: Hegel

Nye Hegel-produkter i horisonten

Nye ting, altså. Hva de nye tingene er, vil Hegel imidlertid ikke avsløre ennå, men det blir neppe noen direkte avløser til HD30, sier Ertzeid.

Og akkurat det er kanskje ikke så rart. Vi ser jo at markedet for digitale kilder gradvis har gått fra rene DAC-er over til strømming – og gjerne alt-i-ett-forsterkere med både strømming og DAC integrert. Noe Hegel var tidlig ute med, da de allerede i 2014 lanserte den integrerte H160 med Airplay.

Hegel P30
Hegel P30 er en aldeles glimrende, helt analog, forforsterker i high-end-klassen. Men er det på tide med en ny variant, med innebygd DAC og strømming – og kanskje hodetelefonforsterker? Foto: Hegel

Det vil kanskje være mer fornuftig om Hegel lager en ny high-end forforsterker med både DAC og gjerne hodetelefonforsterker integrert. Helst med balansert hodetelefonutgang. Og skal vi først komme med ønsker, så gjerne Airplay og Chromecast innebygd, og den må selvsagt være Roon Ready-sertifisert.

Den som lever, får se.

hegel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top