Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Youtube jobber med direkte spillbare spill i videotjenesten

Youtube ønsker å bli en samlet plattform for både strømming av video og spillunderholdning.

Skrevet av / 26.06.23 - 17:40
Youtube jobber med direkte spillbare spill i videotjenesten

Gaming er veldig populært på YouTube, men da handler det enten om streamede spill, e-sportkonkurranser eller guider til hvordan man spiller bestemte spill.

Men det hadde vært kjekt om man kunne hoppe direkte fra en video om et spill til å faktisk spille det selv. Det var litt av tanken bak spillstreamingtjenesten Stadia, som eksisterte i nesten tre år før den ble skrotet.

Les også Google sier farvel til spill-streaming Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.

Men nå forteller Wall Street Journal at Youtube driver med interne tester av et produkt som er tiltenkt online-spill. Avisen har notert seg en e-post som er sendt fra Youtube til morselskapet Google.

Ansatte ble invitert til å sette igang med å teste det nye Youtube-produktet kalt «Playables», som bl.a inneholder et arkadespill kalt Stack Bounce.

Les også Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.

For å spille spillene vil det enten være nok å klikke inn på Youtube-siden med nettleseren, eller via Youtube-appen på Android- og Apple-mobiler. Mye enklere enn med Stadia.

En talsperson for Youtube sier til WSJ: «Spill har lenge vært et fokusområde for Youtube. Vi eksperimenterer hele tiden med nye funksjoner, men vi har ikke noe å fortelle om akkurat nå.»

Kilde: Wall Street Journal

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Scroll to Top