Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Snart kan du spille Fortnite på iPhone

Eiere av iPhone og iPad kan snart igjen konkurrere om å være den siste overlevende av 100 spillere.

Skrevet av / 02.07.24 - 14:39
Snart kan du spille Fortnite på iPhone

3D-spillet Fortnite er populært over hele verden og spilles av mer enn 250 millioner spillere. Bare ikke på iOS.

Det skyldes ikke iPhone-brukernes manglende interesse for å slakte ned sine motstandere og til slutt stå igjen som den eneste overlevende i en battle royale. Men Epic Games, selskapet bak Fortnite, prøvde å omgå Apples betalingssystem. Som et resultat av dette har spillet vært utestengt fra Apples App Store for iOS siden 2020. I 2020 utestengte Google også Epic Games fra sin appbutikk.

Men nå åpnes tilgangen til kamparenaen igjen. Ikke via Apples egen app-butikk, men via alternative butikker. Dette skyldes at EU har tvunget Apple til å tillate installasjon av apper fra tredjepartsbutikker.

Ifølge nettmediet MacRumours vil Epic Games åpne sin egen iOS-appbutikk i løpet av de kommende månedene, noe som gir iPhone-brukere tilgang til Fortnite. Og en iPad-versjon forventes å bli utgitt senere i år.

På sosiale medier X (tidligere kjent som Twitter) bekrefter Epic Games at Epic Game Store og Fortnite er sendt inn til Apple for bekreftelse.

Fortnite er gratis å laste ned og spille. Men ikke for Epic Games, som må betale Apple en “teknologiavgift” på 50 euro cent for hver app som installeres utenfor Apples egen appbutikk.

Les også Epic Games må hoste opp Må betale dyrt etter bittert rettsoppgjør.

Milliardforretning

Det er imidlertid liten grunn til å frykte for Epic Games’ økonomi. Ifølge Business of Apps drar Fortnite inn rundt fire milliarder USD årlig gjennom salg av skins og battle pass.

Det er imidlertid liten grunn til å frykte for Epic Games’ økonomi. Ifølge Business of Apps drar Fortnite inn rundt fire milliarder USD årlig gjennom salg av skins og battle pass.

Kilde: MacRumoursBusiness of Apps

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Scroll to Top