Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Epic Games tapte: Får gigantregning av Apple

Må betale dyrt etter bittert rettsoppgjør.

Skrevet av / 17.01.24 - 14:31
Epic Games tapte: Får gigantregning av Apple

Dataspillgiganten Epic Games får en saftig regning etter det bittere rettsoppgjøret mot Apple. Hele 73 millioner dollar, tilsvarende over 700 millioner norske kroner, må Epic punge ut med i saksomkostninger.

Beløpet tilsvarer det årlige overskuddet til noen av de største norske konsernene. Ettersom Epic Games er verdt over 30 milliarder dollar, har de nok fortsatt til salt i maten. Men at det er et stort nederlag for dem, det er helt sikkert.

Fortnite-strid

Striden stammer fra 2020, da Epic forsøkte å omgå Apples betalingssystem i mobilspillet Fortnite. Dette førte til at Fortnite ble kastet ut av App Store, og at Epic gikk til søksmål mot Apple.

Epic tapte søksmålet i underretten, og anken ble nylig avvist av USAs høyesterett. Dermed er kampen tapt, og regningen må betales.

Saken viser at selv ikke en storfisk som Epic Games, med en årlig omsetning på rundt 10 milliarder kroner (1 milliard dollar), kan utfordre Apple ustraffet. Apples enorme ressurser, med over 60 milliarder dollar i kontanter og årlige inntekter på nesten 400 millarder dollar(!), gir selskapet mulighet til å forsvare seg med nebb og klør.

Mens det nok skal gå greit for Epic Games, så er historien en påminnelse for alle mindre aktører, om at historien om David mot Goliat er nettopp det: en historie.

Kilde: AppleInsider.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top