Nyhet

Roccat Torch

Skal det være en mikrofon til gaming eller podcasts med 24-bits lyd?
forfatter

De fleste av oss har lagt bak oss et år med webmøter hvor bilde- og lydkvalitet ikke akkurat har stått i høysetet. Hvis man i det hele tatt har sett noe på skjermen, enn si hørt noe tydelig og klart fra møtedeltakerne.

Som vi har påpekt tidligere, et godt webkamera og en god mikrofon, er essensielt om man skal få noe meningsfullt ut av møter på nett.

Det blir ikke mindre aktuelt, ettersom flere bedrifter legger til rette for fjernkontor, og da kan Roccats nye Torch være midt i blinken.

Torch er en kondesatormikrofon som retter seg mot gamere, innhold som podcasts og videoredigering (voice over), men som også er egnet til hjemmekontoret. Den støtter faktisk 24-bits lyd med 48 kHz sampling (20 hz – 20 kHz), som er milevis mye bedre enn den innebyggede mikrof0nen på laptopen du bruker.

Mikrofonen leveres med et kontrollpanel hvor man kan styre gain, volum, og velge mellom tre ulike opptaksmønstre (cardoid, stereo og whisper), og man kan mute lyden kun med en gest med hånden.

Den kan også monteres på bom, og har innebygget LED som skifter farge etter modus eller mikrofonmønstre.

Torch er i salg fra 16. august, prist til 1079 kr, og kan allerede forhåndsbestilles.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.