Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hjemmekontoret har kommet for å bli

Flertallet av norske virksomheter ønsker til en viss grad å fortsette med hjemmekontor etter pandemien.

Skrevet av / 25.06.21 - 14:01
Hjemmekontoret har kommet for å bli

Det kan godt hende at vi i starten av koronaepidemien klagde over å bli sendt hjem. Men når man ser på regnestykket så har de fleste blitt glade for friheten på hjemmekontoret og tiden spart på transport. Og vil dermed gjerne fortsette å jobbe hjemmefra deler av tiden. Og selskapene klager ikke de heller. For det har vist seg at de ansatte har blitt mer effektive når de jobber hjemmefra. Faktisk vil under en tiendedel av selskapene i Norden ha sine ansatte tilbake i kontorlokalet på fulltid.

En ny studie, The State of Hybrid Work Report fra teknologiselskapet Owl Labs med deltakelse av 500 virksomhetsledere i Norden viser at kun seks prosent forventer at sine ansatte vender tilbake til kontoret på fulltid etter pandemien. Dermed har covid-19 ført til en ny type jobbing: Hybridjobbing. 

Hele 96% av svenske virksomhetsledere planlegger å jobbe med hybrid arbeidskraft etter pandemien, tett etterfulgt av Norge (95%), Danmark (92%) og Finland (92%).

To tredjedeler (66%) av de nordiske virksomhetslederne mener at hybridjobbing gjør virksomheter mer lønnsomme. Blant de svenske virksomhetene tror 65% på økt lønnsomhet gjennom hybridjobbing (Finland 69%, Danmark 65% og Norge 55%).

Det er interessant nok de største virksomhetene som helst tror på fordelen ved å la sine ansatte besteme hvor de jobber. Større selskaper med mer enn 1000 ansatte mener i større grad at hybridarbeid gjør dem mer lønnsomme (78%) enn små og mellomstore selskaper (61%).

Mer effektivt

Nesten halvparten (48%) av de nordiske virksomhetslederne mener at fjern- og hybridarbeidet har hatt en positiv påvirkning på virksomheten deres, og mindre enn en fjerdedel (23%) mener at fjernjobbing har hatt en negativ innvirkning på selskapet. De tre forretningsområdene hvor det skal ha vært størst positiv påvirkning er virksomhetsomkostninger (50%), produktivitet (48%) og medarbeidernes velbehag (48%). At det er billigere, at medarbeiderne drikker wsin egen kaffe hjemme og at de selv lager maten på kjøkkenet er også positivt. Og folk blir mer effektive når de ikke trenger å bruke tid på å ha sjefen gående på kontoret, i tillegg blir de også gladere.

66% får faste kontordager

To tredjedeler (66%) av de nordiske virksomhetene planlegger å innføre et bestemt antall dager per uke, hvor de ansatte skal møte opp på kontoret. Danske virksomheter er på 73%, etterfulgt av svenske virksomheter med 68% og finske med 60%. Norske virksomheter har minst sannsynlighet for et bestemt antall dager på kontoret med 55%.

Flertallet av selskapenes ledere (62%) har planer om å beholde samme størrelse på kontorlokalene etter pandemien, også med økt hybridjobbing. Kun 14% av de nordiske virksomhetene planlegger å avvikle kontorene sin helt.

Jobb hvor du vil

Hele 94% av de nordiske virksomhetslederne er interessert i å utforske nye rutiner for fremtidens arbeid etter pandemien. Det kan for eksempel være muligheten til å jobbe hvor som helst (42%) og en 4-dagers arbeidsuke (33%).

Det er oppmuntrende å se at virksomhetsledere i de nordiske landene vil gå over til hybridarbeid etter pandemien. Ettersom organisasjonene allerede har tilpasset seg til å jobbe utenfor kontoret, så har de også sett fordelene. Nå er det mulighet for å ansette kompetente medarbeidere på fjernbasis, uansett hvor de bor, og ved å bruke ny teknologi samtidig med at man kan kutte ned på omkostningene,” sier Frank Weishaupt, direktør for Owl Labs.

At hjemme- og avstandsjobbing kan fungere er ikke noe nytt for oss i Lyd & Bilde. Vi har kontorlokaler i Oslo, men mer enn en tredjedel av medarbeiderne jobber hjemmefra – fra fem forskjellige land!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kanskje det mest avanserte i sin klasse

Billigere med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbake

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Scroll to Top