Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Håndholdt konsoll vil dekke alle cloudspill-tjenester

Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.

Skrevet av / 22.09.22 - 12:08
Håndholdt konsoll vil dekke alle cloudspill-tjenester

Gaming-hardware er tungt, dyrt og strevsomt. Med mindre man kan få andre til å sørge for prosessorkraften – og streame spillene fra cloudtjenester.

Logi Play i Berlin ble den nye Logitech G Cloud lansert, en håndholdt enhet til cloud gaming.

Logitech G Cloud er utviklet i samarbeid med Tencent Games og støtter cloud streaming fra Xbox Game Pass Ultimate og Nvidia GeForce NOW. Spillere kan også streame lokale spill fra en en Xbox-konsoll med Xbox-appen, og Steam-spill via SteamLink. Dermed kan man ta med spillingen ut i hagestolen, mens PC-en kjører spillene et annet sted i huset.

På Logi Play i Berlin kunne man være blant de første til å prøve ut den nye Logitech G Cloud. (Foto: John Alex Hvidlykke,)

Logitech G Cloud er altså ikke en gamingplattform i seg selv, men en “terminal” for tjenester og selskaper som samarbeider med Logitech. Og her har Logitech lykkes med startfasen ved å ha Microsoft og Nvidia med fra lanseringen.

Logitech G Cloud er en håndholdt enhet til å spille spil fra cloudtjenester. (Foto: Logitech)

Xbox Cloud Gaming ble utviklet for å gi spillere over hele verden tilgang til Xbox-spill, til enhver tid, på enheten de ønsker,” sier Catherine Gluckstein, visepresident for Xbox Cloud Gaming hos Microsoft.

“Nvidia GeForce Now er en åpen cloud-gaming-tjeneste, som streamer over 1.400 PC-spill, herunder over 100 som kan spilles gratis,” sier Phil Eisler, visepresident og general manager for GeForce NOW cloud gaming hos Nvidia.

Av tekniske data kan det nevnes, at Logitech G Cloud har en batteritid på 12 timer og en vekt på 463 gram, så man kan ha lange spilløkter. Skjermen er på 7″ i 16:9 format og med Full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler).

Pris og tilgjengelighet
Logitech G Cloud blir i første omgang lansert i Nord-Amerika, hvor den kan kjøpes fra oktober. Når den skulle dukke opp på det Nordiske markedet, er foreløpig ikke kjent – men det blir angivelig ikke i tide til julehandlen. Av samme grunn har vi heller ikke informasjon om norsk eller bare europeisk pris. Men i USA blir prisen på USD. Så regn med en pris på i underkant av 4.000 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

Scroll to Top