TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Håndholdt konsoll vil dekke alle cloudspill-tjenester

Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.

forfatter
Publisert 22.09.22 - 12:08

Gaming-hardware er tungt, dyrt og strevsomt. Med mindre man kan få andre til å sørge for prosessorkraften – og streame spillene fra cloudtjenester.

Logi Play i Berlin ble den nye Logitech G Cloud lansert, en håndholdt enhet til cloud gaming.

Logitech G Cloud er utviklet i samarbeid med Tencent Games og støtter cloud streaming fra Xbox Game Pass Ultimate og Nvidia GeForce NOW. Spillere kan også streame lokale spill fra en en Xbox-konsoll med Xbox-appen, og Steam-spill via SteamLink. Dermed kan man ta med spillingen ut i hagestolen, mens PC-en kjører spillene et annet sted i huset.

På Logi Play i Berlin kunne man være blant de første til å prøve ut den nye Logitech G Cloud. (Foto: John Alex Hvidlykke,)

Logitech G Cloud er altså ikke en gamingplattform i seg selv, men en «terminal» for tjenester og selskaper som samarbeider med Logitech. Og her har Logitech lykkes med startfasen ved å ha Microsoft og Nvidia med fra lanseringen.

Logitech G Cloud er en håndholdt enhet til å spille spil fra cloudtjenester. (Foto: Logitech)

«Xbox Cloud Gaming ble utviklet for å gi spillere over hele verden tilgang til Xbox-spill, til enhver tid, på enheten de ønsker,» sier Catherine Gluckstein, visepresident for Xbox Cloud Gaming hos Microsoft.

«Nvidia GeForce Now er en åpen cloud-gaming-tjeneste, som streamer over 1.400 PC-spill, herunder over 100 som kan spilles gratis,» sier Phil Eisler, visepresident og general manager for GeForce NOW cloud gaming hos Nvidia.

Av tekniske data kan det nevnes, at Logitech G Cloud har en batteritid på 12 timer og en vekt på 463 gram, så man kan ha lange spilløkter. Skjermen er på 7″ i 16:9 format og med Full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler).

Pris og tilgjengelighet
Logitech G Cloud blir i første omgang lansert i Nord-Amerika, hvor den kan kjøpes fra oktober. Når den skulle dukke opp på det Nordiske markedet, er foreløpig ikke kjent – men det blir angivelig ikke i tide til julehandlen. Av samme grunn har vi heller ikke informasjon om norsk eller bare europeisk pris. Men i USA blir prisen på USD. Så regn med en pris på i underkant av 4.000 kroner.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Logitech G Cloud er en konsoll til alle spill Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
LG girer opp med ny OLED gaming-skjerm Ny heftig gaming-skjerm endelig klar for Norden.
PlayStation 5 får 1440p-støtte Gladnyhet for de med PC-skjerm - kan lastes ned nå.
Følg Lyd & Bilde