Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Gamescom 2023: Samsung satser på gaming

Det er ikke nok å spille på dataskjermen. Samsung vil også gjøre TV-en din til en spillportal.

Skrevet av / 24.08.23 - 14:32
Gamescom 2023: Samsung satser på gaming

Selv om Samsung tradisjonelt ikke er et selskap vi forbinder med gaming, er de representert med en massiv stand på Gamescom 2023-messen, som pågår i Köln i disse dager.

Mesteparten av standen er som forventet dedikert til de ultrabrede gigantskjermene på opptil 57″ diagonalt, som vi skrev om i går.

Men Samsung satser også på å forvandle hver eneste TV til ikke bare en gamingskjerm, men en portal for gaming. Nøkkelordet er Samsung Gaming Hub, som gjør det mulig å streame spill fra en lang rekke partnere, blant annet Microsoft Game Pass og Nvidia GeForce Now. Og det handler ikke bare om å strømme spill til den store skjermen fra Xbox-en. Over 3000 spill kan også spilles direkte på skjermen ved hjelp av en kontroller. Noen kan til og med spilles ved hjelp av fjernkontrollen på TV-en.

 

Blant titlene finner man flere arkadeklassikere, men det er også helt nye spill på listen. Onsdag ble det kunngjort at det kommende storspillet Starfield fra Bethesda Games, også vil være tilgjengelig via Samsung Games Hub fra lanseringen 6. september. Dermed trenger du altså ikke en tung spillmaskin eller konsoll for å kunne spille det. Den krevende databehandlingen vil foregå i skyen. Men dette krever naturligvis et Games Pass-abonnement.

PXL_20230823_073528181-scaled PXL_20230823_073821490-scaled PXL_20230823_084115818-scaled
<
>
(Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

“Starfield introduserer spillere for et gigantisk nytt univers. Og muligheten til å strømme spillet direkte til Samsung-produkter vil gjøre det mulig for oss å nå ut til enda flere spillere”, sa Pete Hines, utgiversjef for Bethesda, da han besøkte Samsungs stand på Gamescom 2023.

Det høres nesten for godt ut til å være sant – og det er det dessverre også for oss her til lands. Samsung Gaming Hub er nemlig ikke tilgjengelig i Skandinavia ennå. Og det ble heller ikke sagt noe på standen om når vi får tilgang til Gaming Hub. Men vi er sikre på at det kun er et spørsmål om tid.

Samsung Odyssey Ark-skjermen på 55 tommer. Her på høykant. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

Scroll to Top