Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Gamescom 2023: Nå kan du kjøpe verdens råeste gamingskjerm

Den massive Samsung Odyssey Neo G9 57-tommers 2x4K-skjermen som vi fikk en sniktitt av under CES i januar, er nå tilgjengelig for salg.

Skrevet av / 23.08.23 - 16:15
Gamescom 2023: Nå kan du kjøpe verdens råeste gamingskjerm

Samsungs serie av buede gamingskjermer er helt rå. Men ingenting kan måle seg med den nye 57-tommeren Odyssey Neo G9. Ikke bare er skjermen kolossal, den er også sylskarp og lynrask.

Odyssey Neo G9 er verdens første DUHD-skjerm. Altså den første skjermen med dobbel UHD-oppløsning. Med andre ord en oppløsning på 7680 × 2160 i 32:9-format.

Det er ikke første gang vi ser Neo G9-skjermen, for den ble også vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar i år, der vi også var til stede. Men den gang fantes det ingen informasjon om pris eller leveringsdato.

Men nå er den her! Og den kan bestilles fra og med i dag til den nette sum av 29.000 norske kroner.

Skjermen ble nettopp presentert på Gamescom 2023, verdens største messe for gaming i Köln i Tyskland.

Mer «immersive» kan man nesten ikke få det. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Den buede 57-tommers skjermen er like bred som to 32-tommers UHD-skjermer ved siden av hverandre, og gir brukerne et enormt synsfelt. Skjermen har Samsungs Quantum Mini LED-bakgrunnsbelysning og oppfyller VESA Display HDR1000 med en maksimal lysstyrke på 1 000 nits.

Odyssey Neo G9 57″ har DisplayPort 2.1-tilkobling og en oppdateringsfrekvens på opptil 240 Hz. Skjermen har også HDMI 2.1 og en USB-hub.

Alt dette høres jo ganske vanlig ut, men så setter du deg foran den og ser at spillelandskapet strekker seg over hele bredden av synsfeltet ditt! Det er rett og slett helt magisk!

Fire skjermer i én

På Gamescom 2023 kan du også se den like så imponerende Odyssey Ark. Skjermen er riktignok «bare» 55 tommer diagonalt. Men ettersom den er i det normale 16:9-formatet, er skjermarealet på den buede skjermen helt enormt.

Samsung Odyssery Ark 55″ – like stor som en TV og med fire innganger. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Den nye versjonen av Odyssey Ark har fått flere innganger. Du kan nå se signalet fra opptil fire innganger samtidig på skjermen og styre vinduenes posisjon og størrelse med et jog-hjul på fjernkontrollen. Skjermen er beregnet på streamere som for eksempel ønsker å spille, bruke sosiale medier og se sin egen stream på skjermen samtidig.

Samsung Odyssey Ark 55″ er tilgjengelig fra oktober til en pris på 32.000 kroner.

Etterspørselen etter gamingskjermer på over 50 tommer er seksdoblet. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Seksdobling i antall gigantskjermer

De massive skjermene kan virke ekstreme, og de er ikke spesielt billige heller (selv om verken størrelsen eller prisen virker urimelig sammenlignet med årets TV-modeller, der 75 tommer regnes som en innstegsmodell). Men den ekstra etterspørselen er der. Ifølge Samsung har salget av gamingskjermer på over 50 tommer seksdoblet seg det siste året. Og det vet de naturligvis, ettersom Samsung står for nesten hele omsetningen.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Masken faller for Razer

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Lyd & Bilde
Scroll to Top