Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Den bærbare spillkonsollen Steam Deck får OLED-skjerm

Oppdatert modell med større skjerm, bedre batteritid og raskere WiFi

Skrevet av / 14.11.23 - 09:38
Den bærbare spillkonsollen Steam Deck får OLED-skjerm

Håndholdte spillkonsoller, som i praksis er kraftige små datamaskiner, blir stadig mer populære, og Steam Deck var den første ut på markedet. Som navnet antyder er konsollen tilknyttet spillbutikken Steam, som tilbyr et stort utvalg av spilltitler. Men i løpet av det siste året har den fått konkurranse fra blant annet Asus ROG Ally og Lenovo Legion Go.

Les også Asus får Steam Deck til å ligne en dinosaur Håndholdte gamingmaskiner tar et tigersprang med Asus ROG Ally, som knuser konkurrentene og løfter drømmen om seriøs mobil gaming til nye høyder!

Valve kommer nå med en oppdatert modell der den viktigste nyheten er en ny skjerm, som er blitt både større og bedre. Den gamle 7-tommers LCD-skjermen er byttet ut med en 7,4-tommers OLED-skjerm, noe som gir bedre svartnivå og kontrast. Det gjør også at den støtter HDR-innhold. Skjermen har en lysstyrke på 1000 nits, og oppdateringsfrekvensen er nå på 90 hertz.

Foto: Valve

Men også på innsiden har det skjedd ting. Det gamle 40 Wh-batteriet er erstattet med et 50 Wh-batteri, noe som betyr at batterilevetiden har økt med hele 30-50 prosent. Steam Deck har også oppgradert den trådløse tilkoblingen og støtter nå Wi-Fi 6E, som kan gi opptil tre ganger raskere nedlasting av spill.

Les også Lenovos bærbare spillkonsoll Kombinerer det beste fra Steam Deck og Nintendo Switch og kjører Windows.

Konsollen bruker nå standardskruer, noe som skal gjøre den enklere å reparere. Touchskjermen skal også være mer responsiv og av bedre kvalitet. Blant andre forbedringer kan det nevnes bedre kjøling og 30 gram lavere vekt.

Foto: Valve

Pris og tilgjengelighet

Steam Deck OLED kommer 16. november og koster 569 euro.

Les mer på Steamdeck.com

 

Steam Deck (64 GB eMMC)

Den driver meg til vanvidd – men jeg kan ikke legge den fra meg!

Steam Deck ønsker å slå et slag for seriøs gaming på den håndholdte fronten. Og det betyr masser av performance, frustrerende feil og unektelig stort potensial.

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dolce&Gabbana gaming-mote

Ny Steam Deck med OLED

Arkademaskiner til gamingrommet

Gamerens favoritter

Gaming-headset med Skilpaddepower

Nytt Atari 2600-spill!

Microsoft får grønt lys

Spill-proppene med den lengste batteritiden

Skjermer til alle formål

Lenovos nyeste Chromebooks har alt!

Trenger gamere en egen spesiell mikrofon?

Sterk gaming-PC til en sterk pris

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top