Internet Of Things

Teslas biler har innebygd mobilforbindelse, som brukes til å oppdatere programvaren automatisk - eller avsløre biltyver.
Annonse
Annonse
forfatter

Tesla lager uvanlig lekre biler, som er så proppet med teknologi, at de til og med har blitt testet her i bladet, i gadget-seksjonen.

Men den rullende datakraften skal oppdateres innimellom, så bilen kan lære nye triks eller få bedre kjøreglede via software. Derfor kommer bilene med innebygd SIM-kort, som gir hver Tesla en direktelinje til fabrikken. I Skandinavia er det mobilselskapet Telia som samarbeider med Tesla.

En av fordelene ved å gi bilen sin egen telefonlinje er at biltyvene bare kan glemme å stjele en Tesla. Hvis bilen blir stjålet, kan fabrikken til enhver tid spore dens plassering på jordkloden.

Når bilens programvare skal oppdateres,tar det typisk en halv times tid å installere oppdateringen, hvorpå bilen blir utstyrt med nye funksjoner. Når det måtte passe brukeren, selvsagt; man risikerer ikke at bilen plutselig står stille midt i et veikryss, på vei til et møte.

«De siste oppdateringspakkene har blant anmet inneholdt en adaptiv fartspilot, et nytt navigasjonssystem med real-time oppdatering av trafikksituationen, fjernstarting med din mobiltelefon og mye annet. Alt sammen uten at bilen må på verksted,» forteller Esben Pedersen, som er kommunikasjonssjef for Tesla Motors i Skandinavia.

Telia offentliggjorde på årets Mobile World Congress i Barcelona rapporten Connected Things, som behandler IoT-teknologien innenfor blant annet transport, sunnhet og sikkerhet, og som dokumenterer at vi i Norden allerede nå har flere internettilkoblete enheter enn det er innbyggere i regionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.