Teslas biler ringer hjem hvis de blir stjålet

Teslas biler har innebygd mobilforbindelse, som brukes til å oppdatere programvaren automatisk - eller avsløre biltyver.

Skrevet av / 16.03.15 - 13:12
Teslas biler ringer hjem hvis de blir stjålet

Tesla lager uvanlig lekre biler, som er så proppet med teknologi, at de til og med har blitt testet her i bladet, i gadget-seksjonen.

Men den rullende datakraften skal oppdateres innimellom, så bilen kan lære nye triks eller få bedre kjøreglede via software. Derfor kommer bilene med innebygd SIM-kort, som gir hver Tesla en direktelinje til fabrikken. I Skandinavia er det mobilselskapet Telia som samarbeider med Tesla.

En av fordelene ved å gi bilen sin egen telefonlinje er at biltyvene bare kan glemme å stjele en Tesla. Hvis bilen blir stjålet, kan fabrikken til enhver tid spore dens plassering på jordkloden.

Når bilens programvare skal oppdateres,tar det typisk en halv times tid å installere oppdateringen, hvorpå bilen blir utstyrt med nye funksjoner. Når det måtte passe brukeren, selvsagt; man risikerer ikke at bilen plutselig står stille midt i et veikryss, på vei til et møte.

«De siste oppdateringspakkene har blant anmet inneholdt en adaptiv fartspilot, et nytt navigasjonssystem med real-time oppdatering av trafikksituationen, fjernstarting med din mobiltelefon og mye annet. Alt sammen uten at bilen må på verksted,» forteller Esben Pedersen, som er kommunikasjonssjef for Tesla Motors i Skandinavia.

Telia offentliggjorde på årets Mobile World Congress i Barcelona rapporten Connected Things, som behandler IoT-teknologien innenfor blant annet transport, sunnhet og sikkerhet, og som dokumenterer at vi i Norden allerede nå har flere internettilkoblete enheter enn det er innbyggere i regionen.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Har ChatGPT blitt dummere?

Scroll to Top