Search
Generic filters

Teslas biler ringer hjem hvis de blir stjålet

Teslas biler har innebygd mobilforbindelse, som brukes til å oppdatere programvaren automatisk - eller avsløre biltyver.

Tesla lager uvanlig lekre biler, som er så proppet med teknologi, at de til og med har blitt testet her i bladet, i gadget-seksjonen.

Men den rullende datakraften skal oppdateres innimellom, så bilen kan lære nye triks eller få bedre kjøreglede via software. Derfor kommer bilene med innebygd SIM-kort, som gir hver Tesla en direktelinje til fabrikken. I Skandinavia er det mobilselskapet Telia som samarbeider med Tesla.

En av fordelene ved å gi bilen sin egen telefonlinje er at biltyvene bare kan glemme å stjele en Tesla. Hvis bilen blir stjålet, kan fabrikken til enhver tid spore dens plassering på jordkloden.

Når bilens programvare skal oppdateres,tar det typisk en halv times tid å installere oppdateringen, hvorpå bilen blir utstyrt med nye funksjoner. Når det måtte passe brukeren, selvsagt; man risikerer ikke at bilen plutselig står stille midt i et veikryss, på vei til et møte.

«De siste oppdateringspakkene har blant anmet inneholdt en adaptiv fartspilot, et nytt navigasjonssystem med real-time oppdatering av trafikksituationen, fjernstarting med din mobiltelefon og mye annet. Alt sammen uten at bilen må på verksted,» forteller Esben Pedersen, som er kommunikasjonssjef for Tesla Motors i Skandinavia.

Telia offentliggjorde på årets Mobile World Congress i Barcelona rapporten Connected Things, som behandler IoT-teknologien innenfor blant annet transport, sunnhet og sikkerhet, og som dokumenterer at vi i Norden allerede nå har flere internettilkoblete enheter enn det er innbyggere i regionen.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.