Internet Of Things

Teslas biler har innebygd mobilforbindelse, som brukes til å oppdatere programvaren automatisk - eller avsløre biltyver.
Annonse
Annonse
forfatter

Tesla lager uvanlig lekre biler, som er så proppet med teknologi, at de til og med har blitt testet her i bladet, i gadget-seksjonen.

Men den rullende datakraften skal oppdateres innimellom, så bilen kan lære nye triks eller få bedre kjøreglede via software. Derfor kommer bilene med innebygd SIM-kort, som gir hver Tesla en direktelinje til fabrikken. I Skandinavia er det mobilselskapet Telia som samarbeider med Tesla.

En av fordelene ved å gi bilen sin egen telefonlinje er at biltyvene bare kan glemme å stjele en Tesla. Hvis bilen blir stjålet, kan fabrikken til enhver tid spore dens plassering på jordkloden.

Når bilens programvare skal oppdateres,tar det typisk en halv times tid å installere oppdateringen, hvorpå bilen blir utstyrt med nye funksjoner. Når det måtte passe brukeren, selvsagt; man risikerer ikke at bilen plutselig står stille midt i et veikryss, på vei til et møte.

De siste oppdateringspakkene har blant anmet inneholdt en adaptiv fartspilot, et nytt navigasjonssystem med real-time oppdatering av trafikksituationen, fjernstarting med din mobiltelefon og mye annet. Alt sammen uten at bilen må på verksted,” forteller Esben Pedersen, som er kommunikasjonssjef for Tesla Motors i Skandinavia.

Annonse

Telia offentliggjorde på årets Mobile World Congress i Barcelona rapporten Connected Things, som behandler IoT-teknologien innenfor blant annet transport, sunnhet og sikkerhet, og som dokumenterer at vi i Norden allerede nå har flere internettilkoblete enheter enn det er innbyggere i regionen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.