Logitech styrer hjemmet

De nyeste Harmony-produktene lar deg styre hjemmet direkte fra fjernkontrollen. Eller bruk mobilen.

Produkter blir stadig smartere. Snart kan omtrent hele hjemmet tilkobles det trådløse nettverket, slik at det kan fjernstyres fra en app på mobilen. Det være seg belysningen, TV-en eller lydanlegget. Det finnes også smarte termostater for oppvarming, og etterhvert vil også både hvitevarer og kjøkkenutstyr være tilknyttet hjemmenettverket.

Men mens hvert produkt har hver sin geniale fjernstyringsapp for smartmobil og nettbrett, kan det bli knotete å alltid skulle åpne en ny app hver gang man skal skru et produkt av eller på. Logitech vil forenkle det hele med et felles grensesnitt, med sin nye Harmony fjernkontrollfamilie. Mest fancy er den Elite-pakken med en nettverkshub og fjernkontrollen Harmony 950, men alt du egentlig trenger er Harmony-huben. Med en tilhørende app, som du laster ned til Android eller iOS mobiltelefon eller nettbrett, kan du styre alt. Det finnes også app for Mac og Windows-PC.

Les også: Fremtidens internett

Appen finner alle kompatible produkter som er tilkoblet hjemmenettverket. For eksempel Philips Hue belysning, de fleste populære smart-TV-er, kabel-TV-bokser, Blu-ray-spiller, nettverkstilkoblet bordradio, smart-termostat, og så videre. Når produktene er funnet, kan du enkelt innlemme dem i ulike aktiviteter. For eksempel kan du lage en aktivitet som heter ”velkommen hjem”, og når du trykker på denne i Harmony-appen, går dørlåsen opp, belysningen på, TV-en går til for eksempel nyhetskanalen eller Netflix, og belysningen går på i stua. Eller kanskje du har laget en ”ferdig på jobb”-aktivitet, som i det du forlater jobben fyrer opp varmen i huset og middagen du plasserte i ovnen før du dro hjemmefra. Så kommer du hjem til ferdig middag og oppvarmet kåk. Bruk fantasien, det er du som bestemmer hva aktivitetene heter og hva de skal gjøre.

Logitech_Harmony_demonstrasjon
Vi var til stede på en demonstrasjon i Oslo, og systemet så ut til å fungere lekende lett. Foto: Geir Gråbein Nordby

Logitech Harmony er ment å fullt ut kunne erstatte dine eksisterende fjernkontroller til TV og stereoanlegg. Dersom du foretrekker å bruke en fysisk fjernkontroll fremfor å styre hjemmet med mobiltelefon eller nettbrett, er Elite-pakken appelerende, men også det dyreste alternativet til 3.499 kroner. Da får du huben, samt en avansert fjernkontroll med både fysiske knapper og en berøringsfølsom fargeskjerm på 2,4 tommer. I tillegg følger det med to IR-sendere, for å kunne styre mindre moderne produkter som kun bruker infrarøde signaler. For eksempel et tradisjonelt stereoanlegg.

Logitech Harmony Elite koster 3.499 kroner og består av en avansert fjernkontroll med berøringsskjerm samt Harmony Hub, som fungerer sammen med smartmobil eller nettbrett. Foto: Geir Gråbein Nordby

Dersom du ønsker fysisk fjernkontroll men ikke føler behov for berøringsskjermen, og i tillegg ønsker en batteritid som måles i år og ikke dager, så er det Harmony Companion du skal ha. Denne har til 1.499 kroner også huben, som gjør at du kan styre hjemmet med mobil eller nettbrett, i tillegg til en fysisk fjernkontroll med knapper, uten skjerm.

Med Harmony Companion får du en enklere fjernkontroll uten skjerm. Foto: Geir Gråbein Nordby
Med Harmony Companion får du en enklere fjernkontroll uten skjerm. Pris med hub er 1.499 kroner. Foto: Geir Gråbein Nordby

Ønsker du kun huben, koster denne 1299 kroner. Vil du bare ha en god IR-fjernkontroll og ikke trenger smartstyring, er den fysiske fjernkontrollen Harmony 950 tilgjengelig for 2.499 kroner.

Du kan også bare kjøpe huben, som til 1.299 kroner gir full fjernstyring fra mobiltelefon eller nettbrett.
Du kan også bare kjøpe huben, som til 1.299 kroner gir full fjernstyring fra mobiltelefon eller nettbrett.
Hvis du ikke ønsker smartstyring av hjemmet men bare trenger en god fjernkontroll med IR-funksjon, kan Harmony 950 kjøpes til 2.499 kr. Foto: Geir Gråbein Nordby
Hvis du ikke ønsker smartstyring av hjemmet men bare trenger en god fjernkontroll med IR-funksjon, kan Harmony 950 kjøpes til 2.499 kr. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vi har fått Harmony Elite til test, som du kan lese om litt senere.

Les mer hos logitech.com

Les også: Ta kontrollen over hjemmet med Control4

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.