Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Internettruteren blir smart

Tiden med knotete internettforbindelse er over. Googles ruter er enkel, rask og stabil. Og den styres med en app.

Skrevet av / 11.09.15 - 12:15
Internettruteren blir smart

Google lanserte nylig et overraskende produkt i form av internettruteren OnHub. En lekker, liten sak som gjør det å komme seg på nett til en lek.

Det som skiller ruteren fra andre, kjedelige bokser er for det første at den er appstyrt. Appen gir oversikt over hvor mye støy du har på nettverket ditt, og lar deg justere innstillingene direkte i appen. Eller den kan gjøre det automatisk. Du kan også gi enkelte enheter prioriteringer over andre. Vil du for eksempel sørge for at Netflix hele tiden har nok båndbredde, kan denne settes til en høyere prioritet enn PC-en som står og laster ned siste sikkerhetsoppdatering for Windows…

Ruteren kan også omstartes direkte fra appen, slik at hvis du opplever ustabilitet på nettet, slipper du å gå bort til ruteren og dra strømstøpselet ut og inn. Får du besøk av venner som vil på nettverket, kan appen dessuten enkelt avsløre passordet.

Den nye ruteren holder oversikt over hvor mange enheter som er tilkoblet nettverket til enhver tid, og du får dessuten oversikt over hvor mye data som forbrukes av hver enhet. Hastighetstester kan du gjøre når du vil, og du får dessuten opp beskjeder om hvilke internettaktiviteter som er optimale ved den hastigheten. For eksempel om du kan strømme HD-video. Dermed trenger du ikke kunne så mye om bits og bytes.

Hastighet
OnHub kjører samtidig på 2,4 GHz og 5 GHz-båndene. Den støtter den nye AC-standarden på 5 GHz, som betyr en teoretisk trådløs internetthastighet på inntil 1,3 Gbps. I virkeligheten skal det mye til å få den hastigheten.

OnHub koster rundt 2.000 kroner. Ikke direkte billig, men slettes ikke den dyreste på markedet.

(Artikkelfoto: Skjermdump fra Googles presentasjonsvideo)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top