Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Amazons dronefly er snart klare

Amazon er klar med sin flygende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".

Skrevet av / 08.12.15 - 08:34
Amazons dronefly er snart klare

Netthandel fra internettsupermarkeder gir mulighet for å velge og vrake i et nærmest uendelig vareutvalg, men hvis tålmodigheten er knapp, er det fremdeles ingenting som slår den lokale butikken.

I hvert fall ikke ennå, men det kan endre seg i en ikke altfor fjern fremtid. Amazon har en tid jobbet med tjenesten Prime Air, som skal tilby levering med dronefly. Når tjenesten lanseres, er det meningen at man skal kunne få levert sin vare innen 30 minutter. Hvis man vel å merke bor nære nok et av Amazons lagre til å være innenfor droneflyets rekkevidde.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har vært på tegnebrettet i flere år, og har underveis møtt hindringer i form av endrede regler for kommersiell droneflyging. Men både de juridiske og de praktiske problemene ser nå ut til å være overvunnet. Amazon, som forrige helg begynte å reklamere for Prime Air i TV-reklamer, hvor tidligere Top Gear-vert Jeremy Clarkson forklarer rundt tjenesten, som skal komme «i en nær fremtid».

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til å fly i opptil 125 meters høyde, samt ha en noe lengre rekkevidde enn de opprinnelige 15 kilometerene. Dronen har både propeller til loddrett start og landing, samt vannrett flyging. Og den er temmelig stor. Amazon jobber angivelig med å utvikle en hel serie droner til ulike forhold.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Til å begynne med blir Prime Air kun tilgjengelig til de ganske få som bor i passende nærhet til Amazon-lagre i USA, men det gir spennende utsikter til en fremtid med robotleverte varer.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson var vert for BBC-programmet Top Gear fra 1988 til mars 2015, hvor han ble sparket fra programmet. Han har siden blitt ansatt til å lage et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top