Amazons dronefly er snart klare

Amazon er klar med sin flygende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".

Netthandel fra internettsupermarkeder gir mulighet for å velge og vrake i et nærmest uendelig vareutvalg, men hvis tålmodigheten er knapp, er det fremdeles ingenting som slår den lokale butikken.

I hvert fall ikke ennå, men det kan endre seg i en ikke altfor fjern fremtid. Amazon har en tid jobbet med tjenesten Prime Air, som skal tilby levering med dronefly. Når tjenesten lanseres, er det meningen at man skal kunne få levert sin vare innen 30 minutter. Hvis man vel å merke bor nære nok et av Amazons lagre til å være innenfor droneflyets rekkevidde.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har vært på tegnebrettet i flere år, og har underveis møtt hindringer i form av endrede regler for kommersiell droneflyging. Men både de juridiske og de praktiske problemene ser nå ut til å være overvunnet. Amazon, som forrige helg begynte å reklamere for Prime Air i TV-reklamer, hvor tidligere Top Gear-vert Jeremy Clarkson forklarer rundt tjenesten, som skal komme «i en nær fremtid».

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til å fly i opptil 125 meters høyde, samt ha en noe lengre rekkevidde enn de opprinnelige 15 kilometerene. Dronen har både propeller til loddrett start og landing, samt vannrett flyging. Og den er temmelig stor. Amazon jobber angivelig med å utvikle en hel serie droner til ulike forhold.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Til å begynne med blir Prime Air kun tilgjengelig til de ganske få som bor i passende nærhet til Amazon-lagre i USA, men det gir spennende utsikter til en fremtid med robotleverte varer.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson var vert for BBC-programmet Top Gear fra 1988 til mars 2015, hvor han ble sparket fra programmet. Han har siden blitt ansatt til å lage et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.