Droner

Amazon er klar med sin flygende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".
Annonse
Annonse
forfatter

Netthandel fra internettsupermarkeder gir mulighet for å velge og vrake i et nærmest uendelig vareutvalg, men hvis tålmodigheten er knapp, er det fremdeles ingenting som slår den lokale butikken.

I hvert fall ikke ennå, men det kan endre seg i en ikke altfor fjern fremtid. Amazon har en tid jobbet med tjenesten Prime Air, som skal tilby levering med dronefly. Når tjenesten lanseres, er det meningen at man skal kunne få levert sin vare innen 30 minutter. Hvis man vel å merke bor nære nok et av Amazons lagre til å være innenfor droneflyets rekkevidde.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har vært på tegnebrettet i flere år, og har underveis møtt hindringer i form av endrede regler for kommersiell droneflyging. Men både de juridiske og de praktiske problemene ser nå ut til å være overvunnet. Amazon, som forrige helg begynte å reklamere for Prime Air i TV-reklamer, hvor tidligere Top Gear-vert Jeremy Clarkson forklarer rundt tjenesten, som skal komme «i en nær fremtid».

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til å fly i opptil 125 meters høyde, samt ha en noe lengre rekkevidde enn de opprinnelige 15 kilometerene. Dronen har både propeller til loddrett start og landing, samt vannrett flyging. Og den er temmelig stor. Amazon jobber angivelig med å utvikle en hel serie droner til ulike forhold.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Til å begynne med blir Prime Air kun tilgjengelig til de ganske få som bor i passende nærhet til Amazon-lagre i USA, men det gir spennende utsikter til en fremtid med robotleverte varer.

Annonse
Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson var vert for BBC-programmet Top Gear fra 1988 til mars 2015, hvor han ble sparket fra programmet. Han har siden blitt ansatt til å lage et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Ryktene vil ha det til at Sonos lanserer sine første hodetelefoner i 2021. Slik kan de bli seende ut!
Euclid er ikke Audezes første ørepropper med planmagneter. Men det er de første lukkede.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.