TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Amazons dronefly er snart klare

Amazon er klar med sin flygende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".

forfatter
Publisert 08.12.15 - 08:34

Netthandel fra internettsupermarkeder gir mulighet for å velge og vrake i et nærmest uendelig vareutvalg, men hvis tålmodigheten er knapp, er det fremdeles ingenting som slår den lokale butikken.

I hvert fall ikke ennå, men det kan endre seg i en ikke altfor fjern fremtid. Amazon har en tid jobbet med tjenesten Prime Air, som skal tilby levering med dronefly. Når tjenesten lanseres, er det meningen at man skal kunne få levert sin vare innen 30 minutter. Hvis man vel å merke bor nære nok et av Amazons lagre til å være innenfor droneflyets rekkevidde.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har vært på tegnebrettet i flere år, og har underveis møtt hindringer i form av endrede regler for kommersiell droneflyging. Men både de juridiske og de praktiske problemene ser nå ut til å være overvunnet. Amazon, som forrige helg begynte å reklamere for Prime Air i TV-reklamer, hvor tidligere Top Gear-vert Jeremy Clarkson forklarer rundt tjenesten, som skal komme «i en nær fremtid».

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til å fly i opptil 125 meters høyde, samt ha en noe lengre rekkevidde enn de opprinnelige 15 kilometerene. Dronen har både propeller til loddrett start og landing, samt vannrett flyging. Og den er temmelig stor. Amazon jobber angivelig med å utvikle en hel serie droner til ulike forhold.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Til å begynne med blir Prime Air kun tilgjengelig til de ganske få som bor i passende nærhet til Amazon-lagre i USA, men det gir spennende utsikter til en fremtid med robotleverte varer.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson var vert for BBC-programmet Top Gear fra 1988 til mars 2015, hvor han ble sparket fra programmet. Han har siden blitt ansatt til å lage et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hi-fi-oppfinneren - Oskar Heil Oskar Heil kjennes kun av de få, men hans oppfinnelse har satt fingeravtrykk på hi-fi verdenen, og hans diskantenheter brukes overalt.
Se de kuleste dingsene fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet man finner teknologiske nyheter. Både de store og nyskapende - og de litt mer snodige
Denne projektoren går på batteri Nå kan du ta med storskjermen hvor som helst!
CES 2022: Hva får vi se på årets største elektronikkmesse? Mens CES ble en ren digital affære i 2021, satses det fremdeles på at CES 2022 blir en fysisk messe. Her er noe av det vi får se.
Forbrukere vil ikke betale selv for grønn teknologi Vi er positive til grønn teknologi – men kun hvis arbeidsgiveren tar regningen.
Se roboten Ameca gjøre grimaser som et menneske Ny video viser prototype av en ekstremt menneskelignende robot, som gjør grimaser og rynker øyebrynene, så man får frysninger nedover ryggen
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend