annonse
annonse

Avanserte dashbordkameraer på CES

NextBase-kameraer ringer nødnummer hvis du ikke gir livstegn etter en ulykke.

NextBase viste frem nye ryggekameraer på CES-messen i Las Vegas. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men dette er det raskest voksende kamerasegmentet akkurat nå, og NextBase lanserer noen veldig nyttige funksjoner.

SOS

Etter en kraftig kollisjon kan minutter eller til og med sekunder være avgjørende for utfallet. NextBase har derfor utstyrt sine nye dashbordkameraer med en SOS-funksjon. Ved et sammenstøt vil kameraet spørre deg om du er ok. Trykk “ok” på berøringspanelet for å bekrefte. Om du er bevisst og beveger deg i kupeen vil kamera uansett ikke foreta seg noe. Men om du ikke responderer etter kort tid (et minutt eller så), ringer kameraet automatisk opp nødnummeret for å fortelle at du er bevisstløs.

Autosynk

Autosynk via Bluetooth er også nytt. Det betyr at en lavoppløst video 20 sekunder før og 20 sekunder etter sammenstøt vil automatisk sendes til din mobiltelefon. Og du trenger ingen komplisert Wi-Fi-tilkobling mellom enhetene, siden overføringen skjer med Bluetooth.

Stemmestyring med Alexa blir også mulig med de to dyreste modellene.

NextBase
Richard Browning (høyre) og Robert Ingebrigtsen (venstre) fra NextBase viser frem sine nye dashbordkameraer på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Fem modeller

Den nye linjen med dashbordkameraer består av fem modeller, som rangerer i pris fra ca 700 kroner (NextBase 122) til rundt 2.000 kroner (NextBase 522 GW). Forskjellene fra modell til modell ligger i videokvalitet og funksjonalitet, hvor den billigste har 720p oppløsning og 120 graders vidvinkel. Med toppmodellen får du 1440p oppløsning, 140 graders vidvinkel og polariseringsfilter på optikken, og dessuten mulighet for å også koble til bakrutekamera som da legges til som bilde-i-bilde. GPS er da også på plass.

Du får varierende grad av utstyrsnivå og bildekvalitet i de tre modellene mellom disse. Fra 322GW og oppover får du Wi-Fi, med mulighet for automatisk lagring av video i nettskyen. Første måned er da gratis.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
NextBase viste frem nye ryggekameraer på CES-messen i Las Vegas. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men dette er det raskest voksende kamerasegmentet akkurat nå, og NextBase lanserer noen veldig nyttige funksjoner.

SOS

Etter en kraftig kollisjon kan minutter eller til og med sekunder være avgjørende for utfallet. NextBase har derfor utstyrt sine nye dashbordkameraer med en SOS-funksjon. Ved et sammenstøt vil kameraet spørre deg om du er ok. Trykk "ok" på berøringspanelet for å bekrefte. Om du er bevisst og beveger deg i kupeen vil kamera uansett ikke foreta seg noe. Men om du ikke responderer etter kort tid (et minutt eller så), ringer kameraet automatisk opp nødnummeret for å fortelle at du er bevisstløs.

Autosynk

Autosynk via Bluetooth er også nytt. Det betyr at en lavoppløst video 20 sekunder før og 20 sekunder etter sammenstøt vil automatisk sendes til din mobiltelefon. Og du trenger ingen komplisert Wi-Fi-tilkobling mellom enhetene, siden overføringen skjer med Bluetooth. Stemmestyring med Alexa blir også mulig med de to dyreste modellene. [caption id="attachment_91421" align="alignnone" width="3675"]NextBase Richard Browning (høyre) og Robert Ingebrigtsen (venstre) fra NextBase viser frem sine nye dashbordkameraer på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]  

Fem modeller

Den nye linjen med dashbordkameraer består av fem modeller, som rangerer i pris fra ca 700 kroner (NextBase 122) til rundt 2.000 kroner (NextBase 522 GW). Forskjellene fra modell til modell ligger i videokvalitet og funksjonalitet, hvor den billigste har 720p oppløsning og 120 graders vidvinkel. Med toppmodellen får du 1440p oppløsning, 140 graders vidvinkel og polariseringsfilter på optikken, og dessuten mulighet for å også koble til bakrutekamera som da legges til som bilde-i-bilde. GPS er da også på plass. Du får varierende grad av utstyrsnivå og bildekvalitet i de tre modellene mellom disse. Fra 322GW og oppover får du Wi-Fi, med mulighet for automatisk lagring av video i nettskyen. Første måned er da gratis.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-