Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Viaplay med ny, dansk, ungdomsserie

Neste år slipper Viaplay den nye danske ungdomsserien "Gutter".

Skrevet av / 13.12.21 - 14:09
Viaplay med ny, dansk, ungdomsserie

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay er i disse dager i gang med innspillingen av en ny, dansk, ungdomsserie.

Tittelen blir Gutter (Drenge), og serien får premiere på Viaplay i 2022.

Hovedrollene bekles av debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (De forbandede år), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim og Julie Christiansen, og vil være et ungdomsdrama som går for seg i flotte naturomgivelser i Silkeborg, der man hver søndag morgen hører lyden av det lokale guttekoret.

Guttenes samhold har oppstått i kirkekoret, og følelsen av brorskap blir for alvor til i når de utforsker sine drifter utenfor kirken. Etter et mystisk dødsfall blir alt satt på spissen, og samholdet settes på prøve.

Les også Henriette Steenstrups triumf! Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

Gutter er basert på regissør Jonas Risvigs egen oppvekst i Silkeborg. Der han selv opplevde kontrasten mellom å feste hver helg med vennene sine, for å så stå opp søndagsmorgen og møte i kirkerommets uskyldige rom.

Serien handler om å gå fra barn til voksen, og om å finne sin identitet i en tid hvor det ikke lenger finnes en entydig mannsrolle å lene seg til.

Gutter (Foto: Viaplay)

Serieskaper og regissør er Jonas Risvig (Centrum, Grænser):

Det har vært spennende å vende tilbake til min hjemby, og få lov til å skape en dramatisk ungdomsserie her jeg selv har vokst opp. Det ligger en stor fortellermessig drivkraft i den voldsomme kontrasten mellom kirkens rolige uskyld og det mer mørke fellesskapet guttene har dannet seg. Samtidig tror jeg alle kan identifisere seg med historien om å være i et fellesskap hvor man kan utforske både det ene og andre.

Gutter er en Viaplay Originalserie, og manuset er skrevet av Mikkel Sørensen og Lars Bang. Serien produseres av Rikke Ennis og Sofie Siboni, og vil bestå av åtte episoder á 24 minutter.

Drenge får premiere på Viaplay en gang i løpet av neste år.

Les også Dansk forsvinningsmysterium! Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top