Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Viaplay

Godt & blandet fra Norden og verden

Viasats egen strømmetjeneste er et greit startalternativ for deg som vil «kutte kabelen» og se det du vil, akkurat når du vil. Men det koster.
Karakter
Viaplay
Lyd & Bilde mener
Bredt utvalg av (eksternproduserte) film og serier
Kan «pimpes»» med sport og direktesendt TV
Mange realityserier (om da det kan klassifiseres som et pluss?)
Høy pris, og (evt.) sportspakke koster enda mer
Lite nytt originalinnhold
Mangler «må-se»-serier
Spesifikasjoner

Abonnement og priser

 • 119,- for basispakken, Viaplay Film & Serier 
 • 329,- for Viaplay Total (inkl. sport og fighting)

Viaplay er blant de mest populære betal-strømmetjenestene med nordisk forankring. Her får du et stort utvalg av kjente skandinaviske serier, dokumentarer og underholdningsprogrammer, reality og ikke minst sport (som kan legges til).

Velger du riktig pakke får du dessuten muligheten til å se enkelte direktesendte TV-kanaler som TV3, TV6 og Viasat 4.

Den faller litt utenfor de typiske, rendyrkete strømmetjenestene (som Netflix og Disney+), men har allerede et solid fotfeste i Norden og vekstambisjoner.

«Åre akutten», en originalserie fra nordiske Viaplay. (Foto: Viaplay)

Innhold

Viaplay har en bred buffet av innhold å velge mellom. Her finnes fremfor alt et godt utvalg av skandinaviske titler, samt til innhold for barn. Det er mye fokus på realityserier som Paradise Hotel og Charterfeber, så vit hva du evt. begir deg inn på.

Annonse

Foruten mange kjente amerikanske filmer og serier, har Viaplay utvidet katalogen med noen «Viaplay Originals» som Lykkevika, The Head og Wisting. Ikke alle er like severdige, for eksempel nysatsingen Maskineriet, med Kristoffer Joner i hovedrollen, fikk hard medfart hos anmelderne i høst.

Tjenesten byr også på gamle travere som Seinfeld, The Office, Mad Men, Lost og Frasier. I tillegg kan du meske deg med x-antall sesonger av «kvalitets»-serier som Paradise Hotel og Love Island

Annonse

En del bra serier her, men litt traust, lite nyskapende og ikke noen som du føler at du absolutt MÅ ha. En del av de amerikanske seriene og filmene vil nok forsvinne når filmselskapene nå, en etter en, lanserer sine egne, eksklusive, strømmetjenester.

Det som utmerker seg med Viasat er muligheten for å kunne legge til sportsinnhold. Viaplay har en rekke eksklusive avtaler innen fotball (Premier League, Champions League) ishockey (NHL), racing (Formel 1) og ikke minst kampsport-sirkuset UFC, hvor profilerte fighter sendes. Men da er vi plutselig over i PPV-segmentet (Pay per view), og ikke en ren abonnementsbasert strømmetjeneste.

Tilbyr også filmer som kan kjøpes og/eller leies.

 

Originalt flaggskipinnhold

 • The Head
 • Professionals
 • Happily Married
 • The American Runestone

Nordisk originalinnhold

 • Lykkevika
 • Friheten
 • Cryptid
 • Elsk meg
 • Partisan
 • Maskineriet
 • Okkupert
 • Åre akutten
 • Ambassadøren
 • Catwalk
 • Advokaten
 • Tykkere enn vann
 • Wisting
 • Skjult av snø
 • Heder
 • Hånd i hånd
 • Besatt
 • Swedish Dicks
 • Palme
 • Cold Courage

 

Annonse

 

Bilde- og lydkvalitet

Viaplay henger litt etter de større internasjonale tjenestene når det gjelder den tekniske ytelsen. Store deler av innholdskatalogen serveres i vanlig HD eller Full HD-oppløsning, med stereo eller i beste fall 5.1 surround på lydsiden (ingen Atmos).

Bildekvaliteten kan fremstå ganske komprimert og grovkornet til tider, og lyden savner futt og oppløsning. Et hederlig unntak er noe av sportsinnholdet, som strømmes i 4K-oppløsning der det er tilgjengelig (bl.a. Champions League og Formel 1).

Viaplay jobber med å øke 4K-tilbudet, og originalserien Hassel har blitt oppgradert til 4K-modus.

Startsiden til Viaplay (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Bilde)

Annonse

Brukervennlighet

Viaplay har eksistert i mange år, og følgelig hatt rikelig med tid til å finpusse app-plattformen sin. Brukergrensesnittet er tydelig og oversiktlig, der man enkelt kan velge mellom ulike kategorier innhold fra sidemenyen.

Her er det smertefritt å fortsette å se serier og filmer der man forlot dem, så vel som å velge sin egen brukerprofil. Viaplay er også gode til å anbefale ulike typer innhold. En fiffig detalj er at filmer og serier vises med IMDb-karakter oppe i hjørnet: Som kan gjøre det enklere å velge en tittel med gode kritikker.

Har merkelig nok ingen sperre for barn.

Plattformer

Viaplay er tilgjengelig på tilnærmet samtlige plattformer, inkludert nettlesere, smart-TV-er fra Samsung, LG, Panasonic pluss Android TV-er, Apple TV, Xbox, Playstation med flere.

Obs! Merk at ikke alle enhetene støtter 4K-innhold.

Annonse

Carrie-Anne Moss og Sven Nordin i «Wisting» (Foto: Viaplay)

Konklusjon

Viaplay har et bredt tilbud av filmer, serier og underholdningsprogrammer fra mange ulike produsenter, deriblant flere nordiske. i tillegg satser de selv mer på originalt innhold – men dette innholdet er enn så lenge sterkt begrenset.

Viaplay er ikke ledende på teknologifronten, og vi savner spesielt mer 4K-innhold. Likevel er dette et ok alternativ til deg som vil ha en bred, lokalforankret, underholdningspakke med mulighet for sport, og som ikke stadig er ute etter nye serier og filmer.

Fans av realityserier vil finne mye snadder her, noe vi da også kan lese ut ifra topplistene der Grey’s Anatomy, Hawaii Five-0 og før nevnte Charterfeber topper.

Viaplay er i bunn og grunn ikke et fullverdig alternativ til rendyrkete strømmetjenester, men heller som et supplement til deg som ønsker muligheten til mer nordisk innhold, se lineær-TV og flere sesonger av realityserier og gamle travere når du vil, samt muligheten til unike sportsbegivenheter.

Annonse
Kinopremierer flyttes til strømmetjeneste Korona-stengte kinoer skaper unntakstilstand.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Netflix

Den største er fortsatt den beste!

Med et bredt, stadig voksende, innholdsbibliotek og prima bildekvalitet er Netflix fortsatt eneren når det kommer til strømming. Men, se opp for aggressive konkurrenter.

Overveldende mye (og bra) originalinnhold
Best av de globale på lokalt innhold
Høy teknisk kvalitet på bilde og lyd
Høy frekvens på nyutgivelser
Begrenset (litt udatert) filmutvalg
Dyr i forhold til konkurrentene

Disney+

En mus som brøler!

Disney+ har et enormt arkiv av klassiskere i topp kvalitet. En god nummer to, og mye (rimelig) underholdning for hele familien.

Disney+ har mye eksklusivt innhold for både små og store
Bra brukergrensesnitt og høy teknisk kvalitet
Hele Disney-, Marvel- og Star Wars-universet
Lite nytt innhold (foreløpig)
Intet innhold fra eksterne
Brorparten av Fox-arkivet er ennå ikke tilgjengelig

HBO Nordic

Utgått på dato!

HBO Nordic byr på mange ikoniske serier, men trekkes ned i gjørma av begredelig bildekvalitet. Men heldigvis: En ny versjon (HBO Max) ventes i 2021!

Flere originale, gode, eksklusive og populære serier
Game of Thrones!
Bra seriearkiv
Under middelmådig bilde- og lydkvalitet
Dårlig, og gammeldags, brukervennlighet
Kommer for lite nytt innhold som du må se

Amazon Prime Video

Billig, bra og sterk på filmklassikere

Hos Amazon kan du boltre deg i et stort utvalg av (amerikansk) filminnhold og god kvalitet til en rimelig pris.

Stort filmutvalg
Glimrende bildekvalitet
Få, men virkelig gode, originalserier
Alt for få originale serier og filmer
Intet lokalt innhold

Apple TV+

Mest for Apple-brukerne

Apples egen strømmetjeneste er en spennende nykommer med høy teknisk kvalitet: Vi savner bare mer, og bedre, originalt innhold!

God teknisk kvalitet
Brukbart filmutvalg
Enkelte gode originalserier
Svært lite originalinnhold
Lite brukervennlig grensesnitt
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.