TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Svensk begjær i Lust-trailer

Se traileren til den kommende svenske komiserien, Lust, med et skråblikk på sexlivet til middeladrende kvinner.

forfatter
Publisert 20.02.22 - 09:01

Det har snart gått 4 måneder siden HBO ble transformert til HBO Max; og med nyskapningen kom det også løfter om mer lokalprodusert innhold.

Så langt har vi fått den glimrende, danske, Kamikaze, samt den særs skuffende andresesongen av norske Beforeigners. Begge serier på produksjonsplanen lenge innen Max kom på banen. Nå står Sverige for tur, med den første, nordiske, Max Originals.

Les også På jakt etter en mening Første danske originalserie fra HBO Max sender Julie, etter en sjelsettende opplevelse, ut på søken etter en mening med det meningsløse livet.

Gjør deg klar for middeladrende, svenske kvinner i midtlivskrise – som fortsatt står på sin rett til et herlig, eksperimentelt og tilfredsstillende sexliv. Sofia Helin har hovedrollen i Lust.

Nå er den første traileren ute – se den her:

 

Sofia Helin (Broen), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius og Elin Klinga spiller hovedrollene i Lust – en smertelig ærlig komedie om kvinner i 40-årene som kjemper for å holde lysten i live i en seksuelt frustrert verden.

Komiserien får global premiere, på HBO Max, den 18. mars.

Lust sesong 1 6
Lust, sesong 1 (Foto: HBO Max)

Fra pressemeldingen kan man lese følgende om handlingen:

Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) og Martina (Klinga) har vært venner siden barndommen. Når helseforsker Anette skal foreta en større undersøkelse under det noe tvilsomme slagordet «Sex är en motorväg till hälsa», blir nysgjerrigheten til vennegjengen vekket og de begynner å stille spørsmål ved sitt eget sexliv. Har sex – eller mangelen på det – noen innvirkning på svenske kvinners (40+) helse, og hvor ble det av «den svenske synden» i en hverdag med planlagt torsdagssex?

Siden når ble det en rutine å vente en halvtime på at eksmannens Viagra skulle begynne å virke? Ubetinget sex er mer givende enn sex i et forhold, ikke sant? Karriere, barn, ekteskap, skilsmisse, frihet og kampen for å holde seg frisk, ung og pen – har alle disse hverdagsrealitetene dyttet forestillingen om den dekadente svenske synden over til sidelinjen?

Lust, sesong 1 (Foto: HBO Max) Lust, sesong 1 (Foto: HBO Max) Lust, sesong 1 (Foto: HBO Max)
<
>
Lust, sesong 1 (Foto: HBO Max)

 

Lust har nettopp hatt verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, i programkategorien Berlinale Series, valgt ut som eneste svenske serie.

Serien består av åtte episoder (á 30 min.) og er regissert av Ella Lemhagen. Serien er basert på en idémyldring av Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin og Anja Lundqvist, og er skrevet og skapt av Frans Milisic Wiklund.

Sandra Harms og Karl Fredrik Ulfung, Miso Film Sverige AB har produsert serien for HBO Max.

Lust sesong 1 2
Lust, sesong 1 (Foto: HBO Max)

Sofia Helin er nok internasjonalt mest kjent for rollen i suksesserien Broen, men har deltatt i en rekke anerkjente nordiske filmer og serier, deriblant en liten rolle i sesong 2 av Exit, og i den kontroversielle Atlantic Crossing.

Sofia Helin utdyper om seriens opprinnelse:

I barndomshjemmet mitt var det en bok i bokhyllen som ble lest i stykker av alle jentene og kvinnene i familien; sexundersøkelsen Hite Report, bestselgeren fra 1976 av den amerikanske feministen Shere Hite. Å få et innblikk i de voksnes mest intime rom og forstå hvor forskjellige alle er når det gjelder sex, var forbløffende. Da jeg og vennene mine nå, i voksen alder, nevnte at vi faktisk snakker med hverandre om alt annet enn sexlivet vårt, husket vi igjen Shere Hites banebrytende sexundersøkelse. Det førte til lange samtaler med mye latter. Det er et så sårbart emne, og derfor så befriende å kunne le av det sammen. Å koble sammen en sexstudie med en komiserie skapte et fantastisk kreativt rom, og det ble serien vår: Lust.

Alle de åtte episodene blir tilgjengelige på HBO Max på premieredagen, 18. mars.

Les også Sosiopatenes lekegrind Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Lust sesong 1 7
Anja Lundqvist, Elin Klinga, Sofia Helin og Julia Dufvenius, «Lust, sesong 1» (Foto: HBO Max)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Følg Lyd & Bilde