TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Snart kommer Ringenes Herre-serien til Prime Video

I september er det duket for Prime Videos største seriesatsing noensinne: Tolkiens Ringenes Herre.

forfatter
Publisert 20.01.22 - 13:50

I høst kommer den meget etterlengtede, og særs påkostede, Ringenes Herre-serien.

Amazons strømmetjeneste, Prime Video, har blitt en stadig større og viktigere aktør i markedet (blant annet gjennom stor oppkjøp), og senest i høst kom de med den storslagne fantasyserien The Wheel of Time.

Les også Amazon closer gigantoppkjøp 2021 ligger an til å bli det store konsolideringsåret innenfor strømmebransjen. Nå vokser innholdet på Prime Video kraftig.

Men Jeff Bezos & Co har ennå til gode å komme opp med en seriesuksess tilsvarende HBOs Game of Thrones, Netflix’ Bridgerton eller Disneys The Mandalorian.

Det 2. september vil nok det endre seg!

https://youtu.be/uEepEyrHmtE

 

Den episke serien har nå fått sitt offisielle navn:

«The Lord of the Rings – The Rings of Power» (eller: «Ringenes Herre – Maktens Ringer»)

Serien baserer seg på bøkene til J.R.R. Tolkiens (1892-1973), som blant annet skrev fantasyromanene:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alle tre aldeles fortreffelig filmatisert av kiwien Peter Jackson i perioden 2001-2003.

Les også The Lord of the Rings Trilogy Extended Edition I april i år kom den etterlengtede Blu-ray-utgivelsen av Peter Jacksons massive eventyrsaga om Frodo og hans vei til Mordor for å tilintetgjøre ”den kostelige”.

Om du er av den oppfatning at spillefilmene ikke var lange nok (11:22 t. i forlenget utgave), så kan du for alvor se frem til serien som slippes om knappe åtte måneder.

Ringenes Herre Maktens Ringer 2
Ringenes Herre – Maktens Ringer (Foto: Prime Video)

Den nye serien er dog ikke en gjeninnspilling av Peter Jacksons velkjente trilogi, i stedet finner handlingen sted i Midgards såkalte second age, som i Tolkiens univers er flere tusen år før hendelsene i bøkene Hobbiten og Ringenes Herre. 

Ifølge pressemelding vil serien:

…følge et ensemble av både velkjente og nye figurer, som konfronterer ondskapens lenge fryktede gjenoppstandelse i Midgard (…) og ta seerne tilbake til en epoke der stormakter ble smidd, kongedømmer reiste seg til ære og falt i ruiner, usannsynlige helter ble testet, håp hang i en tynn tråd, og en av de største skurkene som noen gang strømmet fra J.R.R. Tolkiens penn truet med å dekke hele verdenen i mørke.

Den nye serien vil være en av de dyreste som noen gang har blitt produsert. Ifølge The Verge har første sesong kostet rundt $ 465 millioner, som tilsvarer ca. 4,1 milliarder norske kroner! I tillegg har Amazon punget ut ca. 2,2 milliarder til Tolkiens etterkommere, for TV-rettighetene til Ringenes Herre-universet; da er det kjekt at hovedaksjonæren har dype lommer.

Innspillingen har primært funnet sted på New Zealand, og Amazon lover at det vil bli flere sesonger. Serieskapere er Patrick McKay og John D. Payne.

Les også Mest for blodfansen! Prime Videos nye storsatsing innenfor den populære fantasygenren faller for sine egne grep.

Blant skuespillerne vi får se i Amazons storsatsning er Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

Ringenes Herre – Maktens Ringer får premiere på Prime Video i 240 land, fredag den 2. september. Det vil slippes én episode ukentlig.

Ringenes Herre Maktens Ringer 1
Ringenes Herre – Maktens Ringer (Foto: Prime Video)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Er den, ekspanderte, fjerdesesongen noe bra? Få serier har vist en større utviklingskurve enn Stranger Things – til glede for de fleste, men sikkert også til forargelse for noen.
Komihavari fra Wilson! Nei, Rebel Wilson er ingen karakterskuespiller – men hun er, dessverre, heller ikke det spor morsom.
Maverick vender (endelig!) tilbake Kun seks dager igjen til Maverick flyr igjen - i Top Gun 2.
Marvel-heltene kommer hjem Alle de originale Marvel-seriene, opprinnelig produsert av Netflix, er nå forsvunnet fra strømmetjenesten.
Svensk Prime Video-serie! Endelig tar Prime video grep, og satser på lokalprodusert innhold.
Spenningsthriller fra Midtøsten holder koken Mossads intrikate skyggekrig mot erkefienden byr fortsatt på en av de absolutt bedre spionseriene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend