TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Snart klart for høyaktuell Jack Ryan

John Krasinski gearer opp for den tredje sesongen av Tom Clancy's Jack Ryan.

forfatter
Publisert 28.10.22 - 13:36

Én ting kan det komme ut av den pågående krigen i Ukraina, Vestens omfattende boikott og Putins uforsonlige retorikk: Den kalde krigen er definitivt tilbake; og det vet Hollywood, og spiongenren, å benytte seg av.

PS! Ikke glem Ukrainas kamp mot krigsforbryterske Russland. Her kan du donere penger til det livsviktige hjelpearbeidet for Ukraina!

Interessant nok er fiksjons-agenten til forfatteren Tom Clancy, Jack Ryan, et erkeprodukt av nettopp Den kalde krigen. Men når agenten skulle «gjenopplives» til vår tid, med omfattende handel mot Russland, normalisering og gjensidig forståelse, så måtte narrative oppdateres.

Men nå, nå kan du glemme arabiske terrorister og «failed states» som Afghanistan og Venezuela i sentrum for kontraspionasjen – velkommen til 2022, der USSR (AKA: Russland) igjen er erkefiende til Vesten/NATO. En kjensgjerning forfatterne av Jack Ryan, sesong 3 så definitivt har fått med seg:

 

Tom Clancys bøker om den den litt nerdete og forsiktige, men desto skarpere, CIA-analytikeren som kastes ut i felten, Jack Ryan, har tidligere blitt gestaltet av Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og nå senest Chris Pine (Shadow Recruit). Med TV-serien Jack Ryan blir John Krasinski den femte skuespilleren (på fem filmer og én serie) som skal redde USA/verden fra ukjente farer.

TV-serien til Prime Video rebootet franchisen, og er heller ikke basert på en av Clancys bøker, men gir oss et særdeles dagsaktuelt plott.

Les også Action-Ryan! Jack Ryan er tilbake – og denne gangen har han lagt sin analytiske hjernehalvdel til side.

Etter en glimrende førstesesong ble vi smått skuffet over Jack Ryan, sesong 2. Men etter å ha sette traileren for sesong 3 har vi gjenvunnet troen på den nerdete agenten, som egentlig trives best bak et skrivebord.

Tom Clancys Jack Ryan sesong 3 2 Tom Clancys Jack Ryan sesong 3 3
<
>
Tom Clancys Jack Ryan, sesong 3 (Foto: Prime Video)

I tillegg til Krasinski i hovedrollen og Wendell Pierce som agent Greer, vil vi i tredjesesongen få se følgende skuespillere i ledende roller: Michael Kelly (House of Cards), Betty Gabriel og Abbie Cornish.

Russerne, med atomvåpen, truer nok en gang verdensfreden – og kun Jack Ryan kan stoppe den gale mannen på toppen…

Sesong 3 får premiere den 22. desember – vi kjenner at vi allerede gleder oss til jul!

Les også Slutt på gratis kontodeling! Netflix har lenge jobbet mot å stoppe passord-deling - nå tar strømmegiganten grep.
Tom Clancys Jack Ryan sesong 3 1
Tom Clancys Jack Ryan, sesong 3 (Foto: Prime Video)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!
Adar erstattes! Prime video annonserer nye skuespillere/karakterer til Ringenes Herre - og et trist bytte.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Følg Lyd & Bilde