Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Pørni, sesong 4 kommer til høsten – på Netflix

Til høsten blir det mer tragikomikk fra Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni.

Skrevet av / 20.06.24 - 10:48
Pørni, sesong 4 kommer til høsten – på Netflix

Henriette Steenstrups hjertebarn, Pørni, tok så vel nordiske seere som kritikere med storm.

Steenstrups egenkomponerte serie kom virkelig som en dark horse i 2021. I desember ’22 slapp så Viaplay den tredje sesongen – som vi trodde var det avsluttende kapittelet av alenemorsagaen.

Les også Henriette Steenstrups triumf! Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

Men i april i fjor overrasket Viaplay alle, med å plutselig annonsere nye sesonger av Pørni.

Pørni, sesong 4 (Foto: Netflix)

Siden den gang har dog mye vann rent under Rialtobroen, og Viaplay har vraket, nedlagt eller solgt ut brorparten av sin omfattende serieproduksjon.

Les også Viaplay selger unna arvesølvet! En hardt presset strømmetjeneste selger nå unna kjerneinnhold

I dag er det Netflix som sitter på eierrettighetene, for eldre og kommende sesonger, av den sjarmerende komidramaserien.

Nå offentliggjør den amerikanske strømmegiganten at sesong 4 av den sjarmerende dramakomiserien vil lanseres til høsten.

Pørni, sesong 4_b (6) Pørni, sesong 4_b (2) Pørni, sesong 4_b (7) Pørni, sesong 4_b (4) Pørni, sesong 4-5_1 (7) null Pørni, sesong 4-5_1 (3) Pørni, sesong 4-5_1 (1) Pørni, sesong 4-5_1 (2) Pørni, sesong 4-5_1 (4)
<
>
Pørni, sesong 4-5 (Foto: Netflix)

Steenstrup spiller alenemoren Pernille «Pørni» Middlethon, med to krevende tenåringsdøtre, en introvert nevø, en nyfrelst homo-far (Nils Ole Oftebro) og en mentalt krevende jobb i barnevernet.

Pørni har kommet til en alder i livet der pupper ikke lenger angis i cup-størrelser, men måles i meter. Fem år etter den stygge skilsmissen, fra den egosentriske forfattere Finn (Jan G. Røise), har hun ennå et særs anstrengt forhold til det motsatt kjønn; samt to krevende og storforlangende døtre.

Pørni, sesong 4 (Foto: Netflix)

Den kommende sesongen vil bestå av seks episoder, og er (som før) ført i pennen av Steenstrup. Regien står Hallvar Witzø for.

I hovedrollene får vi se Henriette Steenstrup, Nils Ole Oftebro, Vivild Falk Berg, Ebba Bellarubin Jacobsen Öberg, Jon Ranes, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya og Henrik Mestad.

Les også Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.

Innspillingen av fjerdesesongen tok til allerede i april i fjor, med global Netflix-premiere den 8. august i år.

 

Om sesong 4

Det har gått to år, og våren nærmer seg. Pørni er i et nytt forhold og nyter et relativt stabilt liv – etter Pørnis standard.

Pørni treffer så plutselig Bjørnar (Gunnar Eriksson) på et fly fra Trondheim, som igjen er på flyttefot og på vei tilbake til hovedstaden. Nyheten vekker i midlertidig ingen gamle, romantiske følelser hos Pernille, som har fått seg ny kjæreste – og et bonusbarn.

Med Bjørnar tilbake i Oslo, der han overtar Yngvars gamle sjefsstilling, tar livet en uventet vending. Kan de gå tilbake til å være venner og kolleger med historien de deler?

Pørni, sesong 4 (Foto: Netflix)

Hannah (Vivild F. Berg) har klart å komme inn på medisinstudiet og gjør det skarpt på skolen, men er ellers ganske plaget både fysisk og psykisk. I klassisk Hannah-stil stiller hun seg spørsmålet: Hvorfor betale i dyre dommer for et soppinfisert kollektiv når man kan få rene klær og mat servert hjemme?

Lillesøsteren Sigrid (Ebba J. Öberg) skal begynne i 10. klasse og har hatt kjæreste i to år, samtidig som at hun er i ferd med å utmerke seg som et stort keepertalent.

 

I forbindelse med Pørnis nye hjem, hos Netflix, uttalte Steenstrup:

Mottakelsen av de første tre sesongene av Pørni har vært bemerkelsesverdig positiv, og jeg er henrykt over at de kommende sesongene vil debutere på Netflix – Jeg håper at fans av Pørni vil fortsette å følge med, og kanskje vil serien til og med tiltrekke seg et nytt og ferskt publikum, som vil bli fascinert av Pørnis relaterbare, men av og til kaotiske, og noen ganger pinlige, liv.

Sesong 1-3 ligger allerede tilgjengelig på Netflix, og strømmetjenesten har allerede lovet oss en femte sesong av Pørni 🙂

Pørni, sesong 4 (Foto: Netflix)

Pørni, sesong 1

Det usminkede hverdagslivet

Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

Les videre

Pørni, sesong 2

Hverdagsheltinnen stabler seg videre

Nok en gang serverer Henriette Steenstrup fortreffelig, varmhjertet, tragikomisk hverdagsdrama.

Les videre

Pørni, sesong 3

Pørni har funnet formen, og fasongen

Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top