Nyhet

Ny svensk-finsk serie – Kodenavn: Annika

SkyShowtime slipper traileren for sin første nordiske serie.

Skrevet av / 16.08.23 - 09:50
Ny svensk-finsk serie – Kodenavn: Annika

Nykommeren på strømmemarkedet, SkyShowtime, fortsetter å yppe seg mot de store gigantene – og lanserer nå sin første nordiske originalserie.

Kodenavn: Annika (arbeidstittelen var ID) er en finsk-svensk nordic noir krimserie.

Les også Poker Face? Det kommer mange nye serie- og film-nyheter på SkyShowtime.

Historien handler om den finske kunstsvindeletterforskeren Emma, som går undercover for å infiltrere et auksjonshus i Stockholm og undersøke firmaets forbindelse til en beryktet hvitvasker kjent som Blanko. For å gå upåaktet hen velger Emma dekkidentiteten Annika, en temperamentsfull sosietetsdame som lever for ville fester, narkotika og alkohol, og som er den rolige og beherskede Emmas rake motsetning.

Under denne ville fasaden begynner dører å åpne seg til den skjulte verdenen av kunstsvindel på høyt nivå. Men, det å bli «Annika» betyr imidlertid at Emma må konfrontere minner fra fortiden som hun har prøvd å glemme – og samtidig prøve å ikke miste seg selv i prosessen

Nå er den første teaser-traileren her:

 

Krimdramaserien på seks episoder er skapt av Mia Ylönen og Aleksi Bardy, og tar oss med inn i kunstsvindelens skjulte verden, samt utforsker det å ha en dobbel identitet.

I hovedrollen finner vi Sannah Nedergård (Den svavelgula himlen) som den finske kunstsvindel-etterforskeren Emma/Annika. Dette blir Nedergårds første hovedrolle i en dramaserie.

Sannah Nedergård, «Kodenavn: Annika, sesong 1» (Foto: SkyShowtime)

I pressemeldingen uttaler en entusiastisk Nedergård:

Å filme denne serien er det mest intensive arbeidet jeg noensinne har gjort, men jeg har aldri hatt det morsommere. Å spille rollene som Emma og Annika ville aldri ha vært mulig uten ekspertisen og dedikasjonen til hver enkelt person i teamet vårt. Dette er en serie laget med lidenskap.

I andre ledende roller ser vi Ardalan Esmaili (Snabba Cash) som Rasmus Ståhlgren, Eva Melander som Rina Olander og Helena Bergström (Änglagård) som Agatha Torstensson; i tillegg til Pekka Strang, Clarisse Lhoni-Botte og Charles Martins (Emily in Paris).

Les også Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.

Kodenavn: Annika er regissert av den finske regissøren AJ Annila (Peacemaker).

 

Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (4) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (3) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (9) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (5) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (6) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (7) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (8) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (10) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (11) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (13) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (12) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (14)
<
>
Kodenavn: Annika, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Serieskaper, Mia Ylönen, sier:

Vi intervjuet en tidligere undercover-agent og svindeleksperter for å forankre historien i den virkelige verden av avslørte identiteter og kunstsvindel, og vi skapte en hovedkarakter som er helt uvitende om sin mørke side. Emma kaster seg hodestups inn i undercover-arbeidet og blir umiddelbart hektet – uten å innse at hennes skjulte identitet etter hvert vil avsløre hennes dypeste og mørkeste hemmeligheter.

Kodenavn: Annika, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Kodenavn: Annika får strømmepremiere en gang i løpet av september i år.

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top