Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Innspillingen er i gang av den kommende, norske, krimserien fra Viaplay, "Fenris".

Skrevet av / 28.11.21 - 08:00
Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay er i disse dager i gang med innspillingen av en ny, norsk, krimserie.

Hovedrollen bekles av Ida Elise Broch (kjent fra Netflix-suksessen Hjem til jul, sesong 1 og 2), og vil være et drama som går for seg i de norsksvenske skogene, sentrert rundt forsvinningen av en ung gutt.

Tittelen blir Fenris, og serien får premiere på Viaplay i løpet av 2022.

Les også Får Johanne napp før jul? Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.

Fra pressmeldingen kan vi lese følgende om handlingen i Fenris:

I «Fenris» møter vi biologen Emma Salomonsen (Broch), som besøker sin far i en liten bygd ved svenskegrensen. Faren er den omdiskuterte ulveforskeren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), som har havnet i alvorlige vanskeligheter.

I bygda har nemlig en ung gutt forsvunnet, og ryktene svirrer om at han har blitt drept av ulv. Til sin store forskrekkelse finner Emma guttens blodige jakke hjemme hos sin egen far. Dette er bakteppet for en serie fylt av intens handling og store personlige konflikter.

Når Emmas far også forsvinner sporløst, etter å ha hintet om at han bærer på en hemmelighet, tar handlingen en ny retning. Sammen med den lokale journalisten Naim Karimi (Cengiz Al) begynner Emma å nøste opp i hva som har skjedd. For å avdekke farens dystre hemmelighet, er hun nødt til å ta i bruk egne instinkter og kunnskapen om ulven.

Vi tar det for gitt at tittelen er inspirert av Fenrisulven, fra norrøn mytologi (Foto: snl.no)
Les også Henriette Steenstrups triumf! Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

I tillegg til Broch, finner vi kjente navn som Cengiz Al, Magnus Krepper, Helena Ødven, Jonas Strand Gravli, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg og John Emil Jørgensrud på rollelisten.

Ida Elise Broch forteller om Fenris:

Jeg ble helt oppslukt da jeg først leste manuset. Det var så spennende at jeg ikke klarte å legge det fra meg. Emma er en enigma, og det skal hun få lov til å være. Jeg følte det litt på samme måte da jeg spilte Ibsens «Hedda Gabler»: Det utilnærmelige og ekstremt komplekse.

Jeg måtte lære meg å kjøre bil. Og ikke bare det, men jeg måtte lære meg å råkjøre. Det er ordentlig svettefest for en som nesten ikke har tatt i et ratt engang.

Ida Elise Broch, «Fenris» (Foto: Viaplay)

Serieskaper og regissør er Simen Alsvik (Lilyhammer, Ragnarok): «Det er en serie med sterke karakterer som er villige til å gå svært langt for det de tror på. Til syvende og sist handler det om overlevelse.»

Les også Lilyhammer, sesong 3 Van Zandt briljerer i oppfinnsom sesong, med «The Boss» som prikken over i-en.

Fenris produseres av produsent Sigurd Mikal Karoliussen med utøvende produsent Sveinung Golimo hos Nordisk Film Production. Seriens hovedforfattere er Simen Alsvik, Maren Skolem og Nikolaj Scherfig.

Serien vil bestå av seks episoder á 45 minutter.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top