Ny norsk Viaplay-serie: Fenris
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Innspillingen er i gang av den kommende, norske, krimserien fra Viaplay, "Fenris".

forfatter
Publisert 28.11.21 - 08:00

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay er i disse dager i gang med innspillingen av en ny, norsk, krimserie.

Hovedrollen bekles av Ida Elise Broch (kjent fra Netflix-suksessen Hjem til jul, sesong 1 og 2), og vil være et drama som går for seg i de norsksvenske skogene, sentrert rundt forsvinningen av en ung gutt.

Tittelen blir Fenris, og serien får premiere på Viaplay i løpet av 2022.

Les også Får Johanne napp før jul? Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.

Fra pressmeldingen kan vi lese følgende om handlingen i Fenris:

I «Fenris» møter vi biologen Emma Salomonsen (Broch), som besøker sin far i en liten bygd ved svenskegrensen. Faren er den omdiskuterte ulveforskeren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), som har havnet i alvorlige vanskeligheter.

I bygda har nemlig en ung gutt forsvunnet, og ryktene svirrer om at han har blitt drept av ulv. Til sin store forskrekkelse finner Emma guttens blodige jakke hjemme hos sin egen far. Dette er bakteppet for en serie fylt av intens handling og store personlige konflikter.

Når Emmas far også forsvinner sporløst, etter å ha hintet om at han bærer på en hemmelighet, tar handlingen en ny retning. Sammen med den lokale journalisten Naim Karimi (Cengiz Al) begynner Emma å nøste opp i hva som har skjedd. For å avdekke farens dystre hemmelighet, er hun nødt til å ta i bruk egne instinkter og kunnskapen om ulven.

Vi tar det for gitt at tittelen er inspirert av Fenrisulven, fra norrøn mytologi (Foto: snl.no)
Les også Henriette Steenstrups triumf! Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

I tillegg til Broch, finner vi kjente navn som Cengiz Al, Magnus Krepper, Helena Ødven, Jonas Strand Gravli, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg og John Emil Jørgensrud på rollelisten.

Ida Elise Broch forteller om Fenris:

Jeg ble helt oppslukt da jeg først leste manuset. Det var så spennende at jeg ikke klarte å legge det fra meg. Emma er en enigma, og det skal hun få lov til å være. Jeg følte det litt på samme måte da jeg spilte Ibsens «Hedda Gabler»: Det utilnærmelige og ekstremt komplekse.

Jeg måtte lære meg å kjøre bil. Og ikke bare det, men jeg måtte lære meg å råkjøre. Det er ordentlig svettefest for en som nesten ikke har tatt i et ratt engang.

Ida Elise Broch, «Fenris» (Foto: Viaplay)

Serieskaper og regissør er Simen Alsvik (Lilyhammer, Ragnarok): «Det er en serie med sterke karakterer som er villige til å gå svært langt for det de tror på. Til syvende og sist handler det om overlevelse.»

Les også Lilyhammer, sesong 3 Van Zandt briljerer i oppfinnsom sesong, med «The Boss» som prikken over i-en.

Fenris produseres av produsent Sigurd Mikal Karoliussen med utøvende produsent Sveinung Golimo hos Nordisk Film Production. Seriens hovedforfattere er Simen Alsvik, Maren Skolem og Nikolaj Scherfig.

Serien vil bestå av seks episoder á 45 minutter.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend