TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Bridgerton knuser alle Netflix-rekorder!

Kostymedrama fra Netflix har fått en koronastengt verden til å flokke seg foran TV-skjermen.

forfatter
Publisert 29.01.21 - 09:30

At en kostymedramaserie skulle bli Netflix’ største suksess var ganske så uventet.

Men som en vellykket miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey, og med en touch av Fifty Shades of Grey, har Bridgerton blitt en megasuksess siden strømmegiganten lanserte serien i romjulen.

Rekordmange TV-seere har, som fluer rundt en varm kuruke, flokket seg foran sin egen hjemmekino for å se hva det poshe, og høyst seksuelt aktive, borgerskapet hadde fore på begynnelsen av 1800-tallet.

Bridgerton, sesong 1 (Foto: Netflix)

Til nå har hele 82 millioner abonnenter (dvs. husholdninger) sett serien – og det på kun én måned!

Det er faktisk 6 millioner flere enn antallet som så den middelmådige fantasyserien The Witcher, som inntil nå hadde Netflix-rekorden.

Les også Det kåte borgerskapet! Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

I sentrum for intrigene i serien står den rike familien Bridgerton, en enke med sine 7 (!) barn, hvorav snusfornuftige, og smånaive, Daphne (Phoebe Dynevor) nå er i gifteklar alder.

Mor og familiens eldste sønn, Anthony (Jonathan Bailey) gjør alt i sin kraft for å skaffe Daphne den beste ektemannen, som kan sikre familien status, posisjon og rikdom.

Bridgerton, sesong 1 (Foto: Netflix)

Samtidig forsures det bekymringsfrie rikmannslivet av en slange i Paradis. En anonym skribent, som signerer med «Lady Whistledown» har tatt i bruk datidens sosiale medier, et flyveblad, for å skrive sine ukentlige betraktninger om de overfladiske rikmannsfamiliene, deres kjærlighetsliv, problemer, sorger og mer eller mindre ondsinnet sladder.

Netflix har allerede bekreftet sesong 2 av suksesserien!

Les også Mer sex fra det kåte borgerskapet! Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.

Strømmegiganten takker nå den dedikerte fanskaren med en spesialvideo:

At Netflix, mye takket være koronapandemien, har hatt et rekordaktig 2020, hersker det ingen tvil om. Strømmegiganten passerte nylig 200 millioner abonnenter.

Det vil si at imponerende 41 % av Netflix’ abonnenter logget seg inn for å se hva fiffen i London foretok seg på 1800-tallet, og det i et overdådig kostymedrama krydret med intriger, sex, blonder og sex.

I tillegg til Bridgerton oppnådde blant annet Ratched, The Queens Gambit og årets Lupin enorme seertall for Reed Hastings & Co.

Les også Briljant! Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Bridgerton, sesong 1 (Foto: Netflix)

Intrigemakeriet blant det velbeslåtte London-borgerskapet, er basert på romanserien til Julia Quinn.

Innspillingen av sesong 2 vil starte i UK i løpet av våren, og Netflix bekrefter at samtlige av hovedrollene vil returnere, samt at nye aktører kommer inn på banen.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

I forbindelse med annonseringen av grønt lys for sesong 2 (i forrige uke), uttalte serieskaper Chris van Dusen:

I think the show really provides an incredible escape for audiences at a time where that’s exactly what’s needed. «Bridgerton» is this lavish, vibrant, steamy Regency love story; it is about romance, love and joy; I think all of those things are really universal themes people are responding to.

https://youtu.be/gpv7ayf_tyE

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde