TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Netflix varmer opp til premieren av Troll – se trailer

Nå har Netflix sluppet den første offisielle Troll-traileren.

forfatter
Publisert 03.11.22 - 09:01

Netflix holder, til tross for budsjettkutt, trøkket opp med hensyn til nylanseringer av lokalt, nordisk innhold.

Snart er det dags for den etterlengtede premieren av den norske spillefilmen Troll.

Actionfantasyfilmen får global premiere på Netflix den 1. desember – men allerede nå kan du se trollet legge norske landemerker i Oslo, Hunderfossen Familiepark og turistgaten Karl Johan i ruiner, i den første offisielle traileren:

 

I eventyrfilmen blir vi tatt med til den norske nasjonalfjellheimen Dovrefjell, der «noe» gigantisk våkner etter tusen år i fangenskap. Skapningen nærmer seg raskt Oslo og ødelegger alt på sin vei.

En broget gjeng antihelter må stoppe det urnorske monsteret, men hvordan stopper man noe du trodde bare eksisterte i norske folkeeventyr?

Filmen er regissert av den anerkjente regissøren Roar Uthaug (Bølgen), etter et manus av Espen Aukan.

I hovedrollene ser vi Ine Marie Wilmann (Exit), sammen med Kim Falck, Mads S. Pettersen og veteranen Gard B. Eidsvold (Velkommen til Utmark).

Les også Sosiopatenes lekegrind Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Troll 1
Troll (Foto: Netflix)

Uthaug ble kjent via den norske, independent, skrekkfilmen Fritt vilt (2006), samt katastrofefilmen Bølgen; og oppnådde internasjonal anerkjennelse da han gikk i kompaniskap med Alicia Vikander i relanseringen av Tomb Raider.

Les også Tomb Raider Noen filmserier fortjener definitivt ikke en reboot – Tomb Raider er ikke blant dem.

Skal vi dømme ut i fra suksessen til lavbudsjettfilmen Trolljegeren (2010), så bør norsk Troll-folklore ha et vanvittig stort publikumspotensial.

Troll 2 Troll 3
<
>
Troll (Foto: Netflix)
Les også Slutt på gratis kontodeling! Netflix har lenge jobbet mot å stoppe passord-deling - nå tar strømmegiganten grep.
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Følg Lyd & Bilde