Nyhet

Michael Connelly går fra Amazon til Netflix

Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.

Skrevet av / 15.01.21 - 09:01
Michael Connelly går fra Amazon til Netflix

I februar 2015 kom den første originale TV-serien til Amazon Prime, basert på krimbøkene til Michael Connelly fikk vi en fortreffelig Titus Welliver i hovedrollen som den kompromissløse politietterforskeren Harry Bosch.

Titus Welliver i «Bosch» (Foto: Amazon Prime)

Her hjemme har Bosch også blitt vist på HBO Nordic.

Les også Nok en solid Bosch-sesong Inne i sin sjette sesong viser krimserien om LA-etterforskeren, Bosch, få svakhetstegn – men her er det heller ikke mye som minner om fornyelse.

Den syvende, og avsluttende, sesongen av Bosch er nå nesten ferdig innspilt, og Connelly tar med seg Bosch-universet til strømmekonkurrenten Netflix.

Connelly har skrevet hele 22 bøker (den siste, «The Night Fire», utkom i 2019) om arbeidsnarkomanen, med hang til å operere i gråsoner, Hieronymus «Harry» Bosch; men han har også skrevet en bokserie om hans halvbror Mickey Haller.

6 bøker har så langt utkommet om Haller, i tillegg har han hatt biroller i flere av Bosch-bøkene.

Den første boken (2005), The Lincoln Lawyer, ble filmatisert i 2011 med Matthew McConaughey i hovedrollen som den gatesmarte advokaten med kontoret sitt i en Lincoln Town Car.

Les også The Lincoln Lawyer Matthew McConaughey er kjent for sine sleipe/sjarmerende rollefigurer i utallige tomme romantiske komedier, uten å imponere nevneverdig; i The Lincoln Lawyer derimot har han funnet en rolle som passer ham perfekt!

 

Connelly har nå avslørt at han helt siden september har jobbet som manusforfatter på begge seriene.

Opprinnelig hadde Michael Connelly signert Haller-serien med CBS, med de kansellerte showet rett før innspillingen skulle starte da koronapandemien traff filmindustrien som en flodbølge i begynnelsen av mars. Nå har Reed Hastings & Co plukket opp hansken.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Den ”kreative” forsvarsadvokaten Mick Haller tar til seg enhver klient – som er betalingsdyktig. Stort sett av småkriminell karakter, slik som prostituerte, narkosaker og vold. Connelly tar oss med inn i den amerikanske jussens irrganger, snarveier og smutthull, smutthull som få kjenner bedre enn Haller. En advokat som tror på at alle har rett til en forsvarer, og som i mindre grad bryr som om de faktisk er skyldige eller ikke.

Veteranen David E. Kelley er produsent for serien, mens Manuel Garcia-Rulfo har hovedrollen som Mickey Haller. Garcia-Rulfo hadde en av rollene i The Magnificent Seven.

Matthew McConaughey i «The Lincoln Lawwyer» (2011) (Foto: Star Media Entertainment)

Innspillingen av The Lincoln Lawyer starter (etter planen) i LA i løpet av mars, med premiere på Netflix mot slutten av året.

Connelly kan dog avkrefte at vi vil få se Harry Bosch dukke opp som en bikarakter i den nye serien på grunn av beinhard konkurranse mellom strømmegigantene.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top