Nyhet

Michael Connelly går fra Amazon til Netflix

Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
forfatter

I februar 2015 kom den første originale TV-serien til Amazon Prime, basert på krimbøkene til Michael Connelly fikk vi en fortreffelig Titus Welliver i hovedrollen som den kompromissløse politietterforskeren Harry Bosch.

Titus Welliver i «Bosch» (Foto: Amazon Prime)

Her hjemme har Bosch også blitt vist på HBO Nordic.

Nok en solid Bosch-sesong Inne i sin sjette sesong viser krimserien om LA-etterforskeren, Bosch, få svakhetstegn – men her er det heller ikke mye som minner om fornyelse.

Den syvende, og avsluttende, sesongen av Bosch er nå nesten ferdig innspilt, og Connelly tar med seg Bosch-universet til strømmekonkurrenten Netflix.

Connelly har skrevet hele 22 bøker (den siste, «The Night Fire», utkom i 2019) om arbeidsnarkomanen, med hang til å operere i gråsoner, Hieronymus «Harry» Bosch; men han har også skrevet en bokserie om hans halvbror Mickey Haller.

6 bøker har så langt utkommet om Haller, i tillegg har han hatt biroller i flere av Bosch-bøkene.

Den første boken (2005), The Lincoln Lawyer, ble filmatisert i 2011 med Matthew McConaughey i hovedrollen som den gatesmarte advokaten med kontoret sitt i en Lincoln Town Car.

Les også

The Lincoln Lawyer

 

Connelly har nå avslørt at han helt siden september har jobbet som manusforfatter på begge seriene.

Opprinnelig hadde Michael Connelly signert Haller-serien med CBS, med de kansellerte showet rett før innspillingen skulle starte da koronapandemien traff filmindustrien som en flodbølge i begynnelsen av mars. Nå har Reed Hastings & Co plukket opp hansken.

Den ”kreative” forsvarsadvokaten Mick Haller tar til seg enhver klient – som er betalingsdyktig. Stort sett av småkriminell karakter, slik som prostituerte, narkosaker og vold. Connelly tar oss med inn i den amerikanske jussens irrganger, snarveier og smutthull, smutthull som få kjenner bedre enn Haller. En advokat som tror på at alle har rett til en forsvarer, og som i mindre grad bryr som om de faktisk er skyldige eller ikke.

Veteranen David E. Kelley er produsent for serien, mens Manuel Garcia-Rulfo har hovedrollen som Mickey Haller. Garcia-Rulfo hadde en av rollene i The Magnificent Seven.

Matthew McConaughey i «The Lincoln Lawwyer» (2011) (Foto: Star Media Entertainment)

Innspillingen av The Lincoln Lawyer starter (etter planen) i LA i løpet av mars, med premiere på Netflix mot slutten av året.

Connelly kan dog avkrefte at vi vil få se Harry Bosch dukke opp som en bikarakter i den nye serien på grunn av beinhard konkurranse mellom strømmegigantene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.