Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Krigsseileren blir Netflix-serie

Den norske Andre verdenskrigs-filmen blir nå til serie hos strømmegiganten.

Skrevet av / 14.02.23 - 09:55
Krigsseileren blir Netflix-serie

Etter langs tids koronautsettelse kunne endelig den norsk krigsfilmen Krigsseileren vises på kino i fjor høst.

Filmen, med Kristoffer Joner i hovedrollen, forteller den sterke historien om alle norske sjøfolk som ble tvangsbeordret til krigstjeneste under Andre verdenskrig; og etter krigen ble oversett, glemt og deres formidable innsats forbigått i stillhet.

Krigsseileren er skrevet og regissert av Gunnar Vikene (Pørni), basert på sanne historier om norske handelsseilere og deres familier under og etter krigen.

Les også Viaplays første norske spillefilm Viaplay varsler nå sin kommende første norsk spillefilm, basert på en virkelig hendelse fra andre verdenskrig.

Kinoversjonen av filmen var på 2:30 timer. I april kommer Netflix med en miniserie-utgave av filmen.

 

Serien vil inneholde nye klipp og opptak som tidligere aldri har blitt vist.

Serien lanseres på Netflix den 5. april – rett før påskeferien. I det store utlandet vil den hete «War Sailor».

I tillegg til Joner (Bølgen, Mission: Impossible 6 – Fallout) ser vi Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, Exit) og Ine Marie Wilmann (Troll) i hovedrollene.

I andre roller spiller Henrikke Lund-Olsen, Téa Grønner Joner, Siv Torin Knudsen Petersen, Armand Hannestad, Daniel Berg, Noah Nygård, Oskar Hallaråker Hellesøy, Leon Tobias Slettbakk, Alexandra Gjerpen, Arthur Hakalahti, Karl Vidar Lende, Mats Holm, Henrik Fammestad, Thor Brekkeflat, Nils Ove Sørvik, Odd Gunnar Sørvik, Emir Hvidsten Hindic, Joakim Visnes og Daniel Frikstad.

Les også Dunkirk: Blant tidenes beste krigsfilmer Christopher Nolan gjør det igjen! Serverer en bunnsolid filmopplevelse med kvalitet fra A-Å.

Regissør og manusforfatter er Gunnar Vikenes.

I forbindelse med Netflix-serien uttaler en ekstatisk regissør:

Krigsseileren var opprinnelig skrevet som en miniserie, og jeg klarte ikke å gi helt slipp på idéen om å få fortelle denne historien i et annet format. Da vi var i gang med å klippe filmen, innså vi at mange av opptakene ikke fikk plass i den godt over to timer lange spillefilmen. Heldigvis tok Netflix utfordringen, og gjennom høsten har vi jobbet med å lage en miniserie på tre timer – med flere nye scener, samt musikk og effekter. Derfor har vi nå muligheten til å vise hele historien, og ikke bare for det norske publikum, men også resten av verden.

Krigsseileren_1 (4) Krigsseileren_1 (3) Krigsseileren_1 (2) Krigsseileren_1 (1) Krigsseileren_1 (2) Krigsseileren_1 (3)
<
>
Krigsseileren (Foto: Netflix)

Krigsseileren følger sjømannen Alfred (Joner), gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen.

Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land. Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem!

Les også Kokainsnorterne er tilbake! Hedonistene på Aker Brygge har mer heroin, og viagra, i safen!
Krigsseileren (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top