Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Introtilbud på Disney+

Fra i dag av kan du tegne abonnement på Disney+ Norge.

Skrevet av / 13.08.20 - 11:11
Introtilbud på Disney+

Med den eskalerende koronapandemien, og påfølgende nedstengte kinoer, har strømmetjenestene fått seg en skikkelig boost. Netflix melder om rekordvekst etter mars måned og Disney har allerede annonsert at de lanserer en av årets største titler, Mulan, rett på sin egen strømmetjeneste Disney+ (den 4. september).

Disney+ ble lansert i USA den 12. november i fjor, og har allerede passert 60 millioner abonnenter. Disney+ tilbyr innhold fra selskapets ikoniske merkevarer Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic, i tillegg til originalinnhold laget eksklusivt for Disney+, som inkluderer filmer, serier, dokumentarer og ulike kortformater.

Den 15. september lanseres strømmetjenesten i Skandinavia, men allerede fra i dag av kan du tegne deg for norsk abonnement på tjenesten.

Disney tilbyr nå en introduksjonspris: 590,- for et årsabonnement (tilsvarende 49,- per måned).

Tilbudet varer frem til og med den 14. september. Normalprisen er 69,- per måned.

Et av de største trekkplastrene til Disney+ vil være Mulan, som lanseres (som enkeltkjøp, $ 29,90) den 4. september (Foto: Disney).

Ved lanseringen vil mer enn 25 eksklusive Disney+ Originals være tilgjengelige. Blant disse finner du Star Wars-serien The Mandalorian, fra produsent og manusforfatter Jon Favreau, og High School Musical: The Musical: The Series, som tilbyr en kreativ og moderne vri på suksesskonseptet, inkludert ni nye sanger til fansens favoritter fra originalfilmen.

I tillegg vil en rekke andre spennende serier være tilgjengelige ved lanseringen, inkludert to Emmy-nominerte serier: Jeff Goldblums verden, som utforsker den fantastiske og ofte forbløffende historien til tilsynelatende kjente og hverdagslige ting og fenomener, og The Imagineering Story, som portretterer den kreative og nyskapende gruppen av menneskene som skapte Disney-parkene.

Abonnenter vil ved lanseringen kunne strømme Disney+ på de fleste smarttelefoner, spillkonsoller, mediespillere og smart-TVer.

Brukerne vil kunne strømme reklamefritt innhold med høy bildekvalitet, bruk av opp til fire enheter samtidig, mulighet for nedlastninger, personlige anbefalinger og muligheten til å sette opp syv ulike profiler. Foreldre vil kunne sette opp barneprofiler med et barnevennlig grensesnitt, enkel navigering og innhold tilpasset aldersgruppen.

Les også Slik ser du Disney+ Disney har akkurat lansert sin nye strømmetjeneste, men hvordan får man tilgang? Her er enhetene som støtter Disney+.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

16 hendelser på “Introtilbud på Disney+”

 1. Håkon Seljåsen

  Jeg syntes dette hørtes spennende ut, så jeg løp og forhåndstegnet meg for Disney+, men når jeg idag går inn på tjenesten (som har vært utilgjengelig før idag) så står det 4. desember på Mulan. Betyr dette at de går bort fra muligheten til å betale for tidlig adgang? Eller er dette bare tilgjengelig i USA?

  Kult om dere kunne oppdatert artikkelen med hva som skjer 😀

 2. Jan Henrik Henrik

  Bjørn. Sorry det er kjøpefilm altså.. Trodde det var innkludert som streaming jeg.
  Da hørtes det dyrt ut ja

  1. Yepp, og hvis man da vil ha Mulan så blir plutselig månedsprisen (590+280)/12=72,5 kroner og da er det ikke lenger så billing. Hva hvis de da bestemmer seg for å lansere neste Star Wars film også til 250-300,- osv… + at man da kun har tilgang til disse filmene så lenge man er medlem… – håper de revurderer denne måten å loppe abonnementene på..

  2. Jan Henrik Henrik

   Det får vi se etterhvert da. Blir det for dyrt så er det masse andre å velge i👍🏻

 3. Tor Aavatsmark

  Hei, Bjørn!

  I utgangspunktet har du full tilgang til ALT innhold på Disney+, uten at det koster noe utover den faste månedssummen, så lenge du er betalende abonnent.

  Filmen “Mulan” er et spesialtilfellet der Disney har valgt å lansere (dvs. verdenspremiere) på storfilmen direkte på Disney+, og ikke kinoer. Dette på grunn av at svært mange kinosaler verden rundt p.t. holder stengt som følge av koronapandemien.

  Du kan lese mer om dette her:
  https://lbmediakit.com/beta/nyheter/film-tv/mulan-slippes-rett-pa-disney/

  PS! Om du velger å betale $ 29,90 (norsk pris er ikke klar ennå) så har du tilgang til å se “Mulan” uendelig mange ganger (så lenge du fortsatt har et aktivt Disney+-abonnement).

  1. Ok, men det er jo da mulig at flere filmer vil kunne koste ekstra – og da burde de jo være tilgjengelig utover abonnementsperioden. Men, de kan jo prise dette som de vil så lenge folk er villige til å betale 🙂

  2. Lars Olav Karlsen

   Er det ikke spesielt og først betale 2-300 for en film og så måtte betale abonnement for å ha tilgang på den?

  3. Tor Aavatsmark

   Hei, Lars Olav!

   Disney+ er i all hovedsak en ordinær strømmetjeneste der ALT innhold er inkludert i den faste månedsprisen. Foreløpig (det kan komme flere) er det eneste unntaket den splitter nye storfilmen “Mulan” som Disney etter planen skulle lansert på kino først (i sommer).

   Med nedstengte kinoer (pga. koronapandemien) gjør Disney et eksperiment med å lansere “Mulan” først på en strømmetjeneste. Både for at filmens premiere ikke skal skyves til langt inn i neste år, men også for å teste ut om markedet er villig til å betale $ 29,90 for en helt ny kinofilm.

  4. Lars Olav Karlsen

   Tor Aavatsmark

   Som Lyd og bilde journalist regner jeg med at du er objektiv i denne saken – selv om jeg først trodde du var en Disney ansatt som hadde sneket deg inn i forumet for å svare på kunder 😉

   Jeg er klar over alt det du sier – men som uavhengig journalist og teknologientusiast så ser du også at det å betale nær 300 kroner for å kjøpe tilgang til en film for så å betale abonement for å beholde tilgangen er en svært dårlig vei å gå?

   Når filmen kommer på DVD vil den koste det halve og man har den til evig og alltid uten å betale ei krone i abonement.

   Jeg for min del håper at dette prøveprosjektet blir en stor fjasko – for gjør det ikke det vil vi få flere innholdsleverandører som binder oss til å betale abonement for å ha tilgang på det vi har kjøpt og betalt for.

  5. Tor Aavatsmark

   Hei igjen 🙂

   Kan forsikre deg om undertegnede ikke jobber for Disney 😉

   Jeg har forøvrig ikke skrevet om jeg mener at å forlange drøye 300,- for “Mulan” er en god eller dårlig idé, men simpelthen påpekt at det ikke er dette (iallefall ikke på nåværende tidspunkt) som er forretningsmodellen til Disney+.

   Så vil jo markedet gi et klart signal til Disney-konsernet om dette er en farbar vei eller en flopp.

  6. Det er vel ikke prisen på 300,- for å få noe før alle andre som er den store utfordringen her – rent økonomisk.
   Selv om det er litt spesielt… – litt sånn “de rike kan få stå foran, og de som ikke har råd må stå bakerst og ikke se noe” – vi er jo vant til det sånn ellers… f.eks. koster det mer å står foran på konserter enn man betaler for de bakerste billettene..
   ..men, når Disney (det barnevennlige selskapet) skal dra denne type forskjellsbehandling inn blant deres yngre brukere..så synes jeg det blir det feil.. – for det er jo det som kommer til å skje når halve skoleklassen i barneskolen har tilgang til en kul film og den andre delen må vente i 5-6 måneder..
   Når det er sagt så … er vel er den største utfordringen her er at man som Lars Olav påpeker kanskje MÅ ha abonnement for å kunne se en film man har kjøpt og betalt for – det kan jo ikke bli en bra løsning… men, igjen – om folk er villige til å leie en film for 300,- så er det vel markedet som bestemmer til slutt..

 4. Skjønte ikke helt.. man kan betale 590,- for 12 måneders abonnement (som da i praksis binder deg i 12 måneder..), men man må betale nesten 300,- for å se den nye Mulan filmen i tillegg..???!… hæ!? Da blir det vel tilsvarende når nye Star Wars filmer eller Marvel filmer kommer.. at de da koster nesten 300,- per stk for å se dem.. – antar man da kjøper tilgang til dem – forever..? – eller vil bare være mulig å se de så lenge man har et løpende abonnement? Uansett blir jo dette veldig dyrt i lengden.

  1. Jan Henrik Henrik

   Du har jo kun tilgang til Mulan og andre filmer et år..
   Og du betaler da ca 49,16 per måned og det er jo billig i forhold til andre streamingtjenester. Kun Amazon prime er billigere med 44,- per måned.

  2. Jan Henrik
   Det er ikke helt riktig for Mulan koster $29 i tillegg i USA og da kan det jo hende at den vil prises slik i Norge også.

  3. Ser ikke ut som det er mulig å redigere egne kommentarer her, men for ordens skyld har jeg lett meg frem til litt mer info – og uten at jeg kan være helt sikker (for Disney informerer jo ikke om dette), så tror jeg det er slik:
   Man vil få nye filmer inkl. i streaming-abonnementet, men de vil ikke bli tilgjengelige før en stund etter at de normalt starer på kino. (litt som det er i dag – kjøpefilmer kommer noen måneder etter Kino premieren). For Mulan og eventuelt andre nye filmer vil Disney tilby muligheten til å få tilgang til disse filmene omtrent samtidig som de går på Kino – men, da må man betale ekstra for det). Blir litt som at Netflix skulle slutte å legge ut nye filmer til alle abonnementer samtidig, og si at dersom du betaler 250-300,- kan du få tilgang til filmen noen måneder før alle andre). – sier ikke med 100% sikkerhet at det blir slik på Disney+, men det kan se slik ut…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Scroll to Top