Nyhet

Her er de mest sette seriene på HBO Nordic i 2020

Utover Vikings er også Westworld og The Undoing blant årets mest populære serier på streamingtjenesten.

Skrevet av / 08.12.20 - 15:00
Her er de mest sette seriene på HBO Nordic i 2020

Serieåret på HBO Nordic startet med nye episoder av fan-favoritten, Vikings, med danske Marco Ilsø og Alex Høgh Andersen. Den 30. desember i år kommer den definitivt siste sesongen av den populære sagaen, og alle episodene av finalesesongen kommer ut på premieredagen.

2020 var heller ikke mange dager gammelt da serieversjonen av Stephen Kings fryktinngytende roman, The Outsider, hadde premiere. Serien fant raskt et stort publikum og ble en av årets mest sette.

Les også Snart tid for mer film Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!

I løpet av våren ble verden snudd på hodet pga. Covid-19-pandemien, og under vårmånedene komme en rekke titler til HBO Nordic, blant de dem var, Perry Mason, The Plot Against America, I May Destroy You, Mrs. America og I Know This Much Is True. I tillegg kom en rekke tilbakevendende publikumfavoritter; Westworld, Killing Eve og Billions.

The Undoing med Hugh Grant og Nicole Kidman i hovedrollene er regissert av danske Susanne Bier. (Foto: Niko Tavernise / HBO)

Over sommeren hadde det kritikerroste skrekkdramaet Lovecraft Country premiere, og tidlig i høst seriedebuterte Call Me By Your Name-regissøren, Luca Guadagnino, med coming-of-age-dramaet, We Are Who We Are.

Senere på høsten var det endelig premiere på den stjernespekkede miniserien, The Undoingregissert av Susanne Bier. Serien fikk den beste danske åpningen for en ny serie i HBO Nordics historie.

Høsten bydde også på andre sesong av den kritikerroste fantasy-serien, His Dark Materials, og så var det premiere på den svenske dramaserien, Beartown, basert på Fredrik Backmans internasjonale bestselger.

Succession med bl.a. Brian Cox i hovedrollen fikk hovedprisen for beste dramaserie på årets Emmy-utdeling. (Foto: Peter Kramer / HBO)

Ved årets Emmy-utdeling fikk Succession hovedprisen for beste dramaserie og dro inn hele 7 priser. Serien som fikk aller flest priser blant samtlige av de nominerte, var HBOs miniserie, Watchmen, som vant intet mindre enn 11 Emmy-statuetter.

Den samlede Topp 10 over de mest sette serier i 2020 på HBO Nordic finner du her:*

1: Vikings
2: Westworld
3: Chernobyl
4: The Outsider
5: The Undoing
6: Game of Thrones
7: Killing Eve
8: His Dark Materials
9: Euphoria
10: Beartown

*Listen er basert på data samlet inn fra 1. januar-30. november, så titler som f.eks. The Undoing og Beartown, som begge hadde premiere sent i høst, har hatt vesentlig kortere tid på tjenesten enn serier som har ligget der det meste av året.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top