Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Game of Thrones: 10 år med drap, incest, bedrag, drager, sex og eventyr

I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.

Skrevet av / 17.04.21 - 00:01
Game of Thrones: 10 år med drap, incest, bedrag, drager, sex og eventyr

Det har gått smått utrolige 10 år siden, den uventede, megasuksessen Game of Thrones sendte sin første episode på HBO.

Serien, som ble tidenes største seriesuksess, endret serieformatet for alltid og innledet en ny ære for TV-serier, med langt større budsjetter, større stjerner og ledende folk også bak kamera.

Les også Game of Thrones – i natt får vi alle svarene! "Come and see." And I saw. And behold, a white horse...

I en fiktiv del av verden som kalles Westeros befinner det seg syv (!) riker, som hver og en av dem opp gjennom tidene har ligget i bitter og blodig konflikt med hverandre. I det vi ankommer hersker det en slags unntakstilstand ved at kong Robert har samlet flere av rikene og søkt allianse med andre – men vinteren er på vei…

Game of Thrones baserer seg på bestselgerromanenserien til George R.R. Martin, en serie som oser av tidsriktig fantasy; en genre vi i utgangspunktet kan styre vår begeistring for, men serien har kraftig nedtonet fantasybiten, og så til de gangs fokusert på personene og alle intrigene som oppstår. Her er det reneste Dynastiet møter Ringenes Herre!

Sean Bean, «Game of Thrones» (Foto: HBO)

I ledende roller møtte vi: Emilia Clarke, Sean Bean, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Iain Glen, Kit Harrington, Sophie Turner, Maisie Williams, Jack Gleeson, Peter Dinklage, Jason Momoa, Natalie Dormer, Kristofer Hivju og Charles Dance.

Mange nykommere som ble stjerneskuespillere som følge av serien.

I forbindelse med 10-års jubileet har HBO gitt ut en spesialversjon av traileren til den kontroversielle avslutningssesongen:

 

HBO lanserer nå The Iron Anniversary, en månedslang feiring av Game of Thrones som skal markere 10-årsjubileet for hitseriens premiere og engasjere ivrige fans med spesialinnhold og gjensyn med minneverdige øyeblikk.

Jubileet gir også publikum en anledning til å se frem til neste iterasjon av franchisen, House of the Dragon, som er planlagt å begynne produksjonen i år.

Les også Trailer sluppet for (Game of Thrones) "10.000 ships"! Kommende "House of the Dragon" er ikke den eneste Game of Thrones-prequel-serien p.t. under utvikling av HBO!
Game of Thrones, sesong 8_25 Game of Thrones, sesong 8_22 Game of Thrones, sesong 8_20 Game of Thrones, sesong 8_19 Game of Thrones, sesong 8_11 Game of Thrones, sesong 8_16 Game of Thrones, sesong 8_1 Arya Stark Game of Thrones season 8 finale Game of Thrones, sesong 7_11 Game of Thrones, sesong 6_990 Game of Thrones, sesong 6_4 Game of Thrones, sesong 6_2 Game of Thrones, sesong 6_7 Game of Thrones, sesong 6_8 Game of Thrones, sesong 6_1 (6) Emilia Clarke_Game of Thrones game-of-thrones_trone Cersei, Game of Thrones, sesong 5, 10 Game-of-Thrones---sesong-5-(9) Game-of-Thrones---sesong-5-(16) Game-of-Thrones---sesong-5-(2) Rosabell Laurenti Sellers, Game of Thrones Game-Of-Thrones-Season-5-02 Emilie Clarke Game of Thrones
<
>
Game of Thrones (Foto: HBO)

17. april, selve dagen for 10-årsjubileet for da den aller første episoden av Game of Thrones ble vist i USA, blir en Game of Thrones Reunion ledet av programleder og komiker Conan O’Brien tilgjengelig på HBO Nordic.

Skuespillerne ser tilbake på årene de har tilbragt i Westeros og Essos. Gjenforeningen i to deler ble filmet under innspillingen av sesong 8 av serien.

Les også Game of Thrones - komplett! Den 2. desember slippes Game of Thrones, den komplette serien, på Blu-ray.

Les våre anmeldelser av samtlige av GoT-sesongene her:

Game of Thrones, sesong 1

Dynastiet møter Ringenes Herre!

Amerikanerne fortsetter med å produsere fortreffelig TV-underholdning, i det vi i denne serien blir dratt med tilbake til den mørkeste middelalder, med mengder av sex, vold og mer intriger enn godt er.

Les videre

Game of Thrones, sesong 2

Full krig, alle-mot-alle!

Etter at guttekongen Joffrey kom til makten mot slutten av første sesong, er det nå full krig, alle-mot-alle i kampen om Jerntronen, i det andre sesong av Game of Thrones tar til. Lederen for Huset Stark (Sean Bean) ble myrdet, men hans eldste sønn fører kampen videre mot Lannisterne.

Les videre

Game of Thrones, sesong 3

Historien går i dybden

Maktkampen og intrigene fortsetter i Westeros for fullt, men med tredje sesong av fantasy-serien har man gitt karakterene tid til å utvikle seg, og historien til å gå i dybden.

Les videre

Game of Thrones, sesong 4

Åpent og uavklart

Etter nedslaktingen under «The Red Wedding» i sesong 3, ligger nå mye åpent og uavklart i det fjerde sesong av den storslagne Game of Thrones tar til. Klarer fjerdesesongen å leve opp til de store forventningene etter forrige klassikersesong?

Les videre

Game of Thrones, sesong 5

Maktkamp og intrigemakeri

Maktkampen og intrigemakeriet rundt makten om den forjettede Jerntronen i Westeros fortsetter i det femte sesong av Game of Thrones tar til. Men klarer serien å opprettholde spenningen og kvaliteten?

Les videre

Game of Thrones, sesong 6

Usedvanlig handlingsmettet

En usedvanlig handlingsmettet sesong byr på nye overraskelser, uventede vendinger og karakterer som reiser seg til noe stort.

Les videre

Game of Thrones, sesong 7

Begynnelsen på slutten!

Nest siste sesong av fantasyserien er en oppvisning i dramakunst der plottet snører seg sammen.

Les videre

Game of Thrones, sesong 8

Game over! Fortsatt den komplette TV-serie

Visuell storslagen avslutningssesong av tidenes største TV-serie, men med preg av hastverk og noe sviktende helhetsforståelse.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top