TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Amazon kjøper MGM?

2021 ligger an til å bli det store konsolideringsåret innenfor strømmebransjen.

forfatter
Publisert 19.05.21 - 13:58

Koronapandemien med lockdown, stengte kulturtilbud og hjemmekontor har gitt en regelrett kunde-boost for de internasjonale strømmetjenestene.

Koronatrøtte, «innestengte» familier verden rundt har sørget for at abonnementsveksten har skutt i taket for Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+ og nykommeren Paramount+.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Nå ligger det an til at 2021 skal bli et konsolideringsår for strømmebransjen.

I går kom meldingen om at AT&T og Discovery fusjonerer. AT&T eier allerede CNN, HBO og Warner Bros., nå skal de fusjonere Warner Bros. Entertainment (som blant annet sitter med Harry Potter i arkivporteføljen) med Discoverys nettverk – og sammen skape en ny strømmegigant.

Om godkjent av konkurransemyndighetene, vil det nye selskapet (under ledelse av David Zaslav) være operativt i løpet av 2022.

Harry Potter (Foto: Warner Bros.)

I dag florerer det med godt kvalifiserte rykter om at også Jeff Bezos har lagt ut på handletur.

Amazon skal være i ferd med å kjøpe filmstudioet MGM!

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) sitter blant annet på rettighetene til:

 • James Bond
 • Hobbiten
 • Rocky
 • The Silence of the Lambs
 • Four Weddings and a Funeral
 • Legally Blonde
 • Valkyrie
 • Poltergeist
 • A Star is Born
 • Stargate
 • Fargo
 • The Handmaid’s Tale
 • The Real Housewives of Beverly Hills
 • The Hills

https://youtu.be/nSbzyEJ8X9E

 

Med et bud på ca. 9 milliarder dollar (ca. 75 milliarder kroner) vil Amazon sikre seg rettighetene, og arkivet, til det legendariske filmselskapet (som ble stiftet i 1924).

Det har lenge vært kjent at Bezos & Co har større ambisjoner for sin strømmetjeneste Prime Video, og med et slikt oppkjøp vil ta opp kampen mot Netflix, Disney+ og HBO Max. Prime Video har i dag mange abonnenter, men svært lite originalinnhold (de har blant annet den superbe serien: The Marvelous Mrs. Maisel) sammenlignet med Netflix og Disney.

Les også Intelligent actionfilm? Prime Video forsøker å skvise Tom Clancy-sitronen med en fullstendig middelmådig actionfilm, som et gufs fra 1990-tallet.

Amazon annonserte nylig at de har passert 200 millioner abonnenter, og puster dermed Reed Hastings & Co i nakken (Netflix har ca. 220 millioner).

Med en ny arkivportefølje, med unikt innhold, vil de sikre seg flere nye abonnenter, samt at dagens bruker mer tid per uke på strømmetjenesten – og kan påfølgende øke månedsprisen.

https://youtu.be/osNTNQxzsuI

 

Les også James Bond utsettes igjen Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene.

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og HBO Max), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Med kommende oppkjøp og konsolideringer tegner det seg ut tre soleklare flaggskip innenfor strømmetjenester: Netflix, Disney+ og Prime Video.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

En kommentar om “Amazon kjøper MGM?”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde