TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

1883: Nytt westernepos på Paramount+

På mandag kan du strømme prequelserien til Yellowstone.

Den moderne westernserien Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen, har vært en av de mest populære serien på Paramount+.

På mandag slippes den nye prequelserien 1883.

Der Yellowstone, med sine intriger og konflikter blant Dutton-kvegdynastiet, er satt til nåtidens Montana, er 1883 en klassisk westernserie, satt til nettopp 1880-tallet i pionertidens USA.

 

1883 følger Dutton-familien mens de legger ut på nybrottsreisen vestover gjennom de store slettene i Midtvestens USA. Målet er den siste uoppdagede bastionen i landet.

Serien søker å portrettere den vestlige ekspansjon, i en intens studie av en familie som flykter fra fattigdom for å søke en bedre fremtid i USAs forjettede land – Montana.

Countrysanger-paret Tim McGraw (Friday Night Lights) og Faith Hill (The Stepford Wives) har rollene som henholdsvis James og Margaret Dutton, mens skuespillerlegenden Sam Elliott (The Big Lebowski, A Star Is Born) spiller den tøffe cowboyen Shea Brennan som skal frakte pionerne trygt gjennom tøffe prøvelser og ukjente farer.

I 1883 møter vi også Isabel May (Alexa & Katie), Lamonica Garrett (Primal) og Dawn Olivieri (Heroes). Billy Bob Thornton (Goliath) har en gjesterolle, og selveste Tom Hanks dukker opp i en liten cameo i et tilbakeblikk fra den amerikanske borgerkrigen.

1881, sesong 1_2 1881, sesong 1_4 1881, sesong 1_5 1881, sesong 1_6 1881, sesong 1_7 1881, sesong 1_3
<
>
1883, sesong 1 (Foto: Paramount+)

1883 er produsert eksklusivt for Paramount+, og serieskaper er ringreven Taylor Sheridan (Yellowstone, Mayor of Kingstown). De to første (av 10) episodene slippes på mandag, med ny episode hver påfølgende mandag.

Vi har allerede hatt gleden av å se de 3 første episodene – og kan avsløre at fans av klassiske western garantert ikke vil bli skuffet. Les anmeldelsen vår på mandag!

Vi fikser det! Jeremy Renner går fra godhjertet superhelt til, forsøksvis, godhjertet «fikser» i fengslende krimdrama.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.