Search
Generic filters
 itemprop

Dolby Atmos til Norge

Kristiansand kino er den første kinoen i Skandinavia til å ta i bruk det nye surroundsystemet Dolby Atmos.

Vi har tidligere skrevet om Dolbys revolusjonerende lydformat, som har kapasitet for opptil 64 høyttalerkanaler. Fredag 30. november kan norske kinogjengerne oppleve den nye 3D-surroundlyden for første gang.

– Publikum vil få en helt ny kinoopplevelse. Enkelt forklart gir Dolby Atmos en 3D-surroundlyd, hvor lyden kan styres til 64 ulike kanaler. Hver kanal kan ha sin dedikerte lydfrekvens, dersom filmprodusentene ønsker det, forteller kinodirektør Petter Benestad i Kristiansand kino.

Dolby Atmos ble lansert av Dolby i april 2012. Den første kinoen i verden som ble utstyrt med det helt spesielle surroundanlegget, var Hollywoods Dolby Theatre  i juni. Kun om lag 25 kinoer på verdensbasis har fått installert Dolby Atmos i 2012, og Kristiansand kino så langt er den eneste i Skandinavia.

Kristiansand Kino er den kinoen i landet med høyest besøk pr. innbygger, med totalt ca 370.000 besøkende hvert år. Kinoen er eid av Kristiansand Kommune.

– Vi fikk tilbudet om å være testkino for Dolby Atmos etter at vi ga Film & Kino (bransjeorganisasjon for kino- og videobransjen) beskjed om at vi ønsker å utmerke oss på lyd. For å trekke publikum er det viktig at kinoene ligger i forkant med tekniske oppdateringer og tilbyr det beste innen lyd og bilde.

Jeg er temmelig sikker på at ingen får noe tilsvarende som dette hjemme i stua noen gang, sier Benestad.

annonse

annonse

Kristiansand kino har installert Dolby Atmos i sin største sal, Sal 1 med 655 seter. Etter flere vellykkede bransjedemonstrasjoner med imponerte tilskuere, åpnes dørene for vanlig publikum førstkommende fredag.

Første film ut som kjøres med Dolby Atmos-lyd, er den nye DreamWorks Animation-filmen «De fem legendene» («Rise of the Guardians»). Tolkien-eventyret Hobbiten, som har norsk premiere den 12. desember, tar også i bruk det nye lydsystemet.

 

annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

SOMMERTILBUD
6 UKER LB+
FOR KUN 6 KR
Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
PRØV i 6 UKER
close-link