Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Windows 11 får Android-apper

Last ned og bruk mobilappene dine direkte på PC-en. Ikke fra Google Play, men fra Amazon App Store.

Skrevet av / 25.06.21 - 17:09
Windows 11 får Android-apper

Den største nyheten i Windows 11 handler verken om brukergrensenittet eller hvordan dine velkjente Windows-programmer kommer til å kjøre. Men heller det du har på telefonen din.

Den nye versjonen vil kjøre populære Android-apper som f.eks. Tik Tok, direkte. For å oppnå dette har Microsoft gått en omvei. Mobil-appene skal nemlig ikke lastes ned fra Google Play, men i stedet via Amazon App Store.

Android-programmer vil nå kunne kjøres direkte i Windows 11. (Skjermbilde: Microsoft)

Android-programmerene vil angivelig kunne kjøres uten endringer i koden. Det skjer ved hjelp av en innebygd compiler som oversetter programmene mens de kjører, slik at de sett fra prosessorens synspunkt oppfører seg akkurat som ekte Windows-programmer.

Det høres ut som en mye bedre løsning enn tidligere. Windows 10 har nemlig alltid hatt muligheten til å bruke Android-apper. Men bare i prinsippet. Det krevde nemlig en omskrivning av koden i programmene – noe programmererne ikke var interessert i å bruke tid på.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top