Android- og iOS-apper til Windows 10

Microsoft gjør det enkelt å tilpasse koden i apper til å fungere på Windows 10.

Skrevet av / 06.05.15 - 10:14
Android- og iOS-apper til Windows 10

Uansett hvor hardt Microsoft har kjempet for å få utviklerne til å skrive apper til Windows, halter plattformen stadig langt bak Apples iOS og Googles Android.

Build2015-konferensen i San Francisco avslørte Microsoft at man vil gjøre det mye lettere å kjøre Android- og iOS-apper på Windows 10. Dette gjøres gjennom Universal Windows Platform Bridges.

Det ble vist frem værktøy for å analysere eksisterende apper og fortelle hva som  endres, og hva som er smart å endre. For eksempel må en link til Play Store endres til å peke på Windows App Store, mens en link til en tredjeparts-karttjeneste er anbefalt, men ikke strengt tatt nødvendig.

Microsofts initiativ vil sannsynlig vis være et stort skritt på veien mot å øke antallet apper til den kommende Windows 10, som skal fungere på alt fra mobiltelefoner til nettbrett og fullvoksne datamaskiner.

Les mer her

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kommer de første produkter fra Nothings budsjettmerke

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Scroll to Top