Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sliter du med dårlig plass på en treg harddisk?

Hva med opptil 168 terabyte lagring med en av de raskeste SSD-diskene på markedet?

Skrevet av / 23.04.23 - 10:17
Sliter du med dårlig plass på en treg harddisk?

Når det kommer til datamaskiner, er det visse sannheter som alltid vil gjelde. Maskinen kan aldri bli for rask. Du burde alltid ha kjøpt et enda kraftigere grafikkort. Og man kan aldri få nok lagring, dataene dine vil alltid fylle ut den tilgjengelige plassen.

Tidligere har man måttet ta et valg når man skal kjøpe lagringsplass til datamaskinen. Enten går man for rask lagring og velger en SSD, eller så vil man ha mer lagringsplass, og da er det en tradisjonell harddisk med roterende magnetiske plater som gjelder.

Foto: Apex Storage

Men nå ser det ut til at man kan få begge deler. Selskapet Apex Storage utvikler kompakte lagringsløsninger for profesjonelle og datasentre. De har nå vist frem Apex X21 Destroyer, et PCIe-kort som har plass til 21 M.2 SSD-disker, som i dette tilfellet er Sabrent Rocket 4 Plus. Med en størrelse på 8 terabyte hver får man en imponerende lagringskapasitet på 168 terabyte. Og den dagen 16 terabyte SSD-disker kommer på markedet vil man kunne få hele 336 terabyte lagring. Det burde nok holde en stund…

Men hvordan er ytelsen? Sabrents første tester viser at de oppnår en overføringshastighet på 31 gigabyte per sekund (!), som er veldig nært makshastigheten for en PCIe 4.0 x16 kortplass!

Foto: Sabrent

Men hva er ulempen da? Jo, kortet koster nemlig 2.800 USD (ca. 29.000 kroner), og det er uten diskene. Ut ifra amerikanske priser vil et fullt utstyrt kort koste rundt 26.000 dollar (omtrent 270.000 kroner). Det får du ikke råd til ved å selge bilen engang…

SanDisk Extreme Pro SSD V2

USB-disk til krevende bruk

SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Se! En laptop som kun finnes i augmented reality

Tungvekter i bærbart format

Chromebooks skaper enorme mengder avfall

Surface Go med mobilprosessor?

Verdens tynneste!

168 TB lagring!

Scroll to Top