Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Seagate Mozaic 3+: Med plass til mer enn 30 TB

Med over 30 TB lagringsplass nekter Seagate å avskrive magnetiske harddisker.

Skrevet av / 28.01.24 - 09:00
Seagate Mozaic 3+: Med plass til mer enn 30 TB

Seagate har akkurat lansert en harddisk med mer enn 30 TB lagringsplass.

En harddisk lagrer data på flere tynne platelag. Den nye disken bruker en teknologi kalt HAMR (heat-assisted magnetic recording), for å oppnå en ekstrem tetthet på 3 TB per platelag.

Ifølge Seagate gir den nye harddisken 55 prosent lavere karbonutslipp pr. terabyte og 40 prosent bedre strømeffektivitet enn tradisjonelle drivverk. Dette gjør den godt egnet for skylagring og datasentre, som er målgruppen.

Les også Harddisk med en million års holdbarhet I en tid når lagringsmedier skiftes fortere enn du klarer å si Sony Memory Stick, er de som håndterer atomavfall avhengig av å lagre data i titalls tusener av år. Lykke til!

Bruker laservarme

Harddisken heter Mozaic 3+ og bruker laservarme til å skrive til platene, som har ekstremt høy magnetisk koersivitet. Altså med minimal degradering av de magnetiske impregneringene, som videre muliggjør tettere lagring av data.

Enda større kapasitet

Seagate melder at de allerede opplever stor etterspørsel etter de nye harddiskene fra kunder innen skylagring og datasentre. Seagate planlegger å øke kapasiteten ytterligere i årene framover, med sikte på 40 TB innen 2026 og 50 TB innen 2028.

Med den enorme datamengden som genereres i verden, er behovet for lagringskapasitet eksplosivt. Seagates nye harddisker er et kvantesprang i datatetthet, for å kunne stå tritt med behovet en god stund framover.

Seagate Mozaic 3+: Pris og tilgjengelighet

Når og for hvor mye du kan kjøpe en Mozaic 3+ harddisk vet vi ennå ikke. Det vi vet er at den til å begynne med kommer i 24, 30 og 32 TB kapasitet.

Mer info: seagate.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top