Nyhet

Samsung lanserer ny PC-monitor med MiniLED-teknikk

En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
forfatter

Et superbredt bilde som fyller synsfeltet er som skapt for å gi den ultimate spillopplevelsen. Det er i alle fall hva Samsung lover med sin nye Odyssey G9 gaming-monitor.

Mens en standard PC-monitor har et bredde/høyde forhold på 16:9, finnes det etter hvert også bredere utgaver i 21:9 format. Samsungs versjon er imidlertid enda bredere – hele 32:9!

 

Samsung-monitoren har et ekstremt bredformat på 32:9, og en kraftig bueform (1000R) for å fylle hele synsfeltet. (Foto: Samsung)

Samsung-monitoren er allerede tilgjengelig på markedet i form av 49-tommeren LC49G95 som ble lansert i 2020 – men nå avslører Samsung at det snart kommer en oppgradert modell.

Under gårsdagens Unpack & Discover event fikk vi nemlig et glimt av en ny 2021-modell av Odyssey G9. Den ser ut til å ha samme skjermstørrelse, format og bueform som dagens modell: forskjellen ligger på innsiden, der 2021-modellen tar i bruk et nytt baklys med MiniLED-teknikk. Det skal blant annet resultere i bedre kontrast, og en høyere lysstyrke på opptil 2000 nits.

Samsung har ikke kunngjort detaljerte spesifikasjoner, lanseringsdato eller pris på den nye skjermen enda, men det kan nevnes at dagens G9-modell (vist under fra Prisguiden) for tiden koster cirka 15.000 kroner.

Vi har forespurt Samsung om flere detaljer, og regner med å få mer informasjon på et senere tidspunkt.

Herregud, for en bildekvalitet! Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
Asus pa32ucx SPREAD

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.