Samsung lanserer ny PC-monitor med MiniLED-teknikk

En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Annonse
Annonse
forfatter

Et superbredt bilde som fyller synsfeltet er som skapt for å gi den ultimate spillopplevelsen. Det er i alle fall hva Samsung lover med sin nye Odyssey G9 gaming-monitor.

Mens en standard PC-monitor har et bredde/høyde forhold på 16:9, finnes det etter hvert også bredere utgaver i 21:9 format. Samsungs versjon er imidlertid enda bredere – hele 32:9!

 

Samsung-monitoren har et ekstremt bredformat på 32:9, og en kraftig bueform (1000R) for å fylle hele synsfeltet. (Foto: Samsung)

Samsung-monitoren er allerede tilgjengelig på markedet i form av 49-tommeren LC49G95 som ble lansert i 2020 – men nå avslører Samsung at det snart kommer en oppgradert modell.

Under gårsdagens Unpack & Discover event fikk vi nemlig et glimt av en ny 2021-modell av Odyssey G9. Den ser ut til å ha samme skjermstørrelse, format og bueform som dagens modell: forskjellen ligger på innsiden, der 2021-modellen tar i bruk et nytt baklys med MiniLED-teknikk. Det skal blant annet resultere i bedre kontrast, og en høyere lysstyrke på opptil 2000 nits.

Annonse

Samsung har ikke kunngjort detaljerte spesifikasjoner, lanseringsdato eller pris på den nye skjermen enda, men det kan nevnes at dagens G9-modell (vist under fra Prisguiden) for tiden koster cirka 15.000 kroner.

Vi har forespurt Samsung om flere detaljer, og regner med å få mer informasjon på et senere tidspunkt.

Les også
Herregud, for en bildekvalitet! Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
Asus pa32ucx SPREAD

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design