TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung Galaxy Book3 til store og små budsjetter

Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versjoner, og maskinvaren er helt up-to-date.

forfatter
Publisert 01.02.23 - 19:00

Selv om det er telefonene som stjeler showet på Galaxy Unpacked, lager det koreanske gigafirmaet også datamaskiner. Og de hadde med seg et lite utvalg av dem på presentasjonen.

Galaxy Book3-serien har modeller til alle formål – og priser. (Foto: Samsung)

Den nye serien består av modellene Samsung Galaxy Book3 Ultra, Samsung Galaxy Book3 Pro 360, Samsung Galaxy Book3 Pro, Samsung Galaxy Book3 360 og Samsung Galaxy Book3. Og selv om familieforholdet er tydelig reflektert i navnet, er det modeller til alle bruksområder og budsjetter.

Galaxy Book3 Ultra. (Foto: Samsung)

Toppmodellen er Galaxy Book3 Ultra, som med en pris i toppsjiktet har den kraftigste maskinvaren. Galaxy Book3 Pro 360 er en 2-i-1-PC med vridbar skjerm og Samsungs S Pen. Og Galaxy Book3 Pro har et slankt og lett design med fokus på mobilitet.

Takket være Microsoft Phone Link gir Galaxy Book3-serien en sømløs tilkobling mellom mobilen og PC-en, noe som skal gjøre det mulig å fortsette pågående nett-økter fra telefonen over på datamaskinen.

Mobil, PC og nettbrett kan jobbe sømløst sammen. (Foto: Samsung)

Hvis man velger å kjøpe alle enhetene sine fra Samsung, kan man enkelt bytte mellom skjermer på forskjellige enheter uten avbrudd. Med Samsung Multi Control-funksjonen kan du fra Galaxy Book3-tastaturet dra og slippe mellom PC, Galaxy Tab og nå også Galaxy-smarttelefon. Og Second Screen gjør din Galaxy Tab til en ekstra skjerm for PC-en med et enkelt klikk.

Med så mange modeller, som alle er tilgjengelige i flere forskjellige konfigurasjoner, er det kun plass til å nevne høydepunktene. Men Galaxy Book3-serien er selvfølgelig oppdatert med den nyeste maskinvaregenerasjonen.

Galaxy Book3 Ultra kan fås med 13. generasjons Intel Core i9-prosessor og enten Nvidia GeForce RTX 4070 eller RTX 4050. Og mens vi var skuffet over skjermen på forrige Galaxy Book-generasjon, har både Galaxy Book3 Ultra og Galaxy Book3 Pro nå en AMOLED 3K-skjerm (2.880 x 1.800 piksler) med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Begge modellene er tilgjengelige i 14″ og 16″ versjoner.

Galaxy Book3 Pro 360 får også 3K-skjermoppløsning, men vil bare være tilgjengelig i 16″. Galaxy Book3 Pro-modellene har Intel Iris Xe integrert grafikk.

GalaxyBook3 Pro 360 har 360-graders skjerm og kan brukes som nettbrett. (Foto: Samsung)

De to billigste modellene, Galaxy Book 3 360 og Galaxy Book3, har vi ikke fått tekniske spesifikasjoner på enda. Men man kan forvente noe lavere ytelse da prisen er betydelig rimeligere.

Tilgjengelighet og priser
Galaxy Book3 Pro og Pro 360 vil være tilgængelige fra 17. februar, og kan forhåndsbestilles nå. Galaxy Book3 Ultra kan bestilles fra 14. februar, med levering fra d. 22. februar.

NB: Prisene under er alle “fra-priser.” Altså for den billigste konfigurasjonen:

Galaxy Book3 Ultra: 30.990 kroner.
Galaxy Book3 Pro 360: 20.990 kroner.
Galaxy Book3 Pro: 18.990 kroner.
Galaxy Book3 360: 13.990 kroner.
Galaxy Book3: 8.490 kroner.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Den beste til høyoppløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spillopplevelse, og dessuten nøytrale og gode farger rett ut av esken, så er dette skjermen for deg.
Wi-Fi 7 ruter til gaming Ruteren kommer med nytt antennedesign og nettverkshastigheter på opptil 19 Gbit/s.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ett.
lbpluss
Kaffe latte-segmentets heteste drøm 14” MacBook Pro med M2 Pro-prosessor er den beste og raskeste bærbare i sin prisklasse. Men Apple bør oppgradere webkameraet.
Følg Lyd & Bilde