SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nye smartklokker, ørepropper og bærbare fra Huawei

Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.

I disse dager holder Huaweis selskapets årlige utviklerkonferanse i Shenzhen i Kina. Tradisjonen tro benyttet elektronikkgiganten seg av muligheten til å lansere en strøm av nye produkter i en rekke forskjellige kategorier.

Dessverre gikk man i denne omgang forgjeves, hvis man hadde håpet på nye nye mobiler fra kineserne, selv om toppsjef Richard Yu i sin innledende keynote-tale ga en rekke antydninger om at Huawei ville være klare til å lansere smarttelefoner i begynnelsen av neste år. Smarttelefoner som da vil være basert selskapets helt egne operativsystem, Harmony OS, som Huawei presenterte for første gang på fjorårets utviklerkonferanse.

Men denne gang måtte vi «nøye oss» med to smartklokker, to bærbare maskiner og to par trådløse ørepropper. Dessverre kan vi ikke regne med at alle produktene blir å finne i de norske butikkene.

Her til lands er det laptoppen MateBook X, øreproppene FreeBuds Pro og de to smartklokkene Watch Fit og Watch GT 2 Pro, som kommer til butikkhyllene i denne og neste måned, mens vi må klare oss uten Huawei MateBook 14 og øreproppene Huawei Freelace Pro, som også ble lansert på pressekonferansen.

«Huawei opplever sterk vekst i kategoriene for laptops, øretelefoner og wearables. Vi lå som nr. 2 på globalt plan i smartwatch-kategorien i Q1 i år, i samme periode steg salget av hodetelefoner med 261 prosent, og i 2019 økte salget av laptops med 200%. Med lanseringen av MateBook X, FreeBuds Pro, Watch Fit og Watch GT2 Pro understreker vi dermed enda en gang at våres laptops og wearables står for god kvalitet til en attraktiv pris», sier Lin Yin, som er direktør for Huawei Consumer Business Group Danmark, i en pressemedling om gårsdagens produktlansering.

 

Huawei Watch GT 2 Pro og Huawei Watch Fit

Huawei Watch GT 2 Pro er Huaweis nye smartwatch-flaggskip og Huawei Watch Fit er den første rendyrkede sportsklokken som teknologivirksomheten sender på gaten. De to klokkene kommer med henholdsvis 100 og 96 avanserte sport- og fitnessfunksjoner, hjertemåler og lang batterilevetid, som gjør det mulig å følge med på søvnmønstre, måle helsen og utfordre seg selv med å prøve nye sportsgrener og treningsaktiviteter.

Huawei Watch Fit. (Foto: Huawei)

De to klokkene kommer til salg i Norge i slutten av september. Huawei Watch GT2 Pro får en veiledende pris på 3.290 kroner. Huawei Watch Fit får en veiledende pris på 1.290 kroner.

FreeBuds Pro

FreeBuds Pro er True Wireless stereo-ørepropper, og med den nye modellen benytter Huawei for første gang en ny såkalt intelligent og dynamisk støyreduserende teknologi. Et spesialdesignet,  absorberende lag er lagt inn i selve øretelefonene, og dermed reduseres vibrasjonene, slik at det akustiske systemet stabiliseres, hevder kineserne.

Huawei Freebuds Pro. (Foto: Huawei)

FreeBuds Pro kommer til Norge i slutten av oktober, og prisen forventes å ligge på 1.990 kroner.

MateBook X

Den nye modellen er ganske lik årets MateBook X Pro, som vi testet i sommer. Men rammen rundt skjermen har blitt mindre, samtidig som MateBook X også har slanket og nå veier kun 1 kg.

Huawei MateBook X. (Foto: Huawei)

Den nye MateBook X kommer utstyrt med 10. generasjons Intel Core-prosessor og opptil 16 GB RAM. Den kommer til salg i Norge i slutten av oktober. Den veiledende prisen er på 16.990 kroner.

Hvis du ønsker å se gårsdags produktlansering fra Huawei i sin helhet, kan du gjøre det her:

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.