Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye Acer Swift Go og Swift Edge med Ryzen AI

AMD vil konkurrere med Intel om kunstig intelligens. Og hos Acer kan du velge fritt mellom dem.

Skrevet av / 22.02.24 - 15:33
Nye Acer Swift Go og Swift Edge med Ryzen AI

Bærbare PC-er med kunstig intelligens har vi allerede skrevet mye om. Det er virkelig i vinden i år. For eksempel lanserte Acer flere av dem på CES i januar.

Men hittil har alle vært med kunstig Intel-intelligens. Nå følger konkurrentene etter med kunstig AMD-intelligens. Eller Ryzen AI.

Acer er de første til å tilby kundene valgfri AI. Det gjør de med de nyeste Swift Edge 16 og Swift Go 14-laptop-ene, som også blir tilgjengelige i Ryzen-baserte utgaver.

De nyeste modellene i Swift-serien har prosessorer fra AMDs Ryzen 8040-serie med (opptil) AMD Radeon 780M. Og de er som sagt utstyrt med Ryzen AI. Prosessorene har opptil åtte kjerner og 16 tråder, med innebygd NPU (nerualprosessor), sammen med de mer kjente forkortelsene CPU og GPU.

Acer Swift Edge 16. (Foto: Acer)

Acer Swift Edge 16

Selv om Acer Swift Edge 16 ytelsesmessig er den «tyngste» modellen, er den svært bærbar – i ordets rette forstand. Kabinettet er av en magnesium-aluminiumslegering, og vekten er knappe 1,23 kg og tykkelsen 13 mm. Den drives av (opptil) AMD Ryzen 7 8840U octa-core prosessor med Radeon 780M-grafikk og AMD Ryzen AI. Det er også muligheter for utvidelse, med 32 GB RAM og 2 TB SSD-lagring – hvis man er villig til å legge inn noen ekstra lapper.

Acer Swift Edge 16. (Foto: Acer)

Swift Edge 16 har en 16-tommers OLED-skjerm med 3,2K-oppløsning og 120 Hz oppdateringsfrekvens.

Les også Acer-bærbare med Ultra-krefter Acers nye laptoper har fått nye Intel Core Ultra-prosessorer med innebygde AI-funksjoner.

Acer Swift Go 14

Acer Swift Go 14. (Foto: Acer)

Acer Swift Go 14 er mer kompakt, og antakeligvis enda lettere, selv om verken pressemeldingen eller nettstedet kan fortelle oss noe mer, bortsett fra at kabinettet er i aluminium.

Den har (opptil) AMD Ryzen 9 8945HS octa-core prosessor, Radeon 780M-grafikk og Ryzen AI, som lover 60% forbedret AI-ytelse sammenlignet med forrige generasjon. Det er mulighet for opptil 32 GB RAM og 2 TB lagring.

OLED skjermen måler 14″ og har 2,8 K-oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Acer Swift Go 14. (Foto: Acer)

Pris og tilgjengelighet

Acer Swift Edge 16 (SFE16-44) vil koste fra 15.990 kroner.

Prisen på Acer Swift Go 14 (SFG14-63) starter på 11.990 kroner.

Begge maskinene vil kunne kjøpes fra og med andre kvartal 2024.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top