TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Lenovo med sammenrullbar data og smarttelefon

I forbindelse med selskapets egen Tech World '22 konferanse viste Lenovo frem et 'proof of concept' av en sammenrullbar skjerm til smarttelefoner og datamaskiner.

forfatter
Publisert 23.10.22 - 11:19

Teknologien er utviklet for hybridarbeid og kan potensielt gjøre det mulig å utvikle helt nye formfaktorer – f.eks. skjermer som ruller inn og ut av kabinettet på en bærbar data eller telefon, skriver Lenovo i en pressemelding utsendt i forbindelse med konferansen.

Under kan du se en video med en demonstrasjon av teknologien.

Lenovo har tidligere lansert den brettbare PC-en, ThinkPad X1 Fold, i likhet med at den Lenovo-eide mobilprodusenten Motorola markedsfører den brettbare smarttelefonen Motorola Razr.

Les også Lenovo lanserer ny 16 tommers brettbar laptop To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.
ThinkPadX1Fold TOP

Om den sammenrullbare teknologien er på vei til butikkhyllene i nær fremtid er ikke sikkert, men Lenovo har planer om å satse videre på utviklingen av ny teknologi i fremtiden.

«Teknologi transformerer fremtidens arbeidsplass og måten å leve på, som i stigende grad blir en kombinasjon av en digital og fysisk verden. Innovasjon handler ikke bare om digitalisering og å gjøre bransjer smartere, men også å hjelpe med å løse noen av menneskehetens største utfordringer. Derfor fordobler vi i Lenovo investeringene våre på forskning og utvikling av smart teknologi til bruk i en raskt skiftende verden,» sier Yuanging Yan, CEO i Lenovo.

Les også CES 2019: Rullbar OLED fra LG [OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!
LG OLED65R9

Lenovo er langt fra den eneste teknologivirksomheten som jobber med å utvikle sammenrullbare skjermer. F.eks. viste koreanske LG allerede i 2019 frem en rekke TV-er med sammenrullbare OLED-skjermer.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Er du på utkikk etter en ny laptop til julegave? Er du klar for å bytte ut den gamle PC-en? Her finner du de beste bærbare maskinene på markedet!
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.
Orbi 860: Internett for den kravstore Netgears nest dyreste mesh-nettverk er nå oppgradert til Orbi 860. Med 10 gigabit på inngangen.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Følg Lyd & Bilde