Nyhet

Lenovo med sammenrullbar data og smarttelefon

I forbindelse med selskapets egen Tech World '22 konferanse viste Lenovo frem et 'proof of concept' av en sammenrullbar skjerm til smarttelefoner og datamaskiner.

Skrevet av / 23.10.22 - 11:19
Lenovo med sammenrullbar data og smarttelefon

Teknologien er utviklet for hybridarbeid og kan potensielt gjøre det mulig å utvikle helt nye formfaktorer – f.eks. skjermer som ruller inn og ut av kabinettet på en bærbar data eller telefon, skriver Lenovo i en pressemelding utsendt i forbindelse med konferansen.

Under kan du se en video med en demonstrasjon av teknologien.

Lenovo har tidligere lansert den brettbare PC-en, ThinkPad X1 Fold, i likhet med at den Lenovo-eide mobilprodusenten Motorola markedsfører den brettbare smarttelefonen Motorola Razr.

Les også Lenovo lanserer ny 16 tommers brettbar laptop To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.

Om den sammenrullbare teknologien er på vei til butikkhyllene i nær fremtid er ikke sikkert, men Lenovo har planer om å satse videre på utviklingen av ny teknologi i fremtiden.

“Teknologi transformerer fremtidens arbeidsplass og måten å leve på, som i stigende grad blir en kombinasjon av en digital og fysisk verden. Innovasjon handler ikke bare om digitalisering og å gjøre bransjer smartere, men også å hjelpe med å løse noen av menneskehetens største utfordringer. Derfor fordobler vi i Lenovo investeringene våre på forskning og utvikling av smart teknologi til bruk i en raskt skiftende verden,” sier Yuanging Yan, CEO i Lenovo.

Les også CES 2019: Rullbar OLED fra LG [OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!

Lenovo er langt fra den eneste teknologivirksomheten som jobber med å utvikle sammenrullbare skjermer. F.eks. viste koreanske LG allerede i 2019 frem en rekke TV-er med sammenrullbare OLED-skjermer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

One more thing ...

Endelig en større Macbook Air

Den råeste Mac-en noensinne

Slutt på ubrukelige tastaturer

Spilleksperter tar på seg arbeidsklærne

Acer oppgraderer til Wi-Fi 7

Scroll to Top