Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Lenovo oppgraderer verdens første brettbare PC

To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.

Skrevet av / 05.09.22 - 15:21
Lenovo oppgraderer verdens første brettbare PC

I 2020 lanserte kinesiske Lenovo verdens første bærbare datamaskin med en brettbar 13,3″ OLED-skjerm, ThinkPad X1 Fold.

Nå kommer oppfølgeren med en skjerm på hele 16″, som dermed er 22 prosent større enn forgjengeren, mens kroppen har blitt 25 prosent slankere, og rammen måler knappe 10 mm. I utbrettet modus har maskinen en tykkelse på 8,6 mm og sammenklappet 17,4 mm.

10 Thinkpad X1 Fold Hero Front Angled Folding e1661967508923
(Foto: Lenovo)

På innsiden gjemmer ThinkPad X1 store muskler, det lover produsenten. Den fås med opptil 12. generasjons Intel Core U9 i5- eller i7-prosessor, opptil 1 TB SSD-lagring og opptil 32 GB RAM. Den leveres for øvrig med Windows 11.

ThinkPad X1 Fold kommer med fullt, bakbelyst ThinkPad-tastatur, hvor det har blitt gjort plass til den røde TrackPoint og en touchpad med haptisk feedback. Tastaturet kan brukes liggende på bordet foran skjermen, eller alternativt på den nedre halvdelen av maskinen, når man bøyer den om midten.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 9 scaled 1
(Foto: Lenovo)

OLED-skjermen måler i sin utstrakte form 16,3 tommer, har et 4:3 format og kan fås med opptil 600 nits. Man kan også kjøpe med en penn som festes magnetisk på siden av kabinettet. Det er også gjort plass til et utvalg av innganger; Thunderbolt, USB-C 3.2 og mulighet for holder til Nano-SIM kort. I tillegg til trådløse tilkoblingsmuligheter i form av Wi-Fi 6E og Bluetooth

Pris og tilgjengelighet

X1 Fold er forventet til lansering senere i år. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top