TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Lenovo oppgraderer verdens første brettbare PC

To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.

forfatter
Publisert 05.09.22 - 15:21

I 2020 lanserte kinesiske Lenovo verdens første bærbare datamaskin med en brettbar 13,3″ OLED-skjerm, ThinkPad X1 Fold.

Nå kommer oppfølgeren med en skjerm på hele 16″, som dermed er 22 prosent større enn forgjengeren, mens kroppen har blitt 25 prosent slankere, og rammen måler knappe 10 mm. I utbrettet modus har maskinen en tykkelse på 8,6 mm og sammenklappet 17,4 mm.

10 Thinkpad X1 Fold Hero Front Angled Folding e1661967508923
(Foto: Lenovo)

På innsiden gjemmer ThinkPad X1 store muskler, det lover produsenten. Den fås med opptil 12. generasjons Intel Core U9 i5- eller i7-prosessor, opptil 1 TB SSD-lagring og opptil 32 GB RAM. Den leveres for øvrig med Windows 11.

ThinkPad X1 Fold kommer med fullt, bakbelyst ThinkPad-tastatur, hvor det har blitt gjort plass til den røde TrackPoint og en touchpad med haptisk feedback. Tastaturet kan brukes liggende på bordet foran skjermen, eller alternativt på den nedre halvdelen av maskinen, når man bøyer den om midten.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 9 scaled 1
(Foto: Lenovo)

OLED-skjermen måler i sin utstrakte form 16,3 tommer, har et 4:3 format og kan fås med opptil 600 nits. Man kan også kjøpe med en penn som festes magnetisk på siden av kabinettet. Det er også gjort plass til et utvalg av innganger; Thunderbolt, USB-C 3.2 og mulighet for holder til Nano-SIM kort. I tillegg til trådløse tilkoblingsmuligheter i form av Wi-Fi 6E og Bluetooth

Pris og tilgjengelighet

X1 Fold er forventet til lansering senere i år. Prisen er foreløpig ikke kjent.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Lenovo lanserer ny 16 tommers brettbar laptop To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.
Følg Lyd & Bilde