TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Lenovo oppgraderer verdens første brettbare PC

To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.

forfatter
Publisert 05.09.22 - 15:21

I 2020 lanserte kinesiske Lenovo verdens første bærbare datamaskin med en brettbar 13,3″ OLED-skjerm, ThinkPad X1 Fold.

Nå kommer oppfølgeren med en skjerm på hele 16″, som dermed er 22 prosent større enn forgjengeren, mens kroppen har blitt 25 prosent slankere, og rammen måler knappe 10 mm. I utbrettet modus har maskinen en tykkelse på 8,6 mm og sammenklappet 17,4 mm.

10 Thinkpad X1 Fold Hero Front Angled Folding e1661967508923
(Foto: Lenovo)

På innsiden gjemmer ThinkPad X1 store muskler, det lover produsenten. Den fås med opptil 12. generasjons Intel Core U9 i5- eller i7-prosessor, opptil 1 TB SSD-lagring og opptil 32 GB RAM. Den leveres for øvrig med Windows 11.

ThinkPad X1 Fold kommer med fullt, bakbelyst ThinkPad-tastatur, hvor det har blitt gjort plass til den røde TrackPoint og en touchpad med haptisk feedback. Tastaturet kan brukes liggende på bordet foran skjermen, eller alternativt på den nedre halvdelen av maskinen, når man bøyer den om midten.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 9 scaled 1
(Foto: Lenovo)

OLED-skjermen måler i sin utstrakte form 16,3 tommer, har et 4:3 format og kan fås med opptil 600 nits. Man kan også kjøpe med en penn som festes magnetisk på siden av kabinettet. Det er også gjort plass til et utvalg av innganger; Thunderbolt, USB-C 3.2 og mulighet for holder til Nano-SIM kort. I tillegg til trådløse tilkoblingsmuligheter i form av Wi-Fi 6E og Bluetooth

Pris og tilgjengelighet

X1 Fold er forventet til lansering senere i år. Prisen er foreløpig ikke kjent.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde